Nieuw

Zweden: het land waar laffe anonieme Facebook-verklikkers de helden zijn

Pixabay.

Elk jaar selecteert het links-liberale dagblad Aftonbladet acht “helden” die tegen het einde van het jaar op het Zweedse heldengala worden geprezen. Een van hen kan Tomas Åberg worden, projectmanager van het Nethaatbewakers project. Op zaterdag is hij op Aftonbladet.se een van de genomineerden geworden, met de motivatie dat hij “750 internettrollen heeft aangemeld”.

Het voor de rest anonieme clubje van het project Nethaatbewakers heeft een publiekelijke projectmanager, Tomas Åberg, 43.

Hij werkte voorheen als politieagent en startte het Nethaatbewakers project met een vriend die een systeemontwikkelaar was.

Tomas Åberg heeft 750 mensen aangemeld voor zogeheten “nethaat” op het internet, schrijft Aftonbladet. 14 procent van de zaken is vervolgd en ongeveer zeven procent is geëindigd in een veroordelingsvonnis.

Op zaterdag is Tomas Åberg en zijn anonieme medewerkers van het Nethaatbewakers project genomineerd in Aftonbladet’s Zweedse Helden, dat in 2007 werd opgestart en elk jaar prijzen uitdeelt aan “alledaagse helden die moed, burgermoed en barmhartigheid hebben vertoond”.

– We hebben zelf een eigen zoekmachine vervaardigd die woorden en zinnen kan vinden waarvan het vermoeden bestaat dat deze haat zaaien tegen een bevolkingsgroep, zegt Tomas Åberg Aftonbladet, en wijst erop dat het een tegenwicht is tegen het “radicaliserende en grof taalgebruik” op het net.

Volgens Åberg is de ontwikkeling op het internet “echt gevaarlijk” en richt hij zich nu op de uitbreiding van zijn activiteiten, zodat zoveel mogelijk Zweden worden gestopt van “radicalisering”.

Opvalland veel van de slachtoffers die blijven hangen in Åberg’s “zoekprogramma” en bij de politie aangemeld worden voor het aanzetten tot rassenhaat, zijn oudere dames die boze Facebookposts schreven over de immigratie in Zweden.

Niet minder dan 15 personen werken nu bij het Internetbewakers project, die volgens Aftonbladet “individuen jaagt die criminele haat uiten”. Maar terwijl het Internetbewakers project druk bezig is met mensen te identificeren die meningen uiten waarvan ze niks willen weten, zijn de rest van de werknemers van het project zelf anoniem. Dit met de verklaring:  “We willen de aandacht vestigen op de bovenstaande punten. Niet op onze groep of specifieke gebruikers ervan”, zoals het op de website van Internetbewakers staat.

In 2017 ontving Internetbewakers 65.000 euro aan staatssteun van de MUCF, het ministerie voor jeugdzaken en burgerzaken.

“Ze zijn niets meer dan digitale burgerwachten die onder een onzichtbaarheidsmantel opereren, terwijl ze willekeurig beslissen wat er gezegd mag worden, en door wie, een activiteit die wordt gesteund door de Zweedse overheid. Is dit echt hoe democratie eruit ziet?”, schreef de auteur Katerina Janouch in een kritisch artikel over de Internetbewakers.

Bron:

http://www.friatider.se/har-polisanm-lt-750-personer-f-r-n-kan-utses-till-rets-hj-lte-av-aftonbladet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweden: het land waar laffe anonieme Facebook-verklikkers de helden zijn

 1. Marhammed // maart 4, 2018 om 09:56 //

  We geven hem ook een mooi nazipakje van hogo boss , met een leuk ss tekentje erop, zo kan hij lekker meelopen met de volgelingen van de pedofiele nepprofeet en ,, dood aan de joden,, roepen! Misschien krijgt hij dan zelfs wat extra subsidie van de zatlap Juncker met zijn eu crapuul aanhangers!

  Like

 2. Ras NSBers dus,Maar ook het communistisch systeem was zo,Zelfs je familie was niet te vertrouwen en de muren hadden oren.In de jaren 80 toen we veel in Rusland kwamen,mijn man was systeem ontwerper en had een meetinstrument bij zich,om te controleren in de hotelkamer of we niet werden afgeluisterd,gaf ook geen veilig gevoel.

  Like

 3. Nou vind ik ook dat al die gasten met nicknames ook nou niet bepaald als ‘helden’ gekwalificeerd kunnen worden….Als kritikus van het allereerste uur vecht ik liever met open vizier, mede omdat ik ooit voor of na mijn overlijden een standbeeld verdien bij mij op de hoek van de straat.

  Like

 4. Duchesne // maart 4, 2018 om 10:16 //

  Zoiets is hier ten lande ook, een aantal stichtingen met subsidie die dossiers verzamelen van teksten en uitspraken van andere mensen die men met wat bewerkingen het strafrecht intrekt en vervolgbaar maakt, en die men dan per pakket komt aanleveren bij de politie. De gesubsidieerde ondersteuning van een valse geschiedenisschrijving en een kunstmatigevrijheid en eenheid. Feitelijk zijn al die stichtingen organisaties die een enorme leugen levend houden. Ze dienen in hun gedachte de waarheid, omdat ze de waarheid als dusdanig hebben aangeleerd en geaccepteerd, blindelings. Een beetje zoals ik in democratie en grondwet heb gegeloofd, kinderlijk en in het volste vertrouwen. Mens zonder argwaan, mens zonder leugens. De wereld zoals wij die van de laatste eeuw uit de geschiedenis boekjes heben gekregen is een leugen.

  Er is feitelijk in geschiedschrijving veel politieke invloed te zien, het verraad van de praktijk van het verleden gecorrigeerd in de theorie van morgen. Triest als je zoiets van een gedrocht als nalatenschapo en leerstof geeft voor de nakomende generaties.
  Misdadig is ook een redelijk accuraat begrip, misdaad in de toekomst door misleiding, het bedrog van kinderen, kleinkinderen en al hen daarna.

  Er zijn vele benamingen voor dit soort praktijken, maar net als voor vele beroepen waarbij men blind opdrachten uitvoerd zonder te denken dat men ook zelf verantwoording draagt is er geen sprake van moreel conflict of geweten.
  Men is held in eigen schedel.

  Op een of andere manier zijn er mensen die zichzelf geen morele remmen toekennen als ze anderen aanvallen, besluipen of aanhouden en vervolgen.
  De algemenen gedachte is dat men niet fout is en dat het de goedkeuring heeft van de macht.

  Maar stel uzelf eens de vraag, zou u zo iemand als partner willen, als vriend of als “beschermer”. Te koop voor de juiste prijs om ook tegen u het zwaard op te heffen, niet gehinderd door enig geweten?

  Je kunt stellen dat een mens slechts een oppertuun wezen is, mijn stelling is daarop dat je de definitie mens zijn moet herschrijven. Een oppertuun wezen is mijn hond, die eten pakt als het kan en niemand het ziet.

  De vraag is of je met een oppertuun wezen wil samenleven, want het is wachten op bedrogen worden, bestolen worden, verraden worden, een mes in de rug te krijgen.
  Als je die zaken incalculeert en accepteeert is er niets aan de hand,

  Als je stelt dat het helaas niet anders is zeg ik je dat het anders kan. Kwestie van selecteren tussen mensen en meelopers, iedereen kent ze. Je hebt zulke figuren niet nodig, en net als die “nethaatbewaarder” uit Zweden die graag met naam en toenaam de dubieuze “eer” mag opeisen van landverrader supreme….,

  ……get even when your leavin’

  Liked by 1 persoon

 5. jackvanderveen // maart 4, 2018 om 11:52 //

  Mijn opa, mijn opa, mijn opa, in heel Zweden was er niemand zoals hij!! Zijn kinderen en kleinkinderen zullen zich zeker kapot schamen om zo een (o)pa te hebben, tenzij men van exact hetzelfde DNA is gefabriceerd.

  Like

 6. Moderne variant van het beproefde DDR model.

  Liked by 1 persoon

 7. Henk der Niederlànder // maart 4, 2018 om 12:49 //

  Ik had precies dezelfde gedachte Adriaan.

  Liked by 1 persoon

 8. wat is er nog overgebleven van de stoere Vikings

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s