Nieuw

Straks komen eerste veroordeelde Syriëstrijders terug vrij: “Stel ze ter beschikking van de regering”

Sp.a-Kamerlid en burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte pleit ervoor om alle veroordeelde terroristen na hun gevangenisstraf nog een tijdlang ter beschikking te kunnen stellen van de regering. Volgens Bonte komen er binnenkort teruggekeerde Syriëstrijders vrij. De terbeschikkingstelling moet toelaten hen nog jaren in het oog te houden en zo de samenleving te beschermen, meent Bonte.

Bonte zegt dat het deradicaliseringsbeleid in de gevangenissen te wensen overlaat. “Er zijn signalen dat dit absoluut niet corrigerend werkt”, zei hij in “De Zevende Dag” (Eén). Sommige teruggekeerde Syriëstrijders zouden er bewust voor kiezen om niet vervroegd vrij te komen en dus hun straf (van vijf tot tien jaar) helemaal uit te zitten, omdat hen dan geen enkele voorwaarde meer kan worden opgelegd.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/straks-komen-eerste-veroordeelde-syriestrijders-terug-vrij-stel-ze-ter-beschikking-van-de-regering~ac92a8d8/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Straks komen eerste veroordeelde Syriëstrijders terug vrij: “Stel ze ter beschikking van de regering”

 1. Duchesne // maart 11, 2018 om 18:29 //

  Als ik foto’s zie zoals bovenstaande foto vraag ik mij altijd af hoe mensen in die positie komen. Hebben ze niet kunnen vluchten, is er niet oiets als rennen om nog ene kleine kans te hebben in plaats van liggen tot het jou beurt is…..waarom komen mensen in die positie van vlees op de slachtbank.

  En toen kwam ik tot de conclusie dat deze mensen niet in staat waren zichzelf te verdedigen toen het erop aankwam. Waren ze ontwapend, ongewapend of hadden ze gewoon enorm veel vertrouwen in overheid of waren ze gigantisch naief? Wel, ze zullen het niet meer vertellen. Forto’s zoals deze zijn een les in menselijke aard, zowel van daders als slachtoffers. Je kunt er ook de varkens mee herkennen in onze eigen politiek. Toch handig, foto’s…

  De daders op dit soort foto’s worden hier met de zegen van de politiek gehuisvest, gevoed en gekleed, krijgen uitkeringen en er worden speciale programma’s ter geestelijk en moreel herstel opgericht.

  Volgens mij was een kogel per stuk afdoenede en economisch verantwoord. Waarom moeten deze lafaards die vrijwillig naar het Kalifaat zijn getrokken hier worden behandeld als overwinnaars en slachtoffers?

  Je zou bijna twijfelen aan je eigen perspectief op het leven zelf.

  Like

 2. Duchesne // maart 11, 2018 om 18:36 //

  Het taalgebruik is denk ik de eerste reden dat hier niet word begrepen wat er terug komt. Men schrijft “jihad strijders”, maar het zijn gewoon laffe moordenaars van onschuldigen.

  Die term “Jihadstrijders” is feitelijk de eerste vorm van het kweken van onschuld en rechtmatigheid. Bij de Duitsers was Jozef Mengele ook een briljant geleerde. En Pol Pot een ziener voor een heleboel rijstplukkende boeren…

  Zolang de pers de politiek de woorden aangeeft, al bij al denk ik dat een fikse oorlog misschien wel het beste gaat zijn dat ons nog kan overkomen.

  Like

 3. “Stel ze ter beschikking van de regering”

  Asteblieft niet. Geen huurlingen voor het moorddadige gajes dat ons bezet houdt namens de EU.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s