Nieuw

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen niet veilig, minister negeert adviezen

Pixabay.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft stilzwijgend belangrijke veiligheidsmaatregelen rond de verkiezingen teruggedraaid. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De uitslag is daardoor niet veilig, volgens IT-experts.

Het gaat om maatregelen die vorig jaar werden genomen, nadat uit onderzoek van RTL Nieuws was gebleken dat de software waarmee stemmen worden opgeteld vol lekken zat. Hackers hebben door de onveilige software de mogelijkheid om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.

Lees verder:

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/uitslag-gemeenteraadsverkiezingen-niet-veilig-minister-negeert-adviezen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6344 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Uitslag gemeenteraadsverkiezingen niet veilig, minister negeert adviezen

 1. Als links niet eerlijk winnen kan…oneerlijk valt altijd te proberen.

  Like

 2. templars2017 // maart 13, 2018 om 21:35 //

  Verkiezing uitslagen zijn de zgn.barometer van de bevolking ,het is echter een heel pover exemplaar en heel gemakkelijk te manipuleren ,want wat gebeurt er waar al de cijjfers te samen komen? geen kat die het weet ,buiten hen die er aanwezig zijn natuurlijk en vind je dat niet raar dat de exit polls bijna altijd het eindresultaat benaderen ,en in een heel korte tijd? als alles moet geteld en ingevoerd worden ,wat manueel werk is hoe kan je dan zo snel doen,
  Maar in Europa heeft de politiek het laatste woord ook hier …….

  Like

 3. In al die polls die ik niet zelf heb vervalst heb ik àbsoluut GEEN vertrouwen……..

  Like

 4. In totaal zijn er 25 ‘open beveiligingsrisico’s’, aldus Ruwhof. Ten opzichte van de vorige beveiligingstest is er niet veel verbeterd, merkt de onderzoeker op. Verder stelt hij dat de verkiezingssoftware gedateerde en onveilige technologie van tien jaar geleden gebruikt en geraffineerde of opportunistische aanvallers de verkiezingsaanslagen waarschijnlijk ongemerkt kunnen beïnvloeden. Ruwhof adviseert in zijn analyse om de uitvoer van de verkiezingssoftware dan ook niet te vertrouwen.
  https://www.security.nl/posting/553626/Kiesraad%3A+Huidige+verkiezingssoftware+moet+vervangen+worden

  Like

 5. Duchesne // maart 14, 2018 om 12:52 //

  Er is al 25 jaar fraude bij de verkiezingen, maar als de controle ligt bij de partijen die winnen….
  Net als overheid’s bemoeienis met politieke partijen, intern verdelen en splitsen en dan laten instorten….op kosten van de burger ook nog. Zo houd men macht bij enkele partijen , niet omdat ze het goed doen maar omdat anderen geen kans krijgen en met geweld worden vernietigd.
  Of dat de stemmen telling nu wel of niet fraude gevoelig is, enkel als de tegenpartij voordeel heeft grijpt men in. Dan is ieder excuus er een….

  Wie democratie wil komt in Nederland bedrogen uit, het is er niet, enkel in theorie, net als gratis energie uit de lucht en rijden op water.

  Like

 6. paulzwueste // maart 14, 2018 om 22:16 //

  Nou ja.
  We hebben het eerst 1800 jaar geprobeerd met dictators compleet met hele zogenaamde koninklijke families met alles er op en er an.
  Nu proberen we het al 200 jaar met die zogenaamde “democratie”.
  Weer niet goed.
  Het volk heeft toch altijd wat te zeuren.
  Waar het over gaat is dat het duidelijk is.
  Wàt?
  Daar gaat het niet om.
  Ze hebben liever duidelijkheid maar sinds Turks dictators claimen dat zij de beschermers van de democratie in Europa zijn… wordt het ècht lastig.

  Ik ga me zorgen maken.
  Wie kan dáár nou nog uit komen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s