Nieuw

Ruben Östlund over hoe je een Oscar kunt winnen: maak een film over de Holocaust

Pixabay.

De regisseur Ruben Östlund wordt nu beschuldigd van het verspreiden van samenzweringstheorieën over de joodse macht in Hollywood, omdat hij heeft gezegd dat er een invloedrijke “joodse gemeenschap” is die de voorkeur geeft aan films over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.

Het werd geen Oscar voor Ruben Östlund en zijn film “The Square”, die dit jaar bij het Oscargala als “Best Foreign Language Film” was genomineerd.

Östlund geeft aan Dagens Nyheter een mogelijke verklaring: omdat hij niet een film had gemaakt over de Tweede Wereldoorlog of eventueel de Holocaust.

Volgens Östlund is er namelijk een “joodse gemeenschap” met “invloed” aanwezig in Hollywood.

–  Het is geen geheim dat velen met deze achtergrond in de entertainment industrie werken in Hollywood, en het is logisch dat ze hun trauma willen verwerken en belichten van wat de Holocaust voor hen inhoudt, zegt hij tegen DN.

Östlund wijst er echter duidelijk op dat hij niet in een samenzwering gelooft.

Niettemin wordt hij nu juist van dit beschuldigd.

“Om te suggereren dat zijn Oscar werd ontfutseld als gevolg van joodse arbiters is walgelijk en onesthetisch”, lezen we in het Skanska Dagbladet onder de titel “De Joodse samenzwering – alweer”.

Ook DN Cultur slaat terug tegen de beroemde regisseur.

“Waarom Ruben Östlund opeens denkt dat het gevat of onderhoudend is om onaccademische waanvoorstellingen te verspreiden is heel moeilijk te begrijpen”, schrijft de scribent Helena Lindblad, die echter tegelijkertijd benadrukt dat de geschiedenis van Hollywood “gedeeltelijk synoniem is met de joodse geschiedenis”, omdat joodse immigranten, volgens haar, de filmgeschiedenis van de Verenigde Staten grotendeels hebben gevormd.

Dat joden een speciale invloed in Hollywood hebben, is iets wat, onder andere, door journalist en cultuurhistoricus Neal Gabler wordt beargumenteerd in zijn boek “An Empire of Their Own: How the Jews Invented Hollywood”, waarin Gabler schrijft dat Hollywood in de 20e eeuw steeds meer werd overgenomen door joden, en dat de films een psychologische aard van de gevoelens van joodse immigranten krijgen. Het boek werd onder andere bekroond met de 1989 “Los Angeles Times Book Prize” voor geschiedenis, en werd tot documentairefilm verwerkt.

Bron:

http://www.friatider.se/ruben-stlund-om-hur-man-vinner-en-oscar-g-r-en-film-om-f-rintelsen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Ruben Östlund over hoe je een Oscar kunt winnen: maak een film over de Holocaust

  1. Stukje is zó dubbel, dat niemand wat durft te zeggen.

    Want de angst om op heilige teentjes te trappen zit er goed in.

    Liked by 1 persoon

  2. Esperanza // maart 11, 2018 om 15:01 //

    Zappa heeft d’r geen moeite mee.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s