Nieuw

De SP en ‘Palestina’

Inmiddels is het bijna bizar te noemen; de SP en hun kijk op het conflict van Israël en de Palestijnen. Berucht zijn/waren Harry van Bommel (Tweede Kamer) en Anja Meulenbelt (Eerste Kamer).

Gelukkig zijn we van beiden verlost, ze hebben de politiek verlaten, wat een opluchting ! Maar ze hebben kennelijk iemand gevonden die in de voetsporen van dit illustere duo gaat treden.

Dan heb ik het dus over Bastiaan van Apeldoorn (47). Hij is Eerste Kamerlid namens de SP en woordvoerder Defensie. Hij is universitair hoofddocent  Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft zitting in de NAVO-Assemblee waar hij naar eigen zeggen de luis in de pels is.

Zelfkennis heeft hij kennelijk ook….

Tijl gaat er gemakshalve vanuit dat u de man niet kent, sterker nog ik denk dat de man in heel Nederland onbekend is en ik hoop dat dit nog lang mag duren. Waarom er dan toch over schrijven ? Nou de SP heeft natuurlijk een naam wat antisemitisme aangaat en tot nog toe kreeg dat een gezicht met Harry en Anja.

Deze week gaat het omslagartikel bij Elsevier over Defensie en kopt;

Welke wereld ?

Welke vijanden ?

Welke wapens ?

(De toekomst van de Nederlandse krijgsmacht)

Nieuwsgierig begon ik met lezen, Ank Bijleveld (CDA) is de nieuwe minister van Defensie en krijgt € 1500.000.000,= meer te besteden dan haar voorgangster. Dat zijn een paar centen dus ja, wat gaat ze daarmee doen, krijgen we een nieuwe Karel Doorman ? Gaan we weer tanks aanschaffen ? Komen er twintig extra JSF’s ? (herstel 3 want dan is het geld wel op).

Het blijkt dat Ank Bijleveld niet over één nacht ijs gaat, nadat ze van de militaire top de wensen in ontvangst had genomen gaf ze aan dat ze niet bij het kruisje ging tekenen maar dat ze eerst “Lange Lijnen” wilde trekken. Slim want militairen de keus geven is net als het loslaten van een stel kleuters in een snoepwinkel. Zij wil eerst weten waar we naartoe willen met onze krijgsmacht. Ze steeg in mijn achting !

Na de uiteenzetting van wat ons leger eerst was en het laffe aftreksel wat resteert ging Elsevier aan tafel met genoemde van Apeldoorn(SP) en Dick Berlijn generaal b.d. en voormalig Commandant der Strijdkrachten, Angelien Eijsink (PvdA) 14 jaar lang woordvoerder Defensie PvdA in de Tweede Kamer, Jonathan Holslag (36)) hoogleraar Politicologie aan de Vrije Universiteit Brussel en adviseur van de €uropese Commissie en de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer (CDA) (of zoals de Amerikanen zeiden Jeep the Hoep Sjeffer) inmiddels 69 en van 2004 tot 2009 Secretaris-Generaal van de Navo en tot slot Frank van Kappen, Generaal-Majoor b.d., lid van de Eerste Kamer namens de VVD lid van de Parlementaire Assemblee en drie jaar lang militair adviseur van de Verenigde Naties.

Het artikel is met afstand het slechtste dat ik ooit in de Elsevier heb gelezen, het lijkt of je met die zes bobo’s aan tafel zit en iedereen door elkaar kletst, je krijgt in het artikel slechts moeizaam door waar de ene eindigt en de ander begint.

Maar dan komt het; vanuit het niets staat daar plots de alinea;

“Nederland moet aansluiting zoeken bij Frankrijk. De deskundigen zien dat de Amerikanen- voor hun energievoorziening praktisch zelfvoorzienend- ook in het Midden-Oosten terugtrekkende bewegingen maken. Hierdoor ontstaat in die explosieve regio een machtsvacuüm , Rusland, Iran, Saudi-Arabië en Turkije duiken in dat gat en alleen Frankrijk maakt  aanstalten om daar de €uropese belangen te verdedigen. Van Apeldoorn noemt het Nederlandse belang in de regio ‘reëel’ maar wijst op de beperkte militaire middelen. “Vooral om een oplossing te vinden voor de Moeder van alle Conflicten; de strijd tussen Israël en het Palestijnse volk”.

WHAT THE FUCK ?!?

architecture-3197435_640

Het hele Midden-Oosten staat al vele jaren in de fik vanwege islamitische groeperingen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, ze slaan elkaar de hersens in, machthebbers worden afgezet en/of gruwelijk vermoord, de ene terroristengroep is nog niet ter ziele of er worden alweer vijf andere opgericht, maar nee het conflict tussen Israël en de Palestijnen dát is de schuld van alles ! Israël is ondanks meerdere grootschalige aanvallen vanuit de Arabische wereld de enige werkelijk succesvolle staat in de hele regio.

De SP is voortgekomen uit de Maoïstische beweging van de zeventiger jaren en geleidelijk opgeschoven naar de meer salonfähige sociaaldemocratie. Gek ik kan me nietterrorist-607711_640 herinneren dat Mao ooit iets tegen joden of de staat Israël had maar voor de SP lijkt het wel een fobie te zijn, waar het ook over gaat het wordt overal bij de haren bij gesleept, of het nou ter zake doet of niet telkens komen ze daar weer op uit !! “Ja maar de Palestijnen dát is pas errug

U moet het mij maar niet kwalijk nemen maar ik kon het niet verder aan om het artikel uit te lezen, het schoot mij volledig in het verkeerde keelgat. (nee wees gerust, ik zal dat op een ander tijdstip heus wel doen maar ik had het even gehad).

Let wel; de man is Universitair Hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, hij vergiftigd dus met zijn denkbeelden meerdere generaties studenten. Dat is op zijn minst alarmerend ! De VU had al een bedenkelijk Linksch gehalte maar dat mag met zulke docenten ook geen wonder heten.

boredom-1977519_640 Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on De SP en ‘Palestina’

 1. Van Apeldoorn is Hoofddocent aan Universiteit Amsterdam. Dan hoef je niet meer verder te lezen. Linkser dan extreem-links zijn de opvattingen bij UvA. Ene Peter Breedveld is redacteur in het Universiteitsblad. Abjecter vind je het niet.

  Like

 2. Henk der Niederlànder // maart 10, 2018 om 14:37 //

  Nou ja Tijl.
  In elk geval kunnen ze met dat geld wel veel kassen kopen om groenten in te kweken met het voordeel dat de groene khmer dan ook weer tevreden is.
  Als het over de SP gaat kun je de artikelen beter niet lezen want wie wil nou tegenwoordig nog propaganda ten gunste van mao en zijn doctrine.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2018 om 14:46 //

  Nee Henk het artikel ging niet over hem, hij zat ertussen.

  Like

 4. … Welk Palestijns volk?
  … Welk Rusland? ( die van de DDR?! )
  … Welk Amerika? ( Die van Clinton en Obama ?!)

  De Nazi-EU-hetze tegen democratieeen, Joden en Westerse beschavingen, en hun oorlogsretoriek jegens Poetin, Trump en EU kritische en islam kritische meningen/ politieke partijen riekt naar de herrijzing van het Nazi tijdperk. Islam is onze vijand en diegenen die Islam-ondersteunend werken. EU is het grootste verraad en de grootste coup aller tijden…….

  Like

 5. @Krelis // maart 10, 2018 om 14:36

  We hebben twee universiteiten in Amsterdam. Jij flikkert ze voor het gemak op één grote hoop en haalt de boel door elkaar.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2018 om 15:31 //

  Twee universiteit en toch lopen er nog zoveel stommelingen rond ! 😀

  Liked by 1 persoon

 7. Johan P // maart 10, 2018 om 15:45 //

  Nederland moet aansluiting zoeken bij Frankrijk? Ehm, sorry, maar technisch gezien is ons leger eigenlijk al een onderdeel van de Duitse krijgsmacht geworden. En nu moet het plotseling meer op Frankrijk worden gericht?
  In welk opzicht dan? Het opmaken om ongeveer de helft van de troepen op eigen bodem op de straten in te zetten onder het mom van een jarenlange noodtoestand waarvan de reden niet mag worden vermeld soms?

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2018 om 15:56 //

  Frankrijk is een nucleaire macht, Duitsland heeft ook kernkoppen maar die zijn wel van de Amerikanen. De Franse niet, die zijn gewoon van henzelf. Made in France om zo te zeggen.

  Like

 9. paulzwueste // maart 10, 2018 om 17:41 //

  Ik heb de stellige overtuiging dat het niet de moeite waard is om aandacht te schenken aan de opbouw van de Nederlandse krijgsmacht dan alléén en uitsluitend voor inzet op eigen bodem.
  Wat samenwerking met Frankrijk of Duitsland betreft.
  Leuk en aardig om samen oefeningetje te spelen op de Lünenburger Heide of bij Waterloo, maar als het dadelijk op knokken aankomt zullen we totaal afhankelijk zijn van datgene wat de Amerikanen of de Russen of de Amerikanen samen met de Russen zullen doen.
  All the rest is reeds lang overleden bullshit…!
  En verder hebben we de NAVO toch…

  Waar ze zich druk over maken.

  Like

 10. En Fubar, vertel eens, wat is het verschil tussen beide universiteiten ?
  Radicaal links versus extreem links, i presume.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s