Nieuw

Eurosceptische Vijfsterrenbeweging grootste partij in Italië, rechts vormt grootste blok

Foto: Luigi Di Maio is de leider van de Vijfsterrenbeweging. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Mattia Luigi Nappi.

De populistische en eurosceptische Vijfsterrenbeweging is de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Italië. Dat blijkt uit exitpolls van Italiaanse media.

Volgens Rai en Mediaset zou de beweging, opgericht door komiek Beppe Grillo, tussen 29 en 32 procent van de stemmen halen. De rechtse partijen lijken dan weer het grootste blok in het parlement te zullen vormen, met een score boven de 35 procent. Het Forza Italia van Silvio Berlusconi en de Lega van Matteo Salvini liggen nek-aan-nek.

Onduidelijk is of dat ook een werkbare meerderheid oplevert. Waarnemers gaan ervan uit dat daarvoor 40 procent van de stemmen nodig is. Voor een regeringsmeerderheid in het parlement moet een partij of alliantie minstens 316 van de in totaal 630 zetels in de Kamer halen, en in de Senaat zeker 158 van de 315 zetels winnen.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/eurosceptische-vijfsterrenbeweging-grootste-partij-in-italie-rechts-vormt-grootste-blok~a07f9790/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6312 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Eurosceptische Vijfsterrenbeweging grootste partij in Italië, rechts vormt grootste blok

 1. Republikein // maart 5, 2018 om 11:58 //

  De EU trein die naar de afgrond dendert, inmiddels een tijdje geleden maar begrip is langzaam of komt helemaal niet, niet in dit leven.

  Liked by 1 persoon

 2. ongelovige // maart 5, 2018 om 15:31 //

  italië eerste land in europa met populistische meerderheid

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/opinie/2018/03/italie-eerste-land-in-europa-met-populistische-meerderheid-592458/

  Met ruim 32 procent voor de 5 Sterrenbeweging en 18 procent voor het rechtse Lega, heeft een meerderheid van de Italianen voor een anti-systeempartij of op een ‘populistische’ partij gestemd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s