Nieuw

Africa BC/AC (Before and After Colonialism)

Spoorlijn in Kenia dankzij het kolonialisme, screenshot You-Tube

Myths of “exploitation” mask the reality of progress.

From their plush apartments, over groaning dinner tables, pseudo-intellectuals have the luxury of depicting squalor and sickness as idyllic, primordially peaceful and harmonious. After all, when the affluent relinquish their earthly possessions to return to the simple life, it is always with aid of sophisticated technology and the option to be air-lifted to a hospital if the need arises. Is there any wonder, then, that “the stereotype of colonial history” has been perpetuated by the relatively well-to-do intellectual elite? Theories of exploitation, Marxism for one, originated with Western intellectuals, not with African peasants. It is this clique alone that could afford to pile myth upon myth about a system that had benefited ordinary people.

Amren >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Africa BC/AC (Before and After Colonialism)

  1. Republikein // maart 6, 2018 om 23:54 //

    Mooi, en lees ik nou goed dat de Hut van oom Tom vervangen is door de Pizza-Hut van oom George?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s