Nieuw

Socioloog Elchardus over integratie moslims: “mislukt”

Pixabay, foto ter illustratie.

“In de studie waar ik nu aan werk, zien we de cijfers. Van de niet-moslims heeft 84 procent van de 25- tot 35-jarigen een baan. Bij de moslims is dat 43 procent.” Maar naast de mislukte sociaal-economische integratie, is ook culturele integratie een groot probleem volgens socioloog Mark Elchardus. Dat zegt hij in een interview met Knack.

Onderzoekster Marion van San schreef in 2015 een controversieel opiniestuk waarin ze haar stelling ‘hoe beter jongeren geïntegreerd zijn, hoe groter de kans is dat zij radicaliseren’ verdedigde. Van San doet al jaren onderzoek bij families van radicaliserende jongeren en kwam tot de vaststelling dat eerder cultureel-religieuze factoren een invloed hebben op radicalisering dan het feit dat ze uit de lagere klasse zouden komen.

Sceptr >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Socioloog Elchardus over integratie moslims: “mislukt”

  1. jackvanderveen // maart 6, 2018 om 17:38 //

    Hier boven omtrent Marion Van San (ziek mormel) tweeslachtig commentaar. Tweede deel, daarmee mag ze blijven. Hetgeen Elchardus vertelt, dat wisten we ook zonder hem.

    Liked by 1 persoon

  2. skeeter // maart 6, 2018 om 20:04 //

    Moslims integreren niet, op geen enkel vlak, punt uit.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s