Nieuw

Wat te doen met de PVV in Den Haag ?

Nee het wordt de Haagse kiezer bij de Gemeenteraadsverkiezingen niet gemakkelijk gemaakt, meerdere kandidaten zijn van de lijst van de PVV gehaald en andere vervangen door PVV’ers met een dubbele pet op.

1. Karen Gerbrands – PVV-fractieleider en tevens Kamerlid 

2. Willie Dille – PVV-raadslid sinds 2010

3. Sebastian Kruis tevens woordvoerder partijleider Geert Wilders 

4. Addie Wissetevens medewerker Tweede Kamerfractie 

5. Dick Kaffa – werkzaam in de zorg

6. Henk Bres – BN’er en lijstduwer maar niet beschikbaar voor een zetel

Bij de vorige verkiezingen in 2014 haalde de PVV zeven zetels, volgens de peilingenviolence-102966_640 zouden daar nog maar vier van overblijven en eerlijk gezegd kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Zo zou ik me geen wapenfeiten van de huidige fractie voor de geest kunnen halen, nou ja behalve dan het opstappen van raadsleden om vervolgens op eigen titel verder te gaan. Het Haagse PVV-raadslid Chris van der Helm stapte op uit de partij en ging verder als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Den Haag. Chris van der Helm was raadslid sinds 1 juli 2010.

Richard de Mos die eerder al opstapte is nu een bedreiging voor de PVV, hij heeft meerdere ondernemers achter zich gekregen Groep de Mos (nu goed voor 3 van de 45 zetels in de raad) wil komend jaar bij de lokale verkiezingen minstens verdubbelen. Dat is geen utopie: ook tegenstanders zien dat de ombudsmanpolitiek van de oud-PVV’er aanslaat. Geen onderwerp is te min, geen ondernemersklacht te klein. De Mos en zijn drie raadsleden sjouwen onvermoeibaar de hele stad door.

,,Hij kan zomaar de grootste worden”, zei een wethouder laatst al enigszins bevreesd.

Een ander is Bart Brands die zijn zetel meenam en verder ging als Groep Brands, eerder had hij de zetel van de Elias van Hees overgenomen nadat deze zijn werk als raadslid niet langer kon combineren met zijn privéleven.

Een ander drama was  Mohamed Shaief Aziem. De man zat in het kandidatenklasje van de partij. Een PVV-kandidaat met de naam Mohamed, dat valt op. De man gaf tekst en uitleg in het klasje van de partij die fel strijdt tegen de ‘islamisering van Nederland’. Zo vertelde hij dat hij geen moslim meer was: hij zou op mannen vallen en daarom zijn weggepest door zijn familie en voormalige geloofsgenoten. Fractievoorzitter en PVV-Kamerlid Karen Gerbrands geloofde zijn verhaal en zag een talent in ‘Mohamed’. Ze zette hem op plek 9 van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, hij zat in de appgroep met kandidaten, maar ineens nam hij zijn telefoon niet meer op en reageerde niet op appjes. Ineens is ‘Mohamed’ van de aardbodem verdwenen. Bronnen binnen de partij zijn bang dat het om een mol gaat, maar ze gissen nog naar zijn motieven. Inmiddels staat hij niet meer op de lijst.

Nauwelijks wapenfeiten om trots op te zijn. De grootste reden is ondanks wat je ervan policy-1704549_640mag denken toch dat het de PVV onderhand begint op te breken dat je geen lid kunt worden, bij andere partijen komt op bijeenkomsten eventueel talent bovendrijven die vervolgens gepolst kunnen worden of ze geïnteresseerd zijn om zitting te nemen. Ze zijn dan al wat langer bekend en kunnen voorafgaand aan de verkiezingen ook alvast voorbereid worden. Je verkleint daarmee het risico op avonturiers à la LPF.

Een dilemma dus voor Tijl, hij wil het liefste een grote en daardoor sterke PVV maar dan moeten ze het wel waarmaken en dat is in ieder geval niet een herhaling van de afgelopen vier jaar. Richard de Mos heeft zich echter meer dan waargemaakt en heeft eigenhandig een achterban opgebouwd en gezien zijn PVV verleden zit hij op dezelfde golflengte. Nog zo’n voorbeeld; als je naar de site van de PVV Den Haag gaat staan er tien kandidaten waarvan er inmiddels een stuk of wat hebben afgehaakt maar wel op de lijst staan, kijk je vervolgens naar de standpunten dan krijg je het programma voor 2014/2018 te zien. https://www.pvvdenhaag.nl/ . Hebben ze wel een programma voor 2018/2022 ?

Eerlijk ?   weight-scale-2402966_640  Tijl is er nog niet uit; kiezen voor een partij die zich echt inzet of een Landelijke partij die je niet graag laat vallen maar die Gemeentelijk zwaar teleurstelt.

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Wat te doen met de PVV in Den Haag ?

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2018 om 16:21 //

  De huidige zetelverdeling binnen de Haagse Raad;
  https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/zetelverdeling-coalitie-en-oppositie.htm
  Waarbij aangetekend dat de PVV dus in eerste instantie zeven zetels had en dus even groot was als D66 maar buiten de coalitie werd gehouden door PvdA (6) en D66 (7)

  Like

 2. Gemeente Ede:
  Geen gemeentebelangen
  Maar Burger Belangen 🙂

  Like

 3. Tijl,
  Waarom maken we geen overzicht van “goede partijen” per gemeente?
  ipv stemwijzer stem zinvoller?
  Als hulpmiddel voor de lezer.
  Groet, Hein

  Liked by 1 persoon

 4. Tja, de PVV heeft sowieso te maken met de meeste weerstand. Daar is niet iedereen tegen opgewassen, en dat kan aan iemand vreten. Als ik de PVV was zou ik toch eens kijken of je toch niet beter een ledenpartij kan worden.
  Daarbij is het zogenaamde democratische systeem erg log, wat voor iemand die dingen fundamenteel wil veranderen erg frustrerend kan zijn.

  Like

 5. Gewoon Groep de mos stemmen. we hebben een partij daar nodig die constructief iets kan bereiken. PVV gilt alleen maar maar doet niets! we hebben u een partij nodig die ook iets doet! De mos mag van mij de grootste worden.

  Like

 6. @Pim Ik kan me voorstellen dat De Mos op lokaal niveau nuttige dingen doet en kan doen.
  Ik bekijk de gemeenteraadsverkiezingen vooral vanuit het grotere plaatje omdat landelijk de cruciale beslissingen genomen worden.
  Als ik het extrapoleer naar landelijk niveau, dan heb je aan De Mos mijns inziens niet veel omdat hij een aantal grote onderwerpen niet of nauwelijks toucheert.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2018 om 22:33 //

  Hein 17.26 Mag ik je erop wijzen dat wij geen professionals zijn maar betrokken burgers/amateurs ? Onze redactie, waar ik deel van mag uitmaken, steken vele uren in het brengen van naar we hopen interessante artikelen om te informeren en/of voor te lichten. Wij hebben niet zoals de NPO al maanden van te voren een heel team klaar staan om dat uit te zoeken.
  Pim 20.41 Ik neig ernaar u gelijk te geven, de PVV heeft werkelijk geen enkele bijdrage geleverd de afgelopen vier jaar en met het huidige moddergooien binnen eigen gelederen lijkt het er ook niet op dat ze dat zelf ook door hebben en inzien dat het anders moet.

  Like

 8. @Tijl,
  Dank voor de reactie, en al het goede werk.
  Ik bedoel ook niet om van 600 gemeenten 20 partijen te gaan uitpluizen.
  Maar een topic beginnen waarin lezers een stem-suggestie kunnen geven per gemeente.
  Opdat de twijfelaar de suggestie kan googlen en zijn mening kan vormen.
  Fvd en PVV doen maar in een enkele gemeente mee, maar er zijn wel heel veel lokale
  alternatieven voor de VVD.
  Een topic met korte suggesties die de komende week bovenaan op de pagina blijft staan.

  Liked by 1 persoon

 9. Esperanza // maart 13, 2018 om 23:52 //

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // maart 14, 2018 om 00:23 //

  Ik vrees dat het beginnen met een topic zoals u bedoelt meer het type werk is voor Fubar maar die heeft het momenteel privé razend druk.

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // maart 14, 2018 om 00:25 //

  Esperanza je bent me net voor, ik had het filmpje ook zojuist gezien. Je verstand staat erbij stil nietwaar ? Wat een toonbeeld van arrogantie, kijk ook naar dat uitgestreken ponem waarmee hij het zegt !

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // maart 14, 2018 om 00:49 //
 13. Republikein // maart 14, 2018 om 03:20 //

  Haantjes, allemaal.

  Like

 14. Like

 15. Ik heb dit artikel overgenomen…….met een andere titel:
  De tronie van dit “SLOOPKABINET”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s