Nieuw

Zes Ethiopiërs zullen naar Zweden verhuizen om een redelijk levensstandaard voor een vluchtelingkind te realiseren

Archieffoto. © Flickr/Fria Tyder

Tegelijkertijd weigert dezelfde rechtbank een verzorgingsaccommodatie voor een alleenstaande 95-jarige vrouw. “Verzorgingsbehoefte is niet zo groot”

Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

Een man uit Ethiopië, die bij de migratiedienst geregistreerd staat als 17-jarige en onlangs een verblijfsvergunning in Zweden heeft ontvangen, vroeg aan de sociale dienst in Falun om een ​​speciale bijdrage. De subsidie ​​moest de aanvraagkosten dekken voor zijn familie in Ethiopië, bestaande uit zijn moeder en vijf broers en zussen, om een ​​verblijfsvergunning in Zweden aan te vragen voor gezinshereniging met hen.

De aanvraagkosten zijn 150 euro voor een volwassene en 75 euro voor kinderen, wat betekent dat het totale bedrag 525 euro is. De gemeente Falu verwierp de aanvraag op 7 maart 2017, waarna de zaak eerst bij de administratieve rechtbank in Falun kwam en vervolgens bij de rechtbank in Sundsvall.

Het overbrengen van zes andere personen naar Zweden is noodzakelijk om een ​​redelijk levensstandaard te bereiken. Samhällsnytt heeft het besluit van de gemeente ingezien, waaruit onder meer blijkt dat de maatschappelijk werker van de man het gevraagde geld al heeft verzameld, wat betekent dat de bijdrage met terugwerkende kracht is aangevraagd. In zijn afwijzing schrijft de sociale dienst dat haar verantwoordelijkheid zich in de eerste plaats uitstrekt tot personen die in de gemeente wonen – en dus niet de moeder of broers of zussen van de aanvrager.

De weigering was wettelijk gerechtigd. Maar de rechtbank in Sundsvall heeft echter een diametraal tegenovergestelde beoordeling gemaakt. In het vonnis van 15 november schrijft de rechtbank dat het samenwonen met zijn familie noodzakelijk is om een ​​’redelijk levenspeil’ te bereiken.

Uit het vonnis van de rechtbank blijkt dat de hele familie reeds op 4 mei 2017 een permanente verblijfsvergunning had gekregen – door de zorg van de maatschappelijk werker die met zijn eigen geld bemiddeld heeft. Het is ook duidelijk dat de familie naar Zweden zal verhuizen op kosten van de migratiedienst – met vliegtickets die de overheid betaalt.

In de toelichting stelt de rechtbank niet vast waarom de man niet in staat is een redelijk levensniveau te bereiken door met zijn familie in zijn geboorteland te wonen. In plaats daarvan schrijft men het volgende:

“Als vluchteling kan niet worden verwacht dat hij naar zijn geboorteland terugkeert om zich te herenigen met zijn familie. Tegen deze achtergrond wordt het noodzakelijk geacht om hem te herenigen met zijn familie in Zweden om een ​​redelijk levenspeil te realiseren.”

Om als 95-jarige in een verzorgingstehuis te komen en hulp krijgen – is volgens de rechtbank niet noodzakelijk om een ​​redelijk levenspeil te realiseren. In november 2016 heeft dezelfde rechtbank in een andere zaak een aanzienlijk minder genereuze interpretatie van ‘redelijke levensstandaard’ gegeven. Het handelde zich toen om een 95-jarige vrouw die naar een plaats in een bepaalde woning vroeg.

Volgens SVT, die de eerste was om over de zaak te rapporteren, was de vrouw eenzaam, woonde ze boven zonder lift, en had ze grote gezondheidsproblemen. Ze had ook verminderd evenwichtsgevoel en was het voor haar problematisch om alleen het appartement te verlaten.

De vrouw was ook een paar keer thuis gevallen zonder in staat te zijn om op te staan. Ze voelde zich geïsoleerd thuis en wilde in een accommodatie wonen waar ze ter plaatse hulp kon krijgen en eten.

Maar dit was niet genoeg voor de rechtbank in Sundsvall, die schreef dat er geen speciale accommodatie nodig is om voor haar een redelijk levensstandaard te realiseren.

“Ondanks haar hoge leeftijd zijn de verpleegbehoeften niet zo uitgebreid dat ze recht heeft op een speciale accommodatie.”

De bronnen voor dit artikel kunnen worden gedownload en gelezen op de volgende links: het vonnis en de beslissing van de sociale dienst.

Bron:

https://samnytt.se/kammarratten-sex-familjemedlemmar-ska-fa-flytta-till-sverige-for-att-uppna-skalig-levnadsniva-for-ett-flyktingbarn/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6933 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Zes Ethiopiërs zullen naar Zweden verhuizen om een redelijk levensstandaard voor een vluchtelingkind te realiseren

 1. Duchesne // maart 6, 2018 om 19:27 //

  Het wetboek is van kauwgum. Het ligt eraan in welke bek het word gekauwd of je er ballonnetjes mee kunt blazen.

  Duchesne

  (met inspiratie gehalte al la Forerest Gump en Johannes Cruyff)

  Liked by 2 people

 2. Precies Duchesne, smerige bende die hypocriet beslissen, eigen burgers zoals in Nederland achterstellen. Je reinste discriminatie.

  Liked by 1 persoon

 3. paulzwueste // maart 6, 2018 om 19:35 //

  Ach ja.
  Wie wordt er nou Zweed?
  Moet je toch wel helemaal gek geworden zijn.
  En dan denk je als je 95 bent geworden dat de sociale dienst je hulp zal geven….?
  Moet je toch inderdaad als 95-jarige ’n paar keer voor op je hoofd zijn gevallen om zoiets krankzinnigst te vermoeden.
  Maakt niets uit dat je niet meer op kon staan en twee weken later toevallig gevonden werd door de buurvrouw.
  De rechter zei nog dat je nog geluk had dat je nog leefde.
  Maar hij bedoelde dat je wat hem betrof gewoon dood had mogen zijn.
  Laten we eerlijk zijn, je kost gewoon veel te veel geld.
  En nu ook nog vragen om luxe en vertier, want dat is het gewoon.
  Dat gaat allemaal van het geld voor die “vluchtelingen” af.

  Die hebben er recht op, jij niet!
  Tijd om Zweden voorgoed te nuken en na 2000 jaar weer eens te kijken of iedereen wel echt dood is.

  Liked by 1 persoon

 4. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 5. antiislamnu // maart 6, 2018 om 22:59 //

  Wat een vuile flikkers hoop dat die oma nog erg lang blíjft leven en dat ze de gemeente bergen met geld gaat kosten,.

  Like

 6. jackvanderveen // maart 6, 2018 om 23:03 //

  Even kotsen, daarna kom ik terug. Gadverdamme wat een smerig rechtssysteem in Zweden extreem smerig, nu met gouden jurisprudentie voor tienduizenden andere parasieten.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 7, 2018 om 01:57 //

  Sinds wanneer valt het binnen het takenpakket van een maatschappelijk werker om geld in te zamelen ?
  En waarom staan de Zweden niet op als een 95 jarige vrouw een passende woonomgeving wordt ontzegt. Als je dan doet voorkomen alsof Zweden zo’n socialistisch paradijs is hoe kun je dit dan over je kant laten gaan ?

  Like

 8. Esperanza // maart 7, 2018 om 02:18 //

  Like

 9. Dan moet je eigenlijk deze van Joost erbij zetten, Esperanza 😉

  Like

 10. Esperanza // maart 7, 2018 om 02:38 //

  Goed als ik er deze met een laffe Baudet bij zet, Fub? 😉

  Like

 11. Laf, inderdaad. Meiske maakt gehakt van hem.

  Het hele gedoe rond Yernaz was laf. Ze hadden Yernaz niet zo moeten laten vallen.

  Ik zei er dit over, het is wat plastisch, maar om aan te geven dat het beter is om het verhaal vol te houden en een tandje bij te steken:

  Yernaz heeft feiten benoemd, feiten zijn niet racistisch. Ze kunnen wel pijnlijk zijn. En gemiddelde IQ cijfers zeggen niet iets over individuen.

  Baudet houdt zich ermee bezig, ook in aanmerking nemende dat hij met Jared Taylor sprak, maar beseft dat je dat in het huidige politieke discours niet kan zeggen.

  En ik had al eens voorspeld dat Yernaz onmogelijk samen zou kunnen met Nanninga (omdat die eigenlijk gewoon GroenLinks is maar dat zelf niet beseft). Die bom is eerder gebarsten dan ik dacht. Jammer, had meer spektakel opgeleverd als hij al in de raad had gezeten.

  Baudet zal moeten kiezen, de niksige lijn van Nanninga of de hardere.

  Like

 12. Zou me niks verbazen trouwens als Niemöller het van Fjordman afgekeken had. Hij heeft er een handje van om andermans tweets handig te herformuleren. Het is een zeker trukje dat veel retweets oplevert.

  Like

 13. Esperanza // maart 7, 2018 om 03:31 //

  By the way @ Fub 02;29

  Uit Bloomberg artikel:
  Wat betreft het dalend IQ in Noorwegen wordt vermeld dat de resultaten afkomstig zijn van IQ testen bij rekruten …
  ‘The data for Norway are particularly interesting, because they’re based on tests administered to military conscripts and cover a substantial share of young men in the country. They show declines in average IQ in Norway since the mid-1990s.’

  Liked by 1 persoon

 14. Zie je wel. Fjordman 16:29, Joost 19:49. Hij heeft het gewoon afgekeken.

  Ik had het vandaag nog:

  Bovenstaande werd geretweet door Joost.

  Maar Beertema heeft het uit een discussie tussen mij en Diederik Boomsma, die pas antwoordde nadat Bernadette de Wit mij aanhaalde (zit ook een hele dag tussen):

  Want het originele stuk is van 24 dec.

  https://fenixx.org/2017/12/24/amsterdam-geeft-criminele-mohammedanen-kickboksles-om-de-autochtone-bevolking-harder-te-slaan-en-te-trappen/

  Je maakt mij niet wijs dat ze daar vandaag per toeval tegen opliepen.

  Like

 15. Esperanza // maart 7, 2018 om 03:38 //

  Ach Fub, beter goed gejat dan slecht verzonnen. 😉

  Like

 16. Tuurlijk, maar ergens wringt er iets.

  Like

 17. Anyway, als de EU binnenkort uit elkaar valt hoeven we niet ondergronds te gaan met ons verzet. De Ollongrense Nepnieuws-censuur-acties zijn de laatste strohalm van een instortend Rijk.

  Like

 18. Johan P // maart 7, 2018 om 14:14 //

  @Duchesne

  In mijn eerste jaar rechtenstudie (nee, nooit afgemaakt, maar goed) wel een paar dingen geleerd.
  De voornaamste is dat de wet niet bestaat uit harde lijnen, maar eerder uit een stuk elastiek dat tussen 2 paaltjes is gespannen. Je kan dat in allerlei vormen buigen, er kronkels in maken en daarna schiet het weer terug naar de lijn vorm, maar dat is het dan wel.

  Like

 19. mearceker // maart 7, 2018 om 14:17 //

  Alles goed en wel.
  De berichtgeving in mainstream-medialand is van zichzelf al ophitsend genoeg, toch..
  Waar blijft de berichtgeving over (autochtone) verzetsbewegingen/lone wolfs/incidenten/wat dan ook,
  die, eventueel na eigenrechtspraak en vonnis/eender welke stoornis of redenen toegedicht, (autochtone) ‘managers&faciliteerders’ opjagen en executeren?

  Het loopt nog niet storm na de drive-by in Italie.
  Maar, ik hoop op meer incidenten, een domino effect en verdere escalatie.

  pre-Israeliers, Ieren, Irakezen etc kwamen misschien ook langzaam op gang maar, eenmaal aan het rollen..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s