Nieuw

Vaticaan en Islam

Voor het eerst in de geschiedenis van de katholieke kerk stond de paus een koranlezing en islamitische gebeden toe in het Vaticaan.

Paus Francis nodigde de Israëlische en de Palestijnse president Shimon Peres en Mahmoud Abbas in het Vaticaan om te bidden voor vrede in het Midden-Oosten. Hiervoor werden gebeden uit alle drie de religies uitgesproken. Een imam reciteerde enkele verzen uit de Koran.

Een woordvoerder van het Vaticaan deelde mee dat het gezamenlijk gebed zou afleiden van het politiek beladen conflict tussen Israël en Palestina en een gemeenschappelijke spiritueel moment van rust zou creëren. De paus hoopt hiermee de vredesinspanningen en onderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen te bevorderen. (Bron)

Alleen op grond van een verbazingwekkende kennisblindheid, die onder meer hieruit bestaat dat in de tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) de Islamitische Allah identiek werd verklaard met de goddelijke drie-eenheid van de christenen ( “Nostra Aetate” en “Lumen gentium“), is het pas mogelijk geworden dat de islam zich onder het mom van vrede en vredelievendheid in Europa sluipend kon etaleren en zich ondertussen ook verregaand politiek kon vestigen. (Bron)

Na het Tweede Vaticaans Concilie verklaarde de katholieke kerk dat de God van het christendom identiek was aan de islamitische Allah. Hieruit is de bindende doctrine ontstaan dat Allah moet worden gelijkgesteld aan de God van het christendom (millennium fout?). De gelijkschakeling heeft nu dogmatisch karakter, omdat het verder teruggaan dan de uitspraken van het Concilie, afvalligheid van de kerkelijke leer zou betekenen. Volledig juist noemt Dr. Hans-Peter Raddatz de nieuw ontstane religie “Chrislam” – de opstap naar de ontvouwing van macht van de islam.

Men moet in gedachten houden welke invloed de toenmalige kardinaal Karol Wojtyla op het verloop van het Concilie heeft gehad, en toen de paus later in zijn Christen-Moslim oecumene, (dat niets anders betekent dan de identiteit van Allah en de christelijke God), dit besluit van het Concilie duurzaam verwezenlijkte. In het document “Lumen gentium” komt dit geloofsdogma eenduidig tot uitdrukking:

De zaligverklaring omvat ook degenen die de Schepper erkennen, waaronder in het bijzonder de moslims, die het geloof van Abraham belijden en met ons die ene God aanbidden, de barmhartige, die op de dag van het oordeel de mensen zal oordelen” (Hfdst.16) ,

We herinneren ons het plaatje waarin Johannes Paulus II op demonstratieve wijze een groene pracht van een Koran kuste (“L’Orient et le jour” van 14 mei 1999), het handboek waarop zich vredelievende moslims als ook islamitische terroristen beroepen.

De onder het pseudoniem Ibn Warraq (een islam-afvallige islam criticaster) heeft de ware, de paus ontbrekende kennis benoemd: “Islam is een totalitaire ideologie, met als doel het religieuze, sociale en politieke leven van de mensheid in al zijn aspecten onder controle te hebben … Ik accepteer het ietwat valse onderscheid tussen de islam en ‘islamitisch fundamentalisme’ of ‘islamitisch terrorisme’ niet.

En de Turkse premier Erdogan heeft kort en bondig de volgende zin bedacht: “Er is geen gematigde of geen gematigde islam. Islam is de islam en dat is het “.

Verbergen zich achter de voor de bühne zichtbare banden van de katholieke kerk met de islam in werkelijkheid geheel andere, politieke doelstellingen?

Bron: krisenfrei
Also published on Zeepertje.com


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1532 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, AND the proces of islamization is, together with the promotion of the leftist "progressive" behaviour (like transgender /multiculti /mass-migration /interrace-marriage promotion and therefore destruction of Western (family) values) the blower on the machine called Zionism. The total submission/destruction of the Goyim/Kafir so Human Kind! Just always remember this!

17 Comments on Vaticaan en Islam

 1. Paus Benedictus XVI durfde het heel even te benoemen in zijn Regensburger rede, maar die werd kennelijk snel de mond gesnoerd en we hebben hem er nooit meer over gehoord, daarna putte ook hij zich uit in zoete koekjes bakken met de islam.

  “Zonder te veel details aan te halen, zoals het verschil in behandeling van degenen die het “Boek” hebben (de “gelovigen”) en de “ongelovigen”, richt hij zich bruusk tot zijn gesprekspartner met de centrale vraag over het verband tussen godsdienst en geweld in het algemeen. Hij zegt: ‘Laat mij zien wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult er slechts slechte en onmenselijke dingen vinden, zoals zijn gebod om het geloof dat hij predikte te verspreiden met het zwaard.’ Nadat de keizer zich zo krachtig heeft uitgesproken, verklaart hij vervolgens tot in detail de redenen waarom het verspreiden van het geloof door middel van geweld onredelijk is. Geweld is onverenigbaar met het wezen van God en het wezen van de ziel. ‘God’, zegt hij, ‘houdt niet van bloed. En op een onredelijke manier handelen is tegengesteld aan het wezen van God’. Wie iemand tot het geloof wil brengen, heeft de gave nodig om behoorlijk te kunnen spreken en juist te redeneren, zonder geweld en zonder dreigementen. Om een redelijke ziel te overtuigen, heeft men geen sterke arm, of wapens of andere middelen nodig, waarmee men iemand met de dood kan bedreigen”.

  Liked by 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2018 om 02:20 //

  Ten minste de tweede keer dat de katholieke kerk de verkeerde ideologie verkiest, eerst het nazisme en nu het islamisme. Gaat goed jongens !

  Liked by 4 people

 3. La peine perdue oftewel verspilde energie,wie wil er nu toe gedwongen worden om kindhuwelijken te accepteren en pedofilie,een van de redenen waarom de katholieke kerken leeg liepen.

  Liked by 1 persoon

 4. skeeter // maart 10, 2018 om 02:34 //

  Tijl dacht dat we over nazisme nog niet overuit waren.

  Like

 5. Katholicisme kwam ook uit het Midden-Oosten. Komt alleen maar rotzooi vandaan.

  Als stoere Germanen en Kelten en Friezen en Vikingen zouden we ons beter in onze eigen afkomst verdiepen. Vergeet niet dat het katholicisme ons ook met het zwaard is opgelegd. Zolang is het ook weer niet geleden dat Bonifatius gedood werd.

  Liked by 2 people

 6. Er bestaan ook heen andere katholieken. Bekijk deze twitteraars eens, zou ik zeggen:

  Like

 7. Ik heb niets met Katholieken of die muslim appeasing pope, zie ook onder aan pagina;
  https://zeepertje.com/home/cruel-face-of-the-true-islam/

  Like

 8. Duchesne // maart 10, 2018 om 10:36 //

  Ik heb ergens nog kaartjes van de Vice consul van Suriname, een vriend van me heeft de kaartjes van zoon Kalasnikov en Meneer Dragunev…..en dat zijn allemaal echte kaartjes.
  Die Katholieke “militanten”, toen ik jong was kon je in Florida afstuderen per post op alle mogelijke vakken, compleet met diploma, mits je geld stuurde….
  Amerika heeft heel veel organisaties en riddergroepen en andere instant mailorder lidmaatschap dingen, de behoefte ergens bij te horen schijnt enorm te zijn in deze wereld.

  Teruggaan naar onze “roots”, absoluut ! Waarom laten we midden oosterse “godsdiensten” enSekten onze levens bepalen? Het christendom is een samenraapsel van dit soort teksten en doorspekt met politieke en machtsgerichte regels en geboden, het is gewoon een circus van onderdrukking.
  Mij rijst de vraag welke kant de oostelijke landen op zullen gaan als de Paus de voorhuidlozen gaat verheerlijken, ik zie een splitsing komen in zowel EU als kerk….

  Onze oorsprong is divers, maar het principe van balans in dingen ennreincarnatie vind je bij Bhoedisten en bij de Kelten…….misschien is daar winst te halen, niet als godsdienst maar als levensrichtlijnen, leermiddelen.
  Ons word verboden te doden, ons word verboden onszelf te verdedigen, ons word feitelijk verplicht slachtoffer te zijn om de staat als enige machthebber te erkennen.
  Vele groepen uit andere landen erkennen de staat niet behalve voor uitkeringen, en wij zijn gewoon prooi. Zullen we dat eens omdraaien?

  De import van vooral mannen uit Islam landen dient tot doelde verhoudingen in de bevolking dusdanig te verstoren dat er oorlog uitbreekt. Een oorlog zonder zware wapens, wardoor de grote infrastructuurintact blijft. Als wij in gevecht gaan met de mislams, en die dagkomt, dan zal Europa daarna een slagveld zijn met een uiteengeslagen bevolking. Dst is namelijk waar burgeroorlog tot leid als het niet volk tegen regering is maar anarchie…

  Een land dat in puin ligt met een bevolking die jaren van slachtingen heeft gehad is het ideale land om opnieuw te koloniseren, te veroveren en verder te ontdoen van de nog resterende inboorlingen….

  Europa word niet geislamitiseerd met de huidige golf aan migranten, ook niet aan wat men nu gaat binnen brengen, dat is slechts voor de eerste fase van overname. Wat er nu zit, ook met 10 miljoen extra zal ons nog niet kunnen overwinnen, maar wel totaal destabiliseren.

  De vraag is waar de tweede golf vandaan zal komen…..er zijn genoeg partijen die voor de toekomst graag Europa willen hebben, om vele redenen. Neem de klimaatveranderingen en de misoogsten in gedachte, de grotere schaarste van drinkbaar water in de wereld en het volstoppen van Europa met niet productieve lieden is economische zelfmoord.
  Het importeren van voedsel zal betaald moeten worden, en Rusland is het land waar men dat voedsel moet halen. Een dichter bevolkt Europa is een afhankelijk Europa, en dat weet Brussel ook.

  Ons word verteld dat de wapenopslag in Limburg van de Amerikanen er is om in geval van oorlog met Rusland honderduizenden geweren en de bijbehorende munutie voorhanden te hebben. Let wel, vooral persoonlijke wapens, wat overjarige tanks en kanonnen. Vooral klein spul, ideaal voor wie ene gecontroleerde burger oorlog wil….
  Klinkt logisch toch, wapens op de pelk des onheils stockeren…., maar toekomstige oorlogen van legers van landen regen elkaar worden niet meer in die omvang op land uitgevochten.

  Bij alle “burger” oorlogen van de afgelopen 30 jaar, zowel in Joegoslavie als in het midden oosten werd er door de strijdende partijen gebruik gemaakt van aanwezige leger voorraden, plus de wapens in prive bezit. Er is een berg aan maatregelen op komst , vooral de hoeveleheid munutie die men mag bezitten, die gaat drastisch naar beneden. Ongever alles wat wapen is word vergunningsplichtig, een vergunning die je zelf moet betalen en jaarlijks moet verlengen, mogelijk via de belastingdienst. Het gaat dan over alles wat wapen lijkt, ook compleet vastgelast en leeggeslepen of zwaar antiek. Brussel wil de blanke Europeaan zo weerloos mpgleijk hebben, een tacktiek van regeringen die iedere genocide voorgaat……
  Het importeren van wapens tijdens conflicten was altijd pas na enige tijd als de groepen gevormd waren en het bezit van gebieden enigzins duidelijk. Een factor is dat wie steun heeft van kapitaal de beste wapens krijgt, en we weten wie dat zijn.

  Hier worden de burgers steeds sneller ontwapend, hebben de legers minimale voorrraad en zijn ze enorm ingekrompen. De toekomstige vijanden van de blanke Europeaan worden met voorrang in politie en leger getrokken, maar waarom?
  Een neiuw en “beter” ras komt niet door het afval uit andere landen te laten fokken. Dus die reden zal niet de motivstie zijn, niet nu, nog niet.

  Het hele plaatje is mij duidelijk, hoe meer voordeel voor de nieuwkomers qua macht , hoe sneller de eerste totale burger oorlog op Europees grondgebied. Een orlog die vooral kort lokaal zal zijn, met criminaliteit als paralelle motivatie, het zijn immers ongelovigen….
  De scheidingslijn van de Visegrad landen is daarbij een hulpmiddel, het gebied waar de oorlog zal zijn is daarmee afgebakend en er is een bufferzone. Die werkt twee kanten op, namelijk zowel als speelijnen maar ook als barriere voor legeroptredens vanuit het oosten. Een soort tot hier en niet verder gedachte die Brussel heel goed uitkomt. Het voorkomt extra inmenging en maakt de kansen voor Islam overwinning groter.

  De wapens van de Amerikanen in Limburg, de wapentransporten vanuit Turkije die soms onderschept worden maar waar je nooit verder iets van hoort zijn mijns inziens pionnen die worden geplaatst op een schaakbord waarbij het begin niet met gelijke stukken is maar met een voorsprong voor de aanvallende partij. En onze leiders willen het niet zien of weten het, enieder slachtoffer dat valt is hun in de eerste plaats te verwijten, het zijn de politici die aanzetten tot haaten oorlog, methun dwang tot het opnemen in ons “huis” van plunderaars en sekteleden die openlijk onze dood als wens uitspreken.

  Hoe gek moet je zijn om dit te accepteren? Of hoe lamlendig om het te laten gebeuren?

  De sleutel ligt erin de huidige politieke terreur te stoppen, de faciliteerders voor onze genocide.
  Hoe minder er zijn, hoe meer kans wij hebben op overleven.

  Heil Odin ! Lang leve Asterix…..en Idefix.

  Fuck Brussel.

  Liked by 3 people

 9. Republikein // maart 10, 2018 om 11:05 //

  Niemand hier in.

  Like

 10. Allah is een facade waarin Satan zich op het ogenblik graag hult. Zo heeft hij door de geschiedenis heen geopereerd. Of het nu Molech, Ramphan, Dagon of een ander verzinsel was, het zal m een worst wezen zolang hij zijn doel maar verwezenlijkt. Het maakt hem bovendien niet uit welk van de drie instrumenten hij op enig moment prefereert: poltiek, commercie of religie. Ze staan momenteel allemaal ter beschikking. Momenteel wel te verstaan.
  En de drieenheid is eveneens een verzinsel, een heidens begrip dat niets uit staande heeft met de Torah of de vervulling daarvan, het Christendom.

  Like

 11. delamontagne // maart 10, 2018 om 13:20 //

  Na zijn reis naar Turkije was hij, de Pope, helemaal overtuigd geworden………..

  Like

 12. Von Puffelen // maart 10, 2018 om 14:26 //

  Romeins-katholicisme, islam, Chrislam of hoe je de relimeuk ook noemt, het zijn allemaal verzinsels afkomstig uit dezelfde strontemmer.
  http://www.redicecreations.com/specialreports/2006/04apr/catholicislam.html

  Like

 13. Johan P // maart 10, 2018 om 16:03 //

  Nou ben ik niet bepaald een christen, laat staan een katholiek. Ik ben een agnost, die meer neigt naar het atheisme, maar dat is omdat ik al 15 jaar bezig ben met vergelijkende religie. Of misschien met religies te vergelijken. Maakt ook niet uit.
  Maar deze paus lijkt wel erg veel op de beschrijving van de laatste paus zoals die in de bijbel wordt voorspeld.
  Hoe een paus, wat voor paus dan ook, zich zo in kan laten met islam is me een raadsel. Als atheist zal het me aan de reet roesten, maar als je de geschriften eens naast elkaar legt en de tijd neemt die te bestuderen EN je bent religieus, met een katholieke achtergrond, dan kun je er niet aan ontkomen dat allah zichzelf op diverse momenten omschrijft op manieren waarop satan wordt omschreven.
  Neem dat feit samen met de eigenlijke leer van de islam, die werkelijk in vrijwel alle opzichten 180 graden is gedraaid ten opzichte van het christendom en je kunt weten dat er nooit een verbroedering kan zijn en geen enkele overeenkomst is waarop men zou kunnen bouwen.

  Eerlijk gezegd, toen ik als atheist me begon te verdiepen in islam kreeg ik even de neiging weer in god te gaan geloven, maar dan wel via een opgekeerde redenering: islam is zo doordrenkt van alles wat wij in het westen als slecht zien, zo gestoeld op het afwijzen van alle kernwaarden van het westen, dat het bijna aan te nemen is dat er een duivel is die dit aan mohammed dicteerde, wat dus in zou houden dat er ook een god moet zijn.
  Een paar aspirientjes en een borrel later voelde ik me weer een stuk beter, maar toch.

  Liked by 3 people

 14. Christelijk zijn betekent dat je gelooft dat Jezus zoon van God is. Dat is essentieel. Als je dan beweerd dat God en Allah hetzelfde zijn, dan pleeg je verraad.
  Je verraadt God.

  Allah beweert dat God geen zoon heeft. De enige die beweert dat Jezus niet de zoon van God is, is de duivel (althans volgens de Christenen).
  Allah is dus de duivel.

  Liked by 2 people

 15. Ik ben als Brabander Katholiek opgevoed door de fraters maar tijdens mijn negenjarige Marine loopbaan en later er weinig meer aangedaan.Ik respecteer nog steeds Mozes 10 geboden,waar niets mis mee is,maar wat deze Paus er uitkraamt is je reinste”heulen met de vijand”.Atheist ben ik niet,noem me Agnaust….zou mooi zijn als er tòch een goede God de zaak ”in de peiling” houdt.Dat is niet ”geloven” maar ”hopen”.

  Liked by 1 persoon

 16. skeeter // maart 10, 2018 om 19:26 //

  Lijkt mij dat kisten met ammo aanslepen een beter “hoop” medicijn is dan bidden in een hoekje dat het allemaal wel goed komt.

  Like

 17. Volgens mij …toen ieder met zijn preek begon…….liep toen het Vaticaan leeg, maar dat werd niet in het verslag vastgelegd.

  Liked by 1 persoon

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. KATHOLIEKEN EN HUN MOSLIMBROEDERS | toodlessss
 2. Heeft GOD een vijand nodig?? ABSOLUUT NIET. Deel 2 Door Cor van Ruitenbeek | Silvia's Boinnk!!!

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s