Nieuw

IS leek verslagen in Syrië en Irak, maar nu is terreurgroep aan snelle en moorddadige comeback bezig

Vorig jaar stortte het zelfverklaarde kalifaat in elkaar nadat IS haar laatste grote bolwerken in Mosoel en Raqqa moest prijsgeven. Het grondgebied van de terreurgroep was geslonken tot een paar enclaves in de woestijn van Oost-Syrië en West-Irak. Maar de opponenten van IS hebben hun aartsvijand te snel afgeschreven. IS-strijders maken een comeback op het terrein, iets wat nooit had mogen gebeuren.

Suleiman Khalaf kwam 10 dagen geleden om in een gevecht met IS in Oost-Syrië toen het voertuig waarin hij zich bevond werd getroffen door een hittezoekende raket. “Hij bestuurde een bulldozer en was bezig met het bouwen van een aardwal toen IS hem trof met een raket”, zegt Baran Omari, de commandant van zijn eenheid binnen de Koerdische YPG-militie.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on IS leek verslagen in Syrië en Irak, maar nu is terreurgroep aan snelle en moorddadige comeback bezig

  1. Scrutinizer // maart 5, 2018 om 22:27 //

    Als je de fountainhead bent van het Amerikaans leger, dan staan je een schier oneindig aantal troepen ter beschikking. Dus als zij op formeel enkele duizende leden procentueel veel manschappen verliezen en zo goed als verslagen zouden zijn, dan is dit maar een zeer klein percentage van potentieel misschien wel een miljoen man. Dus hoezo comeback? Een wederopstaan van wat? Van 2% personeel te hebben verloren? Er is niks spectaculair aan deze fake come back. Het is gewoon een conclusie gebaseerd op fake news (en daarmee een fake conclusion).

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s