Nieuw

Het Europese kalifaat – Welke rol willen we spelen in het toekomstige Europa?

Velen geloven dat de moslimdroom om van een christelijk Europa een islamitisch kalifaat te maken vereist dat een meerderheid van de bevolking moslim is of wordt. Dat is echter niet het geval, integendeel, dit is zelfs niet wenselijk.

Door: Peter Krabbe – Vertaling: ‘Rommel’

In islamitische preken wordt vaak de Spaanse, of Moorse tijd, toen de moslims het grootste deel van het Iberisch schiereiland (711- 1492 AD) hadden veroverd, als de ideale vorm van een maatschappij als voorbeeld gesteld. Gedurende 800 jaar slaagden de moslims erin Spanje stevig in hun greep te houden, totdat de katholieken het land met geweld terug veroverden. Hoe zag het er in deze tijd uit in Spanje? Als je dit op een lichtvaardige manier wil bestuderen, kun je het uitstekende boek ‘Historien om Spanien’ van Herman Lindqvist lezen. Daarin kunnen we lezen dat de islamitische heersende klasse, de Arabieren, slechts ongeveer 50.000 individuen vertegenwoordigden van een bevolking die in totaal 4 miljoen inwoners telde. Daarnaast waren er een paar honderdduizend islamitische berbers, in totaal was ongeveer 10% van de bevolking islamitisch. Hoe kon dit mogelijk zijn?

De islamitische organisatie van Spanje was gebaseerd op een heersende toplaag van moslims, die alle essentiële functies, met name het leger, bekleedde om de samenleving onder controle te houden. Voor hun hulp, had een groot aandeel joden, ongeveer 5% van de bevolking, de onderliggende functies bezet in dienst van de moslims, en in veel gevallen al sinds de Romeinse tijd. Deze behandelden het praktische beheer en administratie, handel, economie en wetenschap, enz. en vormde een perfecte symbiose met de heersende islamitische krijgsheren en gouverneurs. De religieuze verschillen tussen moslims en joden waren in deze periode relatief klein, de koran had een groot deel van de inhoud van de joodse geschriften overgenomen, en beiden waren abrahamitische godsdiensten met één God – in tegenstelling tot het christendom met zijn drie goden, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Dat Spanje tijdens deze periode tot bloei kwam, is waarschijnlijk in de eerste plaats toe te schrijven aan de joden, niet aan de moslims, die beduidend meer ervaren in de kunst, architectuur en wetenschap waren.

Toen de katholieken na 800 jaar erin slaagden om Spanje terug te veroveren, was de eerste actie om deze symbiose te vernietigen door het verdrijven van de joden die weigerden zich te bekeren tot het christendom, wat tot gevolg had dat een groot deel van de Spaanse joden werd verspreid over de rest van Europa, met name via Constantinopel verder naar Oost-Europa, en wat daar ten noorden van lag. Het nieuwe land Khazaria ten noorden van de Zwarte Zee kreeg zelfs een joodse overheersing. Het grootste deel van de joden in Oost-Europa, tot aan de Tweede Wereldoorlog, hadden voornamelijk deze achtergrond. Spanje had de grootste Europese populatie joden. Ze werden Sefardische joden genoemd.

Toen de moslimlegers in het eerste decennium van de jaren 700 op het Iberisch schiereiland arriveerden, waren hun krachtverhoudingen ten opzichte van de aanwezige Westgotische legers aanzienlijk kleiner. Na een overwinning in een inleidende veldslag ondervonden de moslims geen groot verzet, maar konden ze snel de meerderheid van de Spaanse provincies bezetten. Een verklaring kan zijn dat de kennis van deze nieuwe religie gebrekkig was, aan de buitenkant was het verschil ten opzichte van de joden, die ze al lang gewend waren, vrij klein. Misschien hadden ook de bestaande kleine koninklijke machthebbers  zich niet bijzonder voorbeeldig gedragen.

Maar wat gebeurde er toen met de Spaanse inheemse bevolking, die andere bijna 85% van de bevolking, waarvan een tiende deel behoorde tot de voormalige machtsgroepering, de christelijke Visigoten? Een functionerende samenleving heeft niet alleen een elite nodig, maar vereist ook een fysiek werkende bevolking, arbeiders, boeren en gehoorzame soldaten. Een pikant detail in het verhaal van Lindqvist handelt zich over de Visigotische inheemse bevolking, die grotendeels bestond uit immigranten uit Scandinavië. In het bijzonder werden de Heruls, geëmigreerd uit het huidige zuidoosten van Zweden, beschouwd als belangrijke en gevreesde krijgers. Als huurlingen voor de Romeinen brachten de zuidelijke Zweden het christendom naar zowel Spanje als mee terug naar Scandinavië, toen men in de jaren 500 met de hervestiging in Blekinge begon. De inslag van blonde blauwogige Spanjaarden waren lange tijd merkbaar. Dit kan ons stof tot nadenken geven, nu de geschiedenis zich begint te herhalen door de islamitische migratie naar Zweden en andere delen van het christelijke Europa.

Bron:

https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/03/10/det-europeiska-kalifatet-vilken-roll-vill-vi-sjalva-spela-i-det-framtida-sverige/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Het Europese kalifaat – Welke rol willen we spelen in het toekomstige Europa?

 1. Esperanza // maart 11, 2018 om 19:55 //

  Onderkruiper Frans Timmermans in de waan dat ie zijn land verdedigt.

  https://www.geenstijl.nl/5140835/frans-witbalans/

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 11, 2018 om 23:08 //

  Het is niet de vraag welke rol we wíllen spelen moor tot welke rol ze ons willen dwingen.

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // maart 11, 2018 om 23:21 //

  Tja. afgezien van een verschil in religie, scheelt dit amper van de huidige situatie waarbij een massa van onvrije individuen afgeperst wordt door enkele duizenden belastingambtenaren en hun gewapende tak (de politie) die ook maar ca. 40k zielen telt. Tel daarbij nog rechters en overig personeel van justitie (cipiers e.d.) en je komt aan amper 100k lieden die een bevolking van 16mln in het gareel houden en op hun kosten leven terwijl de slachtoffers de helft van hun inkomen moeten afstaan en daardoor met wat hen rest moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Hun lot had er veel beter kunnen uitzien maar een kliek van ca. 1% onderdrukt de overige 99 en dat in naam van ons aller religie: democratie.

  Liked by 3 people

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 12, 2018 om 00:15 //

  Kijk hier spreekt de ware libertariër ! 😀

  Like

 5. De turkse fascist Erdogan is al bezig met het klaarstomen van de mohammedaanse politieke elite.
  Zijn (s)pionnen zijn net als de DENK turken al geïnfiltreerd in de diverse politieke partijen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1776872/politieke-lessen-van-erdogan-voor-jonge-nederturken
  Niet het Nederlandse belang staat voor op, maar het belang van de fascitoise AK partij..
  Stem dus niet op partijen met Turken op de lijst, dat is in feite een stem voor het fascistische Turkije.

  Liked by 1 persoon

 6. polderboy // maart 12, 2018 om 11:02 //

  @Srutinizer 23:21
  Dom gelul.

  Like

 7. Een vreemd verhaal. Ik geloof helemaal niet dat de Joden vrijwillig collaboreerden met de moslims. De Joden zijn in Het Heilig Land afgeslacht en verjaagd door de moslims. Vanuit Europa trokken de kruisridders naar het Heilig Land om de moslims te bestrijden en Jerusalem te bevrijden. Dat normale Joden behalve degenen die J Cohen of L Ascher heten samenwerken met moslims lijkt me ook in het verleden toch niet erg waarschijnlijk. Onder dwang kan ik het me voorstellen, maar vrijwillig????

  Like

 8. Er is dan ook een ander verhaal in de omloop over het leven van oorlogen, veldslagen, plunderingen en brandschatting in Al-Andalus dat nauwelijks een culturele bijdrage heeft geleverd aan Europa. Hooguit liet haar geschiedenis zien dat de vorming van een Europese islam zal mislukken door buitenlandse inmenging.
  http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/12/de-kracht-van-de-rede-2-oriana-fallaci.html

  Om een of andere reden krijgen de kinderen dat via het onderwijs maar niet bijgebracht.

  Like

 9. Scrutinizer // maart 14, 2018 om 02:13 //

  @Polderboy
  Dank voor uw goed onderbouwde analyse. Ze werpt een heel ander licht op de zaak. Erg leerrijk voor eenieder die zich de moeite getrooste uw overtuigend betoog tot het einde te doorworstelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s