Nieuw

Nordea waarschuwt voor de demografische transformatie van Zweden – “De gouden jaren zijn voorbij”

Veel gemeenten en provincies in Zweden zullen het moeilijk krijgen om de kinderopvang, scholen, gezondheidszorg en zorg voor de ouderen te financieren. Dit is wat de Scandinavische bankengroep Nordea voorspelt in haar nieuwe economische conjunctuurrapport ‘Regionale Vooruitzichten’. Volgens het rapport zal het aandeel mensen in de werkende leeftijd sinds minstens 50 jaar op het laagste niveau komen.

“De gouden jaren op de arbeidsmarkt zijn voorbij.”

Dit schrijft Nordea in zijn economische conjunctuurrapport ‘Regionale Vooruitzichten’.

Volgens het rapport zal het aandeel jongeren en ouderen in de Zweedse bevolking in de komende acht jaar oplopen tot het hoogste niveau. Dit komt door de grote demografische veranderingen in het land.

Zweedse politici hebben jarenlang beweerd dat Zweden immigratie nodig heeft om de welzijn en zorg voor ouderen te redden. In werkelijkheid heeft de immigratie bijgedragen aan een onevenwichtige demografie met meer ouderen en kinderen, en minder mensen die werken.

Gisteren schreef het dagblad SvD dat door “meerdere jaren van record hoge immigratie” de bevolking gigantisch is toegenomen, en de directeur van het Economisch Instituut, Urban Hansson, waarschuwt voor een “demografisch probleem”, wat de lokale overheden ertoe zal dwingen om hun belastingen te verhogen om aan de bestaande norm van welzijn te voldoen.

– Het aandeel van de bevolking in de werkende leeftijd zal in 2025 in alle regio’s op zijn laagste niveau komen sinds 50 jaar. Dit zal bovendien naar verwachting doorzetten in de komende decennia, zegt Nordea’s senior-analist Susanne Spector.

Veel lokale overheden zullen daarom moeilijkheden ondervinden om de investeringen in de kinderopvang, onderwijs, gezondheidszorg en ouderenzorg te financieren, terwijl het aantal jongeren en ouderen snel toeneemt, aldus Nordea.

– Als dit door verhogingen van de gemeentelijke en provinciale belastingen zal worden gefinancierd, loopt men het risico dat het aantal gewerkte uren verminderd, en daarmee een aanvullende financiering nog meer bemoeilijkt, aldus de bank.

– Betere integratie en hogere productiviteit moet door de komende regering aan de top van de agenda worden gesteld, als we deze demografische verandering op een succesvolle manier willen benaderen, zegt Spector.

Volgens Nordea verslechteren de economische vooruitzichten nu ook vooral in Stockholm. De conjunctuur in Zweden zal een nieuwe fase ingaan waarin de binnenlandse vraag zal dalen terwijl de wereldwijde opleving de exportsector echter zal doen stijgen. De daling van de woningmarkt is het duidelijkst zichtbaar in de regio Stockholm en de Mälardalregio.

Bron:

http://www.friatider.se/nordea-varnar-f-r-sveriges-demografiska-omvandling-de-gyllene-ren-r-ver

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6933 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Nordea waarschuwt voor de demografische transformatie van Zweden – “De gouden jaren zijn voorbij”

 1. Duchesne // maart 7, 2018 om 15:23 //

  Op de emigratiebeurs stond half Scandinavie te folderen om medisach en verzorgend personeel aan te trekken. Nou zou je denken dat ze met als die apothekers en specialisten uit Allah roepende landen hun tekort hadden aangevuld, maar blijkbaar is er in die denkwijze iets misgegaan….

  Goud !

  Au !!!! Nee, dat is de term voor goud uit de scheikunde, “Au”…..

  Steeds schrijft en benoemd iedereen goud….gouden handen, gouden gleuf, gouden immigranten, gouden tijden, kansen, dagen, etc, etc, GOUD !

  Wat is goud eigenlijk?
  Als metaalsoort is het relatief blijvend, het rtoest niet, oxideert niet en is vrij zeldzaam, heeft een zwaar gewicht en is als geleidend materiaal perfect voor electronica. Het word niet afgestoten door het lichaam, je kunt het dus als basis van een sierraad gebruiken of als vulling voor tanden. Het spul is vrij zacht in pure vorm, maar met een klein beetje koper erdoor is het al goud geschikt als gebruiks metaal voor bijvoorbeeld munten. Ook water, zlefs zout water heeft geen invloed op het spul. Het komt voor in de natuur als stof, als kleine brokjes, als grote brokken en als erts, dus als stof in gesteente.
  Al met al is het dus nuttig, gaat niet snel kapot, word geconsumeerd als element met hoge kwalitatieve eigenschappen en bederft niet.

  Eten bederft, staal roest, koper lost op, bijna alle metalen zijn tijdelijk in hun vorm en worden tot stof gebracht, goud is echter een van de weinige metalen die blijft wat het is. Okee, bij gebruik slijt het, alles slijt, dat moet zelfs.

  Wie een volle graanschuur heeft en een nieuwe grote oogst op komst zal het graan uit de schuur vast willen verkopen. Maar waarvoor, hoe kun je de waarde tegen bedref beschermen? Zorgen dat je iets hebt dat beter bewaard blijft en dat je later eventueel terug kunt ruilen voor graan zonder verlies….

  …en zo kwam men op betalingsmiddelen, met goud als basis. Munten werden van vele verschillende gehaltes aan goud en koper gemaakt, de waarde is dan ook enkel in zuiver goud goed aan te geven. Gouden munten met een vaste waarde werden vaak gesneden, een rand goud werd er dan af gehaald. Zilver was ervoor berucht, meer in de circulatie en dus makkelijker beschikbaar, daarom kregen munten ook een duidelijke rand met tekst op de zijkant.
  Goud heeft problemen, vooral het veilig opslaan en het betrouwbaar kopen. Maar het dient een doel, namelijk een tastbare reserve hebben die niet onderhevig is aan tijd en plaats.
  Goud werd voor de tweede wereldoorlog door de regering in beslag genomen, men mocht maar voor 500 gulden aan goud bezitten….na de oorlog moest het ook worden ingeleverd, regeringen willen nu eenmaal alle burgers plukken en niet enkel de armen.

  Goud op papier is precies dat, er word jaarlijks ruim 100 keer meer goud verhandeld dan er in het echt op de wereld bestaat, maar als iemand ook echt dat goud wil dan word het tastbaar hebben in tijden van crisis een groot probleem.

  De prijs van goud is gekoppeld aan de dollar, die weer niet aan het goud is gekoppeld.
  De prijs van goud word kunstmatig op eenzelfde niveau gehouden, zelfs als de dollar steeds zakt. De halve wereld is ervan afhankelijk bij de productie van computers, mobieltjes etc…..een hoge goudprijs maakt dat de wereldhandel een dreun krijgt.
  een beetje zoals veel olie produceren omdat je ruzie hebt met een andere sjeik de benzineprijs laag maakt, iets waar alle olieproducenten last van hebben en minder winst dus voor iedereen. niet goed, dus ook daar kunstmatig actie. In deze wereld mag je niets gratis of goedkoop hebben, dus als ergens even een voordeeltje is, dan is dat ook maar even. Het word gegarandeerd gecompenseerd op een ander vlak. Uw leven en dat van mij word berekend en gecalculeerd, in de toekomst hangt de levensverwachting of het recht om te leven en oud te worden ermee samen.

  Goud staat voor sterk zijn, stabiel zijn en zekerheid bieden. goud staat voor rijkdom en het hebben van reserve.

  Het nadeel van goud, behalve dat iedereen het wil afpakken, is dat je het niet kunt eten. In tijden van honger als niemand nogiets heeft kun je er dus niets mee. Idem als een horde negerts je aanvalt, afkopen heeft geen nut want ze kunnen alles pakken, en goud gebruiken om jezelf mee te verdedigen, het werkt enkel als je bovenaan de trap staat en per keer tien kilo naar beneden kunt zwieren….

  Goud is een tijdelijke halte voor een overschot, goud is een ruilmiddel met kleine omvang dat overal juist om alle eigenschappen gewild is. Het is feitelijk een conserveringsmiddel zoals zout dat is, maar dan anders.

  Gouden mensen bestaan niet, er zijn wel mensen die goud waard zijn, maar daar kom je pas achter als je na een open hart reparatie weer kunt kijken en praten en de chirurg lacht je toe omdat hij niet ziek is geworden van de frikandellen speciaal tijdens de operatie welke gemaakt en verzorgd zijn door de hulp verpleegster.

  Een hulpverpleegster is daarom goud waard.

  Goud, het is een manier zonder papier die je in staat stelt een pensioen op te bouwen waar de staat niet aan kan en de directeur van het pensioenfonds niet een eiland in de tropen mee kan kopen of een flat in Dubai.

  Als iemand in alle wijsheid besluit maandelijks miljarden bij te drukken is geld slechts papier, zolang het goud kan worden is geld nuttig, maar goud dat geen geld kan worden is nog steeds nuttig.

  Goud is handig, je kan er een duur huis goedkoper mee kopen (uitleg bij de balie), je kan deuren door zonder toegangskaartje en landen in zonder paspoort.

  Goud, ik zie er een briljante toekomst voor….

  p.s. die gouden gleuf…..dat is niet die mevrouw in het EU parlement die grof betaald word om ons te vertellen dat er geen terroristen tussen de asieleisers zitten, een gouden gleuf is iets anders dat geen beschrijving hoeft maar direct herkend word indient men deze ontmoet. Zeldzamer dan goud en warmer ook….

  ….er zijn meer gouden dingen waar je blij van kunt worden, maar als ze op batterijen lopen verhoog dan het voltage met een knoopcel…..

  Liked by 1 persoon

 2. ongelovige // maart 7, 2018 om 16:18 //

  Een dystopie, en niet alleen voor Zweden. Duitsland en Nederland volgen een paar jaar later.

  Ouderen zitten thuis weg te kwijnen. Velen zijn eenzaam. Door lichamelijke gebreken komen zij niet vaak meer buiten de deur. Ze zullen wegrotten. Jammer dan, er is geen geld voor. Gelukkig lopen Pia Dijkstra-achtige figuren met een gelukzalige grijns op hun smoelen te leuren met “voltooid-leven-pilletjes”. Misschien ook wel niet, want laten we wél wezen: die pilletjes kosten geld en de organen van die weggerotte ouwetjes zijn tóch onbruikbaar.

  Boven de 40 en zeker boven de 50 zullen veel mensen werkeloos thuis zitten. Bij elke crisis worden die namelijk de laan uitgeschopt en als de crisis voorbij is, nemen werkgevers weer mensen aan. Jazeker. Schoolverlaters nemen ze aan. Op steeds ongunstigere voorwaarden. Ze zullen heus niemand boven de 30 – 35 aannemen. Laat maar lekker wegrotten.

  Mensen van onder de 35 hebben misschien nog wel werk, maar ze hebben het helemaal niet zoveel beter. Ze moeten steeds meer produceren voor steeds minder loon. Steeds minder mensen hebben een vast contract. Ze mogen werken als uitzendkracht of ZZP’er en worden bij de minste tegenslag van het bedrijf of als ze ziek worden of een ongeluk krijgen, onmiddellijk aan de dijk gezet. Om nooit meer terug te mogen keren in het arbeidsproces.

  En de mensen die zo gelukkig zijn om wél aan het arbeidsproces te mogen deelnemen: die mogen zich te barsten werken, met zijn tweeën uiteraard, om de enorme belastingen op te hoesten die onze staat nodig meent te hebben. Een staat die streeft naar almacht, absolute controle, censuur en een ongekende corruptie.

  Dan is daar nog de steeds maar groeiende vijfde colonne, vertroeteld door de staat, weinig bijdragend, die op afzienbare termijn de zaak doodgewoon gaan overnemen.

  THE END

  Liked by 1 persoon

 3. ongelovige // maart 7, 2018 om 16:18 //

  Een dystopie, en niet alleen voor Zweden. Duitsland en Nederland volgen een paar jaar later.

  Ouderen zitten thuis weg te kwijnen. Velen zijn eenzaam. Door lichamelijke gebreken komen zij niet vaak meer buiten de deur. Ze zullen wegrotten. Jammer dan, er is geen geld voor. Gelukkig lopen Pia Dijkstra-achtige figuren met een gelukzalige grijns op hun smoelen te leuren met “voltooid-leven-pilletjes”. Misschien ook wel niet, want laten we wél wezen: die pilletjes kosten geld en de organen van die weggerotte ouwetjes zijn tóch onbruikbaar.

  Boven de 40 en zeker boven de 50 zullen veel mensen werkeloos thuis zitten. Bij elke crisis worden die namelijk de laan uitgeschopt en als de crisis voorbij is, nemen werkgevers weer mensen aan. Jazeker. Schoolverlaters nemen ze aan. Op steeds ongunstigere voorwaarden. Ze zullen heus niemand boven de 30 – 35 aannemen. Laat maar lekker wegrotten.

  Like

 4. ongelovige // maart 7, 2018 om 16:19 //

  -vervolg-
  Mensen van onder de 35 hebben misschien nog wel werk, maar ze hebben het helemaal niet zoveel beter. Ze moeten steeds meer produceren voor steeds minder loon. Steeds minder mensen hebben een vast contract. Ze mogen werken als uitzendkracht of ZZP’er en worden bij de minste tegenslag van het bedrijf of als ze ziek worden of een ongeluk krijgen, onmiddellijk aan de dijk gezet. Om nooit meer terug te mogen keren in het arbeidsproces.

  En de mensen die zo gelukkig zijn om wél aan het arbeidsproces te mogen deelnemen: die mogen zich te barsten werken, met zijn tweeën uiteraard, om de enorme belastingen op te hoesten die onze staat nodig meent te hebben. Een staat die streeft naar almacht, absolute controle, censuur en een ongekende corruptie.

  Dan is daar nog de steeds maar groeiende vijfde colonne, vertroeteld door de staat, weinig bijdragend, die op afzienbare termijn de zaak doodgewoon gaan overnemen.

  THE END

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s