Nieuw

Het eerste sharia-vonnis in de Zweedse rechtsspraak

Als je uit een gegoede familie komt, mag je je vrouw mishandelen. Kom je uit een een ondergeschikte familie, lieg je meestal. Als je uit een gegoede familie komt, doe je geen slechte dingen. Dit is hoe de Zweedse rechtbank werkt anno 2018 bij het beoordelen van een vonnis.

Een vonnis in de rechtbank van Solna heeft voor ophef gezorgd. Een moslimman is vrijgesproken van de aanklacht dat hij zijn vrouw heeft mishandeld. De vrouw wordt als ongeloofwaardig beschouwd. Ze komt volgens de rechtbank uit een slechtere familie, men kan haar niet vertrouwen. In haar milieu is het gewoonlijk dat de clan conflicten oplost, en wordt de politie erbuiten gehouden. Alleen al dat zij – uit de slechte familie – de Zweedse rechtspraak erin betrekt, doet de rechterlijke macht haar geloofwaardigheid nog meer benadelen.

Het is een fout van de nämndemän (red: In Zweden berecht een rechter in de meeste gevallen de zaak met een panel van vijf leken -“nämndemän”, meestal politici), heet het nu. Een van de nämndemän is een beruchte islamitische politica van de Centerpartiet, en pleit ervoor dat we in Zweden andere wetten hebben voor de moslims in het land dan de rest van de bevolking van het land. Het vonnis waarbij een man uit een “betere” familie wordt vrijgesproken van verdenking van mishandeling van zijn vrouw omdat zij uit een slechtere familie komt, is hier het gevolg van. Zo loopt het af wanneer de Zweedse normen en waarden in de rechtbank niet langer meer gelden. De rechterlijke macht wordt berecht – en valt.

De conclusie is eenvoudig. Zweedse rechtbanken kunnen geen nämndemän hebben die de Zweedse waarden en normen niet delen – of beter gezegd, toepassen. Sharia-voorstanders moeten niet optreden als nämndemän, net zo min als een gangster als politieagent. Belangenconflicten moeten beslecht worden door de Zweedse rechtspraak, waar iedereen voor de wet gelijk moet zijn.

De islamitische nämndemän van de Centerpartiet begrijpt de ophef niet, nu ze het vonnis publiceert van de rechtbank Solna, waar ze bij was om een moslimman uit een gegoede familie vrij te spreken van een misdaad, omdat een man uit een gegoede moslimfamilie geen misdaden kan begaan. De moslima nämndemän is nu van mening dat ze persoonlijke wordt aangevallen wanneer iemand het lef heeft om haar te bekritiseren.

Zo gaat het eraan toe wanneer waarden elkaar ontmoeten, botsen en bloeden.

Bron:

http://iotakt.se/varderingarna/

Lees meer:

Controversial assault ruling sparks debate in Sweden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Het eerste sharia-vonnis in de Zweedse rechtsspraak

 1. Scrutinizer // maart 5, 2018 om 16:29 //

  Tja. Ligt gevoelig natuurlijk maar laten we eerlijk zijn: vooroordelen zijn in principe het resultaat van eerdere ervaringen (al dan niet geboekstaaft en tot formele statistiekjes verwerkt). Net zoals menig blogger hier feitelijk correct is (en dus niet PC) in zijn opvatting over bepaalde bevolkingsgroepen, gebaseerd op bv. criminaliteitsstatistiekjes maar toch elk individu als individu zou behoren te bejegenen doch dit helaas wel eens ongenuaanceerd nalaat, zo is het ook met andere categoriseringen van mensen.
  M.a.w. vooroordelen tegen armen of rijken -op individueel niveau- zijn principieel niet stuitender dan tegen moslims of christenen.

  Het klopt dat in een rechtzaak tegen een individu, dat individu het voordeel van de twijfel behoort te genieten en niet als schuldig veroordeeld behoort te worden o.b.v. haar sociale afkomst.
  Wel zou die nuance er ook mogen zijn wanneer men zich een opinie vormt over een individuele moslim.

  Dat men over mensen van lage sociale klassen -in het algemeen- vooroordelen heeft (zoals gesteld: doorgaans gebaseerd op na-oordelen, kortweg oordelen genoemd, met eerdere ervaringen met mensen uit de betreffende groep), vind ik allerminst stuitend en is niet anders dan “wij Nederlanders” of Vlamingen zelf ook hadden in de tijd van onze grootmoeders (die we hier nochthans vaak met veel nostalgie plegen te verheerlijken).

  Mijn overgrootmoeder was -erg- welvarend, maar door een speling van het lot, was haar dochter (mijn grootmoeder) dat later niet en uiteraard kon ze dan ook niet meer “op niveau” trouwen. Later ging zij als “arme” door het leven (d.w.z. zo zouden we het door de bril van vandaag bezien maar in die tijd was het gewoon middenklasse maar dat was wel mijlenver onder hoe haar jeugd er had uitgezien). Dat had ook enorme sociale impact. Hoe de rest van de familie je behandelde of buren etc. en hoe bv. mijn moeder op school (een priveschool betaald door haar grootmoeder) er niet bijhoorde omdat de rest van de klas zich te goed voor haar voelde etc.
  U meent dat dit stuitend is? Jazeker! Maar … zo ging het er in de lage landen aan toe in “de goeie oude tijd”.
  Maar overigens… ja in bepaald buurten is er inderdaad nou eenmaal meer criminaliteit, geweldspleging, vandalisme, openbare dronkenschap etc. Dus de rijken hun vooroordeel over armen was gewoon gebaseerd op feiten, vervat in statistiekjes. Net zoals wie vandaag de dag -in het algemeen- een opvatting heeft over pakweg Moslims. An sich valt daar niks tegen in te brengen. Enige punt is: behandel elk individu in eerste instantie steeds onbevooroordeeld (en zéker in een rechtzaak), immers wellicht is het vooroordeel op hem of haar niet van toepassing en iemand dan be- of veroordelen o.b.v. een in zijn geval onterecht vooroordeel zou dan wel het grootste onrecht zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // maart 5, 2018 om 20:20 //

  Heel juist , maar de justitie is in Zweden duidelijk overboord gegooid ,ook hier hebben die gozers altijd een streep voor op de normale blanke ……..
  Het enige dat we nog mogen doen is slikken en zwijgen ,Europa is langzaam aan het veranderen in een hoerenkast ,en wij zijn de hoeren………………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s