Nieuw

Facebook haat blanke Christenen en verwijdert Hongaarse regeringsvideo over ‘blanke Christenen’

Een minister noemde de verwijdering van zijn post een schending van de vrijheid van meningsuiting.

Janos Lazar Wenen, screenshot YT

Facebook heeft een controversiële Hongaarse regeringsvideo verwijderd waarin wordt beweerd dat “blanke Christenen” uit delen van Wenen zijn verdwenen en hetzelfde zou kunnen gebeuren in Hongarije.

János Lázár, de stafchef van de Hongaarse premier Viktor Orbán, plaatste de video op zijn officiële Facebook-pagina eind dinsdag, weken voor de verkiezing van het land op 8 april.

De korte clip wisselt tussen foto’s van de minister die op een Weense straat praat en beelden van vrouwen met hoofddoeken en jonge kinderen die langs lopen.

In Wenen zijn er veel scholen waar er geen blanke Weense kinderen meer zijn, maar alleen moslimimmigranten,”zegt Lázár in de video, hierboven.

“De blanke Oostenrijkse Christenen trokken weg en immigranten namen dit deel van de stad over,” voegde de minister toe, die immigranten beschuldigde van het vies maken van de buurt en het plegen van misdaden, en het veroorzaken dat lokale ingezetenen in angst leven. De minister waarschuwde ervoor dat Boedapest met dezelfde problemen kan worden geconfronteerd als de immigratie niet wordt stopgezet.

Lázár eiste in een Facebook-post woensdagmorgenochtend dat Facebook de video opnieuw installeerde met het argument dat zijn verwijdering de vrijheid van meningsuiting schond.

Hij voegde er een screenshot aan toe van de boodschap die hij van Facebook had ontvangen, dat zijn oorspronkelijke bericht in strijd zou zijn met de normen  en dat het bedrijf inhoud verwijdert die individuen aanvalt op basis van ras, etniciteit, nationaliteit, religie, seksuele geaardheid, geslacht of handicap.

Het incident onderstreept de uitdagingen waarmee Facebook wordt geconfronteerd, omdat het onder toenemende druk komt te staan om zijn eigen platform te controleren.

De sociale media-gigant heeft een eigen beleid voor het verwijderen van beledigende of obscene inhoud, maar moet nu worstelen met Europese richtlijnen voor het verwijderen van verkeerde informatie en illegale inhoud – wat vooral lastig is tijdens verkiezingsperiodes, wanneer politici het platform van censuur kunnen beschuldigen.

De Europese Commissie heeft richtlijnen gepubliceerd waarin wordt opgeroepen om illegale inhoud snel van sociale mediasites te verwijderen, terwijl de partij van de Franse president Emmanuel Macron een wetsontwerp heeft geschreven dat een “plicht tot samenwerking” voor sociale mediaplatforms zou creëren.

De Hongaarse premier Viktor Orbán richt zijn herverkiezingsplatform sterk op oppositie tegen immigratie en heeft thuis een campagne gevoerd waarin hij Brussel en in de Hongarije geboren financier George Soros beschuldigt van pogingen om Hongarije te dwingen migranten op te nemen.

Bron:

https://www.politico.eu/article/white-christians-hungary-facebook-removent-government-video/

Het Reformatorisch Dagblad weet nog te melden dat:

Fidesz, de partij van Orbán, voert een campagne die draait om de bescherming van Hongarije tegen immigranten en niet-christelijke invloeden. Sinds de partij in tussentijdse lokale verkiezingen een gevoelige nederlaag leidde, heeft zij de toon van de campagne verhard. Ook de radicaal rechtse, Oostenrijkse regeringspartij FPÖ noemde de video „ongepast”.

De wethouder van financiën van Wenen is ook ietwat van de leg:

De realiteit is dat de Turken in hoog tempo Wenen veroveren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Facebook haat blanke Christenen en verwijdert Hongaarse regeringsvideo over ‘blanke Christenen’

  1. Vienna shitthole. Cold, wet and full of scum. Thank you Janos. You know Facebook doesn’t erase muslim hate speech because it has some agreement with the Devil.

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. Blanken & Christenen: ERGER KAN NIET… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s