Nieuw

Iraanse vrouw veroordeeld tot 2 jaar gevangenis wegens afdoen hoofddoek

Een vrouw in de hoofdstad van Iran, Teheran, is nu veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens het publiekelijk verwijderen van haar hoofddoek. Bovendien wachten meer vrouwen op hun straf.

De vrouw kreeg twee cel, waarvan drie maanden onvoorwaardelijk, voor de misdaad van het publiekelijk afdoen van haar hoofddoek. De openbare aanklager Abbas Jafar Dolatabadi wil met de zware straf “hard optreden” tegen vrouwen die volgens hem aanzetten tot “corruptie van de moraal”. Sinds december wordt in Iran op voorheen ongekende schaal geprotesteerd tegen de religieuze verplichting voor vrouwen het hoofdhaar te bedekken.

Desondanks is de hoofdaanklager Dolatabadi ontevreden over het vonnis. Hij is van mening dat alle 24 maanden onvoorwaardelijk moeten zijn, omdat de vrouw volgens hem “morele corruptie” heeft aangemoedigd.

In de afgelopen twee maanden zijn ongeveer 30 vrouwen gearresteerd wegens het overtreden van de wet van het dragen van een hoofddoek. Verscheidene van hen wachten nu op een proces.

De wettelijke hoofddoekdwang voor zowel moslim als niet-moslimvrouwen in Iran is sinds de islamitische revolutie van 1979 in gebruik.

Toen de Zweedse “feministische regering” in februari vorig jaar Iran bezocht, trokken alle vrouwen in de Zweedse delegatie het islamitische kledingstuk over hun hoofd. “Wat gebeurde er met de feministische principes? Wat gebeurde er met de stelling dat een vrouw over haar eigen lichaam mag beslissen?”, schreef  Ivar Arpi in een kritisch redactioneel artikel, waarin hij de socialistische regering van Stefan Löfvens beschuldigde van” het kruipen voor een dictatuur”.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6933 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Iraanse vrouw veroordeeld tot 2 jaar gevangenis wegens afdoen hoofddoek

 1. ongelovige // maart 8, 2018 om 11:22 //

  In Iran, Saoedi-Arabië, en trouwens in alle mohammedaanse landen, kun je nog echte onderdrukte vrouwen vinden. Ze mogen geen film maken in Marokko en ze mogen niet autorijden in Saoedi-Arabië. Je zou toch denken dat de westerse feministes daar eens goed tegen gaan protesteren? Welnee, ze hebben het veel te druk met de westerse, blanke man weer eens overal de schuld van te geven en ze hebben het veel te druk met hem af te schilderen als een dom, onhandig en laf huisdier.

  Prioriteiten stellen, heet dat.

  Like

 2. Henk der Niederlànder // maart 8, 2018 om 12:08 //

  Ja zeker Ongelovige.
  Je moet de dingen dan ook zien xoals ze werkelijk zijn.
  Deze zogenaamde feministes hebben zich dan ook al op voorhand over gegeven aan de Islam.
  Ook een Nedriglandse minister die op bezoek gaat bij de ajatholla’s en gebogen als een natte dweil zich laat fotograferen geeft aan dat veel Nederlands vrouwvolk feitelijk al toegegeven heeft aan deze vrouwonvriendelijke ideologie.
  Trouwens Kaag zowieso al want die vond het al in een eerder stadium al nodig om een ”palestijn” te moeten trouwen.

  Like

 3. ongelovige // maart 8, 2018 om 12:34 //

  Henk der Niederländer. Je zou toch haast gaan denken dat de top-prioriteit van de feministes de haat tegen de blanke man is. Alle blanke mannen moeten dood. “Lul tussen zijn benen” is schuldig.
  De overgave aan zwarte en mohammedaanse mannen is dan ook enkel en alleen om de blanke man een hak te zetten.

  Like

 4. Duchesne // maart 8, 2018 om 12:52 //

  Onze regering slaat met de vuist op tafel en protesteert met veel furie…., de politieke partijen eisen dat de Iraanse ambassadeur op het matje moet komen, Amnesie selectief National organiseert schrijf acties en financieele steun voor de opgesloten en ongetwijfeld mishandelde en vernederde vrouwen……

  Ik ben trots op mijn land en mijn regering, mijn leiders zijn voorvechters voor vrijheid en gelijkheid, aanklagers van dictators en strijders voor de mensen rechten.

  Ik ben trots op mijn regering, dat ze vandaag allemaal op vrouwendag in rij en gearmd een protetst wandeling lopen langs de Iraanse ambassade…..in de regen ook nog….respect…..

  Nederland, land van vrijheid en gelijkheid, land van de menselijke mens, bakermat van vrijheid.
  Ik ben zo blij dat ik leef in een land waar alle ministers beseffen dat een hoofddoek voor onderdrukking staat en niet een modeverschijnsel is.
  Wat ben ik blij…..trots Nederlander te mogen zijn…..een visitekaartje voor waar op de wereld je ook komt, land van oprechte mensen van hun woord.

  Nog een keer: vuile laffe regering van Nederland, kruipers voor dictators en verraders van je eigen volk en wetten. In buitenland wil ik absoluut niet als Nederlander herkend worden, ik noem mezelf daar vaak Belg, ergens uit Antwerpen, scheelt enorm in de ontvangst.
  En dat mensen is de praktijk, schaamte voor de ruggengraatloze lieden die dit land “besturen” cq naar de galemiezen helpen.

  Ga wel stemmen voor de gemeenteraad, stem gewoon enkel lokale partijen, zo kunnen we de landelijke ratten in elk geval een stukje fundering afnemen, zoals hun ons een toekomst afnemen.
  En wat moet een landelijke partij eigenlijk lokaal doen als de landelijke maatregelen lokaal de boel verzieken?

  Like

 5. ongelovige // maart 8, 2018 om 13:25 //

  Organisatoren van feestje in Iran aangeklaagd.

  9-jarige meisjes zongen en werden niet, zoals het hoort, door mannen overstemd. Ze dansten er ook nog eens bij: in spijkerbroek en tutu.

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/vrouwendag-in-iran-dansende-meisjes-niet-toegestaan-594001/

  Like

 6. Pegida Demonstratie
  Zondag 11 maart 13:30 uur. Verzamelen om 13:00
  Amsterdam Waterlooplein

  Like

 7. Republikein // maart 9, 2018 om 14:09 //

  Er is momenteel een zeer hoog geboortecijfer in Afrika en moslimlanden. Het gemiddelde geboortecijfer bedraagt 4 in Afrika en 3,1 in moslimlanden. Naar verwachting zal Afrika binnenkort de grens van 4 miljard overschrijden en zullen de moslimlanden de grens van 1 miljard overschrijden. Alleen al de Afrikaanse staat Nigeria zal tegen 2050 naar verwachting 400 miljoen mensen tellen. In de meeste Latijns-Amerikaanse landen is er een positief geboortecijfer, met uitzondering van Brazilië. Ook in India is het geboortecijfer positief.
  https://annaschublog.com/2018/02/18/der-feminismus-fuehrt-dritte-welt-zustaende-herbei/

  Bladvulling want hier al eerder, maar ff stoom afblazen.

  Like

 8. Republikein // maart 9, 2018 om 14:14 //

  Like

 9. morele corruptie? Welk feminisme?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s