Nieuw

Noord-Korea wil praten

Jazeker Kim Jong-Un wil praten en dit komt volgens de media “volkomen onverwacht”, over de redenen wordt nog gespeculeerd. Hoezo onverwacht ?

De NOS weet slechts in een heel klein bijzinnetje te melden dat het misschien door de door Trump opgezette boycot komt. Dagelijks komen er meldingen in de media wat Trump nu weer heeft gedaan, laat in het Witte Huis een wind en het is dezelfde dag nog voorpagina nieuws.

Maar als de opgevoerde druk door Trump vruchten afwerpt dan kan dat natuurlijk niet gezien worden als verdienste van Trump. Hij heeft gesprekken gevoerd met de machthebbers in China die vervolgens ook de vingers van Noord-Korea afhaalden. China was nog zo’n beetje de enige met wie ze nog handel konden drijven en ja als zelfs dat in gevaar komt dan heb je een probleem, ook als je Kim Jong-un heet.

Trump heeft op alle vlakken antwoord gegeven op het toenemende gevaar van Noord-Korea, ze werden met gelijke munt terugbetaald. In eigen land zullen de Koreanen daar niet veel over gehoord hebben maar reken er maar op dat de reuzel bij Kim en zijn generaals door de bilnaad gierde. Leuk hoor als je wat kunt spelen met raketjes met een atoombommetje maar als Amerika laat merken dat je nog maar een paar stappen van een allesvernietigende oorlog af bent wordt het toch een ander verhaal. Een oorlog bovendien die ze nooit of te nimmer kunnen overleven tenzij China als grote broer op de achtergrond staat. Na de gesprekken met Trump heeft China haar beleid drastisch gewijzigd.

nebula-2273069_640

Ja dan moet je toch als media flink aan het draaien gaan want na al het negatieve “nieuws” kun je toch moeilijk toegeven dat Trump iets bereikt heeft. Nou “iets“, dat heet geloof ik bagatelliseren want als je Kim Jong-Oen ongestraft zijn gang laat gaan dan gaat daar ook een signaal naar andere mogendheden vanuit.

Natuurlijk is het toe te juichen dat de grootste druk nu van de ketel lijkt te gaan maarcommunism-1294256_640 blijf dan ook wel eerlijk en durf dan ook eindelijk eens toe te geven dat Trump het beter heeft aangepakt dan je vooraf dacht. Korea is gewoon met de neus op de feiten gedrukt, het mag dan een gigantisch leger hebben, technisch gezien lopen ze natuurlijk hopeloos achter op de USA. Trump heeft de hakken in het zand gezet, heeft anderen ertoe gebracht hem niet tegen te werken en duidelijk aangegeven dat Kim zijn grens bereikt had.

Ook op ander vlak probeert men de publieke opinie over Amerika te beïnvloeden, “Trump” lijkt op een handelsoorlog aan te sturen want er komen importheffingen op staal.ram-2268646_640 Gek hè, Amerika wordt overstroomd met Europese auto’s, omgekeerd zijn Amerikaanse auto’s in Europa nauwelijks te betalen. Kwalitatief mogen ze dan vaak minder zijn, door allerhande belastingen zijn ze ook nog eens een keer niet te betalen. Auto’s die in Amerika als middenklasser worden gezien en een drol kosten moeten hier de hoofdprijs opbrengen. En als er dan een tegenmaatregel wordt voorbereid dan ga je ineens moord en brand schreeuwen en zeg je dat het hun schuld is, de hand in eigen boezem steken is kennelijk teveel gevraagd.

Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

6 Comments on Noord-Korea wil praten

 1. Like

 2. Esperanza // maart 9, 2018 om 04:20 //

  Tuurlijk, Trump is debiel, aldus de mantra van policor media.
  Overigens bracht die aangekondigde importheffing de klad m’n pakketje aandelen Arcelor Mittal.
  Maar dat vergeven we de man maar. 😉
  Hoewel als ik de link hieronder moet geloven zou die schade wel meevallen.

  https://economictimes.indiatimes.com/industry/indl-goods/svs/steel/arcelormittal-safe-from-trumps-import-tariff-hike-moodys-investor-service/articleshow/63187469.cms

  Like

 3. Esperanza // maart 10, 2018 om 01:13 //

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 10, 2018 om 01:18 //

  Had me er al bij neergelegd dat ik een totaal oninteressant artikel had geschreven !

  Liked by 1 persoon

 5. Briljante zet van Kim-oen. Hij heeft Trump zover dat die meespeelt met zijn tijdrek-spelletjes. En na afloop kan hij thuis verkondigen dat hij de grote Trump heeft ontboden en dat die braaf luisterde en op commando naar Noord-Korea kwam opdraven.

  Slim gespeeld. Die nukes gaat die niet opgeven. Hij heeft gezien wat er met andere landen gebeurd is die op ‘het lijstje’ van de Deep State stonden.

  Like

 6. Voor, Esp:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s