Nieuw

Universiteits-bibliothecarissen stellen dat Christenen die ‘God zegene u’ zeggen, islamofoob zijn

Simmons universiteit, streetview

Als je ooit iemand een “Gelukkig Kerstfeest” wenste, of “God zegent je” als iemand niest, heb je volgens universiteitsbibliothecarissen aan een universiteit in Massachusetts een daad van “Islamomisic microagressie” gepleegd.

De Anti-Oppression Library Guide van het Simmons College in Boston is een samenwerking tussen de bibliothecarissen van de school, aldus CampusReform. org.

Islamomisic Microagressies zijn alledaagse verbale of gedragsmatige vernederingen, opzettelijk of onopzettelijk, die vijandige, vernederende of negatieve beledigingen overbrengen met betrekking tot de overtuigingen en religieuze praktijken van moslims,” betogen de bibliothecarissen. “Ze zijn structureel gestoeld en beroepen zich op onderdrukkende systemen van religieuze/christelijke hiërarchie “.

Een woordvoerder vertelde Fox News dat de gids geen beleid van de Simmons universiteit is.

De informatie in deze handleiding is een introductie die bedoeld is om algemene informatie te geven over onderdrukking, diversiteit en inclusie “, aldus de verklaring. Het is geenszins een complete gids voor sociale rechtvaardigheidskwesties, religies, gesprekken of standpunten.”

Als disclaimer voegt de gids eraan toe: “We zijn niet immuun voor de grenzen en verborgen vooroordelen van onze eigen privileges en perspectieven. We verwelkomen en waarderen alle feedback en stellen suggesties voor de gids zeer op prijs, in het bijzonder vanuit de perspectieven en ervaringen van de gemarginaliseerde groepen die hier vermeld en niet vermeld staan.”

De bibliothecarissen betogen dat christenen zich in het bijzonder schuldig maken aan islamomisic microagressie wegens het gebruik van zinnen als “Gelukkig Kerstfeest”, “Zalig Pasen” en “God zegent u”.

Enkele andere microagressies gericht op moslims omvatten “het bekrachtigen van religieuze stereotypen”, zoals het beschouwen van hijabs als modieus, het suggereren dat moslims de “verkeerde” godsdienst beoefenen, en het veronderstellen dat de eigen religieuze identiteit de norm is.”

De controversiële bron stelt dat “mensen die het christendom volgen, beschikken over geïnstitutionaliseerde macht” of “christelijk voorrecht”, wat wordt aangetoond wanneer zij “verwachten dat zij” vrije tijd hebben om religieuze feestdagen te vieren “of “kunnen vieren zonder angst voor geweld of bedreigingen.”

De gids stelt ook dat christenen lijden aan “christelijke kwetsbaarheid” en boos, vijandig of defensief kunnen worden tijdens gesprekken over religie, omdat christenen niet over de vaardigheden beschikken om zich constructief in te zetten voor andere religies.

“Binnen deze dominante sociale omgeving verwachten christenen sociale troost en een gevoel van verbondenheid en superioriteit”, schrijven de bibliothecarissen. “Ze kunnen defensief worden, zichzelf positioneren als slachtoffers van anti-islamomisisch werk en de retoriek van geweld coöpteren om hun ervaringen te beschrijven als zijnde uitgedaagd op religieus voorrecht.”

Op de pagina staat een TED praatje van Melissa Boigon, waar ze zei dat islamofobie is veranderd in een angst voor Arabieren en niet de islam zelf. Boigon verklaarde dat er niets “gewelddadig of anti-Amerikaans” is aan de sharia.

“Islam is een religie van vrede,” zei Boigon. “Moslims hebben geen Amerikanen gedood op 9/11. Een zeer kleine extremistische groep die nauwelijks enige voet kan krijgen, zelfs in de meest conservatieve moslimkringen, heeft gruwelijke misdaden gepleegd op 9/11. Islam is een religie van vrede.”

De gids verwijst ook naar de Council on American-Islamic Relations, waarin Fox News Channel wordt genoemd als een ‘islamofobe organisatie’.

Bron:

http://www.foxnews.com/us/2018/03/05/college-librarians-argue-christians-who-say-god-bless-are-islamophobic.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8700 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Universiteits-bibliothecarissen stellen dat Christenen die ‘God zegene u’ zeggen, islamofoob zijn

 1. Scrutinizer // maart 8, 2018 om 00:38 //

  “Enkele andere microagressies […] omvatten […] het veronderstellen dat de eigen religieuze identiteit de norm is.”
  Dus de schoolkantine dwingen halal voedsel aan IEDEREEN te geven is een vorm van microafressie omdat degee die daarop aandrong veronderstelde dat zijn eigen religieuze identiteit de norm is?
  Net zoals o.a. het aan de hele gemeenschap opleggen om gescheiden te zwemmen, vrouwen geen hand te willen geven, islamitische feestdagen te willen invoeren etc.
  Goh, de EIGEN identiteit als norm zien: hoe durft iemand nou zoiets? Voorwaar erg schokkend.

  Liked by 1 persoon

 2. ongelovige // maart 8, 2018 om 00:58 //

  Ik ben vroeger wel vaker in mohammedaanse landen geweest. Als ik in hun ogen iets verkeerds deed (zo leunde ik bijvoorbeeld ooit tegen een gebouwtje dat mogelijk een soort tempeltje was) dan begonnen ze meteen heftig te gebaren en te schreeuwen dat ik weg moest. Dat deed ik dan want ze konden ook met stenen gaan gooien of messen trekken. Dus ik paste me maar aan. Met stenen gooien en messen trekken deden ze trouwens ook wel gewoon, als ze daar zin in hadden.

  Nu komen ze dat zelfde gedrag ook hier vertonen: en ook hier hebben wij ons maar aan te passen. En het gekke is: dat doen de meesten ook nog! Hoewel we hier nog steeds in de meerderheid zijn!

  Bij hun autoritaire gedoe worden ze gesteund door krankzinnige blanken die zichzelf links en progressief noemen. Ik moet zeggen: dat soort debielen had je in de mohammedaanse landen althans niet.

  Like

 3. De vrede druipt idd van deze religie af. Ik zeg toch echt wat ik wil tegen wie ik wil. Aan winter- en lentestollen doe ik niet, aan kontenkruipen ook niet en ik ga al helemaal geen vrouwenfoben de hand reiken.

  Like

 4. Zelden zoiets demate paranoide en psychotisch gelezen, hoezo de boel ook nog omdraaien….

  Like

 5. Laten we het eens hebben over een religie met hevige micro, macro en meso-agressie…

  Like

 6. Bob Fleumer // maart 8, 2018 om 13:36 //

  Iedereen met gezond verstand is vreest de islam voor wat zij is een moordende ideologie die al 1400 jaar bezig is haar leegheid in geweld te verhullen. het is een redeloze bende.

  Like

 7. Elk kopvod is ook microaggresie.
  Elk mohammedbaardje ook.
  Net als praten in het arabisch / turks terwijl je derde generatie bent.
  Stelletje idioten dat het geloof van de verderver aanhangt.

  Liked by 1 persoon

 8. Ze zijn overal goed geïnfiltreerd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s