Nieuw

Zweedse overheid bestelt voor miljoenen euro kogelvrij glas

Bron: Wikimedia Commons. Auteur: © Shaddack

Met veel geheimzinnigheid omgeven heeft een Zweedse overheidsinstelling ergens in Zweden voor 18 miljoen kronen (2 miljoen euro) kogelvrije en explosieveilige ramen en deuren besteld. De klant doet er geweldig geheimzinnig over, meldt 8till5.se. Maar volgens een persbericht moeten de producten bescherming bieden tegen “terroristische aanslagen”.

Het is de raamproducent Hammerglass in Förslöv die de grootste order in zijn bestaan heeft gekregen.

Volgens 8till5.se handelt het zich om een pand wat eigendom is van de Zweedse overheid die nu kogelvrije en explosieveilige ramen en deuren heeft besteld ter waarde van in totaal 2 miljoen.

Er zijn echter “zeer strikte privacyvereisten” aan het contract gesteld, wat betekent dat het bedrijf niet kan zeggen wie de klant is of waar in Zweden de producten moeten worden geïnstalleerd.

Het zou echter om een zogeheten upgrade van een perceel zijn, dus met andere woorden veiliger maken.

De producten van Hammerglass zijn naar verluidt 300 keer sterker dan normaal glas en kunnen explosies bolwerken van 100 kilo TNT.

In een persbericht over de recordorder, zegt Hammerglass-bedrijfschef Torbjörn Timmermans over de dreiging van “terroristische aanslagen”.

– Nog steeds denken veel mensen dat het voldoende is om een ​​beschermende film aan de binnenkant van een raam te hebben om terroristische aanslagen te weerstaan. Helaas tonen zowel de ervaring als de tests aan dat zelfs geclassificeerde films niet veel helpen. In 9 van de 10 gevallen ontbreekt ook nog is de mogelijkheid om de film goed in het raamkozijn te verankeren, wat betekent dat het hele glaspakket de kamer binnen vliegt tijdens een zware aanval. We leven in een wereld van een steeds groter wordend risico van terroristische aanslagen, en steeds meer mensen realiseren zich hoe belangrijk het is om de juiste bescherming te hebben voor als er iets gebeurt, zegt hij.

Volgens het bedrijf zijn de verkopen de afgelopen jaren sterk gestegen.

– De verkoop is van 2016 tot 2017 met 80 procent gestegen, en reeds eind februari van dit jaar hadden we het budget voor 2018 in huis, zegt Bengt Nilsson, CEO van Hammerglass.

Bron:

http://www.friatider.se/myndighet-best-ller-skotts-kra-glas-f-r-18-miljoner-kronor-ska-skydda-mot-terror

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweedse overheid bestelt voor miljoenen euro kogelvrij glas

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2018 om 22:54 //

  En tegelijkertijd maar vol blijven houden dat het steeds veiliger wordt (tenminste als we Nederlandse instanties moeten geloven)

  Liked by 2 people

 2. scherpschutter1943 // maart 13, 2018 om 23:41 //

  De zweden kunnen beter voor miljoenen kogels bestellen met de bijbehorende wapens, hebben ze meer aan. En dat kogelvrije glas is echt niet kogelvrij want na een beschieting met een Kalasjnikov hangt het los in de sponningen en moet direct worden vervangen. Kan nog een duur geintje worden. Nou ja, schroeven ze toch weer de belastingdruk op. Zijn de zweden goed in.

  Like

 3. trebor2110 // maart 14, 2018 om 00:05 //

  Een kleine correctie het is kogelwerend glas

  Like

 4. trebor2110 // maart 14, 2018 om 00:26 //

  Like

 5. Like

 6. Bang voor de wraak van militante delen van het volk dat er zeker gaat aankomen. Redding is dan niet meer aan de orde voor de overheid. Daar helpt geen kogelwerend glas meer tegen zodra een uitzinnige menigte de overheidsgebouwen bestormt.

  Like

 7. Wachteres // maart 14, 2018 om 17:09 //

  ,Goh, ik dacht dat er niet zoveel aan de hand was in Zweden.

  Al die rechtse verhalen waren toch erg overdreven?

  Like

 8. Er is ook niks aan de hand in Zweden. Dat er meer misdaden in de statistieken verschijnen komt omdat de mensuh tegenwoordig meer geneigd zijn aangifte te doen. Dat geldt ook voor de groepsverkrachtingen, die waren altijd al massaal aanwezig in Zweden. Echt waar, de Zweedse regering heeft het zelf gezegd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s