Nieuw

Zuid-Afrika gaat het land van blanken confisqueren – zonder enige compensatie

Foto: Zuid-Afrika landbouw. Pixabay.

Het parlement in Zuid-Afrika heeft met een verpletterende meerderheid een wetsvoorstel aangenomen dat met dwang de overdracht van land van blanke landbezitters aan zwarte burgers bewerkstelligt. Het land zal zonder compensatie moeten worden overgedragen, schrijft Daily Mail.

Blanke boeren in Zuid-Afrika worden van hun land beroofd. Nu het wetsvoorstel “onteigening zonder compensatie” door een grote meerderheid in het parlement van het land is aangenomen.

De stemming was 241 voor en 83 tegen.

De motie werd ingediend door de zwarte extremist Julius Malema en zijn linkse partij EFF. Volgens de EFF-leider zijn blanke boeren “criminelen” die het land van de zwarten hebben gestolen.

– We moeten ervoor zorgen dat we de waardigheid van onze mensen herstellen zonder de criminelen die ons land hebben gestolen schadeloos te stellen, zei Malema tegen het parlement.

– De tijd van verzoening is voorbij, nu is het tijd voor gerechtigheid!, ging hij verder.

Momenteel bezitten blanke boeren 73 procent van de landbouwgrond in Zuid-Afrika. Na de val van de apartheid in 1994 was dit 85 procent, maar nu zou het tot nul moeten dalen.

EFF is in 2013 gesticht door Malema, voorheen leider van de ANC-jeugdfederatie. Hij werd vanwege zijn gewelddadige opvattingen in 2012 uit het ANC 2012 gezet en is herhaaldelijk beschuldigd van racisme.

– Wij in het EVF pleiten niet voor genocide op witten, in ieder geval nu nog niet, zei hij in een politieke rede in 2016.

Maar critici benoemen de nieuwe wetgeving als racisme en wijzen erop dat dit verwoestende gevolgen zal hebben voor het land. De wet wordt ook geacht in strijd te zijn met overeenkomsten die zijn gesloten aan het einde van de apartheid.

Soortgelijke maatregelen zijn eerder genomen in het naburige Zimbabwe, met catastrofale gevolgen.

Tijdens het grootste deel van de 20e eeuw stond Zimbabwe bekend als de ‘graanschuur van Afrika’. Vanuit de vruchtbare vlaktes van het land werden grote hoeveelheden tarwe, maïs en tabak geëxporteerd naar de rest van Afrika.

Maar het waren vooral de blanke boeren in het land die voor de bloeiende landbouwindustrie van het land stonden, en tegen het einde van de jaren 90 was 70 procent van de landbouwgrond in het land nog steeds in handen van blanken. Dat wilden president Robert Mugabe en de machtspartij Zanu veranderen.

In 2000 startte de regering de landbouwhervorming, waarbij de blanke boeren gedwongen werden hun land af te geven, en gelijktijdig aangespoord werden om het land te verlaten.

Maar de gevolgen voor de landbouwindustrie in Zimbabwe waren op zijn minst gezegd verwoestend.

Een groot deel van de vruchtbare landbouwgrond van het land viel in handen van  mensen die loyaal waren aan Mugabe en totaal geen interesse hadden om gewassen te verbouwen. Andere landbouwgronden gingen naar de zwarte Zimbabwanen die niet wisten hoe ze de aarde effectief moesten gebruiken.

Pas nadat Mugabe eind 2017 uit de macht was gezet, waren er enkele blanke boeren die zijn teruggekeerd naar hun akkers.

De Zuid-Afrikaanse wet zal nu worden gecontroleerd door het constitutionele comité van het land. In de Zweedse mainstream media is deze nieuwe Zuid-Afrikaanse wetgeving onopgemerkt gebleven.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5443599/White-South-African-farmers-removed-land.html

http://www.friatider.se/sydafrika-ska-beslagta-vitas-mark-utan-kompensation

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6375 Articles)
Altijd in oppositie.

18 Comments on Zuid-Afrika gaat het land van blanken confisqueren – zonder enige compensatie

 1. Wat een goed idee. Jullie je land terug wat van jullie gestolen is.
  De geschiedenis in perceptie van een inboorling.
  Maar ok. laten de blanken dan ook alles meenemen wat ze hebben opgebouwd.
  Dus alles van voor 1994, weg ermee, geen wegen, spoorlijnen en vliegvelden meer.
  Geen scholen, ziekenhuizen en universiteiten van voor 1994 meer.
  Alle overheids gebouwen, politiek, juridisch en cultureel van voor 1994 afbreken.
  En alle huizen en boerderijen,fabrieken en mijnen van blanken opblazen.
  Eens kijken wat ze er zelf van kunnen maken.

  Liked by 3 people

 2. scherpschutter1943 // maart 2, 2018 om 15:25 //

  Al laten de blanken alles achter wat ze hebben opgebouwd dan nog bakken de zwarten er niets van . Zimbabwe.2.0 ligt op de loer. Het zij zo. Laat ze maar verhongeren, de zwarte Afrikaanders. In nederland blijft het oorverdovend stil. Waar zijn nou al die linkse kutlui die zonodig de zwarten moesten pamperen op kosten van de nl.belastingbetaler? Waar blijf jij nou Freek de Jonge, geef eens commentaar op wat jou knuffelafrikanen nou weer aan het uitspoken zijn? Die zwarten plegen discriminatie van het zuiverste water, dat mag dan zeker wel van jou? Nou komt de aap uit de mouw (om het toepasselijk te zeggen) want ik hoor nog steeds geen commentaar. De linksen zijn nog in staat om zelfs geld en voedselhulp te verlenen aan de zwarte afrikaanders. Met alle middelen tegenhouden dit soort onzin. Dan vreten ze maar koeienstront.

  Liked by 3 people

 3. Johan P // maart 2, 2018 om 15:26 //

  Ja hoor, daar gaan we weer. Als je nog van Zuin-Afrikaanse wijn wilt genieten kun je dat maar beter nu doen. Overigens zou dat best eens een goede investering kunnen zijn, want over een paar jaar is het alleen nog maar bocht.
  Over 5 jaar alles onteigend, over 10 jaar begint de instoring en over 15 jaar hongersnood na hongersnood, mijnen die in verval raken (dus diamantprijs en goudprijs omhoog) en dan nog eens 5-10 jaar later smeken ze de blanken weer terug te komen. Als er dan nog blanken bestaan tenminste, want ik vermoed dat tegen die tijd Europa in een slagveld is veranderd.
  Goede kans dat de Chinezen het tegen die tijd overnemen, die zijn toch al enorm aan het investeren in Afrika.

  Liked by 1 persoon

 4. Johan P // maart 2, 2018 om 15:27 //

  En als ze denken dat de discriminatie door blanken erg was, dan kunnen ze hun borst natmaken, de Chinezen zijn wat dat betreft vele malen meer geneigd enorm strakke lijnen te trekken

  Liked by 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel // maart 2, 2018 om 15:59 //

  Maar let maar op; de internationale gemeenschap zwijgt in alle talen over deze gelegaliseerde diefstal en zal het wel afdoen als een interne kwestie.
  Nou ja laat Rutte maar vast gaan sparen want als straks de eerste hongersnood uitbreekt dan moet er natuurlijk wel een golf ontwikkelingshulp naartoe.

  Like

 6. Daniel // maart 2, 2018 om 16:05 //

  Geheel eens met bovenstaande commentaren. De zwarte bevolking zal verhongreren en eerlijk gezegd, I don’t give a damn. Ik geef geen cent aan deze klootzakken. Collectanten schop ik van de deur en voordat ik dat doe zal ik hen mijn ongezouten mening meegeven. So fuck off.

  Liked by 1 persoon

 7. Prima plan, alle infrastructuur en know-how weghalen uit dat land en geen enkele subsidie meer. Ik hoop toch zo dat dat gebeurt! Die boeren mogen w.m.b. zo naar Nederland komen. Liever hardwerkende mensen hier dan het gajes wat nu naar binnenwandelt.

  Like

 8. Nog even wachten dan gebeurd hier hetzelfde maar dan door moslims, m.i. dat de reden waarom die EU troep die import in leven houdt, iemand moet toch het vuile werk van hun opknappen……

  Like

 9. En als de landbouw en veeteelt sector instort ze gewoon laten creperen. Geen geld of goederen dan die kant op en ze zeer zeker niet toe laten tot Europa. En links laat weer zien waar ze werkelijk voor staan.

  Liked by 1 persoon

 10. jackvanderveen // maart 2, 2018 om 17:25 //

  Negers, mag ik dat nog zo benoemen, kunnen helemaal niks dat verruïneren en elkaar killen. Laat hen het maar zelf uitvechten. Scheelt op termijn 1miljard negers, die door honger en oorlog en ontbreken van gezondheidszorg vervroegd het loodje leggen. Misschien wel meer.

  Liked by 2 people

 11. Liked by 1 persoon

 12. Like

 13. Like

 14. skeeter // maart 2, 2018 om 19:00 //

  Moge alle voormalige sanctie toejuichers en medeplichtigen vandaag nog voor een tribunaal voor het vernietigen van wat ooit zo een mooi land was.

  Liked by 2 people

 15. skeeter // maart 3, 2018 om 03:42 //

  Daniel // maart 2, 2018 om 16:05 //
  Sorry maar je geeft wel, gaat gewoon via belasting

  Like

 16. MGTOW91 // maart 3, 2018 om 12:01 //

  Straks als er geen blanke boeren in Zuid-Afrika te vinden zijn, hoop ik dat de karma zijn werk zal doen.
  Het land Zuid-Afrika zal hoogstwaarschijnlijk aan hongersnood lijden, en dat hebben veel niet-blanken in Zuid-Afrika dan ook nog helemaal aan zichzelf te danken.

  Like

 17. @ scherpschutter1943 // maart 2, 2018 om 15:25: mee eens. Geen tactiek van verschroeide aarde toepassen, dat is ook niet nodig. Het doet me denken aan Ayn Rand’s Atlas Shrugged. Nou was Rands roman weinig realistisch in die zin, dat ze dacht dat je alleen maar een handjevol top-entrepreneurs hoefde uit te schakelen om de hele economie naar de klote te helpen. Dat is eerlijk gezegd totale onzin. Maar als je haar thema wat aanpast, en de overname van de blanke boeren door zwarte parasieten in Zuid-Afrika beschrijft, dan wordt haar roman opeens profetisch. Want reken maar dat dit onherroepelijk de complete ineenstorting van de Zuid-Afrikaanse economie zal betekenen. Je kunt niet ongestraft competente, harde werkers met geweld vervangen door niet al te snuggere, luie parasieten, die alleen maar de taal van geweld verstaan.

  Ik heb hier gemengde gevoelens over. Enerzijds is het natuurlijk tragisch dat het goede opbouwwerk van productieve mensen zo naar de filistijnen wordt geholpen. Maar ik zag dit al decennia geleden aankomen. Zuid-Afrika is een prachtig land, maar ik zou er nooit heengaan, want je kon op je klompen aanvoelen dat dit een instabiele situatie was, die uiteindelijk alleen maar op een ramp zou kunnen uitlopen. Anderzijds voel ik ook leedvermaak (karma is a bitch, boontje komt om zijn loontje), dus ik zet maar alvast bier en chips klaar om dit treinongeluk gade te slaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s