Nieuw

Milieudefensie

Ja het is een goed gekozen naam, velen zijn in de veronderstelling dat het een gezaghebbende instantie is. Dat is het echter niet. Allesbehalve zou ik haast zeggen. Milieuclub zou een betere benaming zijn die de lading ook beter dekt.

Ze zijn meer dan rijkelijk gesubsidieerd, dat wel, een oud-directeur van Milieudefensie is kameraad Wijnand Duyvenkak en dat zegt al veel (zo niet alles). De laatste tijd valt de naam Mileudefensie vaak, een woordvoerster was kort geleden zelfs te “bewonderen” in Nieuwzuur waar ze zonder enig weerwoord haar ‘waarheid’ mocht verkopen. Nou ja verkopen; om geld zitten ze niet echt verlegen, zo kreeg de club in 2016 maar liefst € 10.000.000,oo subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken om voor de “2030 Agenda” tecoins-3146970_640 pleiten en deze te beïnvloeden. En dat is 10 x zoveel als ze van haar in tien jaar gehalveerde ledenbestand ontvangt. Ja u leest het goed; Buitenlandse Zaken. Je zou denken dat ze opkomen voor het milieu in Nederland maar kennelijk is dat maar bijzaak, nee internationaal dat is lekker belangrijk. Nederland staat van oudsher al bekend van het wijzen met het vingertje en Milieudefensie is daar kennelijk ook in gespecialiseerd.

Milieudefensie haalt daarnaast ook nog een hele hoop geld op van “Goede Doelenclubjes” als bijvoorbeeld de Postcodeloterij. Je moet het ze nageven, ze weten wel waar Abraham de mosterd haalt.

Opeenvolgende regeringscoalities zijn er moeilijk van te beschuldigen dat ze iets hadden dat op een langetermijnvisie leek maar Agenda 2030 doet anders vermoeden. Nou ja vermoeden dan hè, er valt heel wat op af te dingen. Nederland wordt intussen steeds verder volgeplempt met windmolens en zonnepanelen.

Nederland wordt met behulp van allerhande enge clubjes gereed gemaakt voor een ‘fossielvrije’ samenleving. De cijfers zien er echter een stuk minder rooskleurig uit dan men doet voorkomen. Zo daalde de CO2 uitstoot van Nederland en Duitsland niet of nauwelijks ondanks de grootschalige inzet van duurzame bronnen !! Ondanks dat u bij uw energieleverancier betaalt voor “groene stroom” is het aandeel van wind en zonne-energie in het totaal nog altijd zeer laag; in Nederland in 2017 een schamele 2% en in Duitsland 4%

Of die ronduit beschamende resultaten ooit zullen groeien is maar zeer de vraag, aan desolar-panels-944000_640 ene kant is de opbrengst niet te voorspellen en uitermate grillig, zo heeft de zonnigste dag van 2016 vijftig keer meer zonnestroom opgeleverd dan de donkerste winterdag. De stormachtigste dag leverde 80 keer meer stroom op de de meest windstille dag. Duitslandthief-2831254_640 maakt al regelmatig mee dat de stroompieken niet of nauwelijks verwerkt kunnen worden in het energienet waardoor het zich genoodzaakt ziet te exporteren tegen lage of zelfs negatieve prijzen. Als uitweg kiest men ervoor windturbines stil te zetten terwijl intussen wel de fictieve stroomopwekking wordt vergoed. In het boekje van Tijl heet dat fraude.

Ja dat heeft Milieudefensie u nooit verteld hè ? Nee ze kijken wel uit ! Door de grilligheidpollution-87683_640 van de aanlevering is men genoodzaakt deze pieken en dalen op te vangen met flexibele gascentrales. Vervelend is dat door die flexibiliteit (het telkens weer aan en uitzetten) een veel lagere efficiëntie wordt gehaald met een hogere CO2 uitstoot. Eigenlijk net als bij uw auto, een koude motor gebruikt meer en stoot meer uit dan een warme.

Zon en windenergie zal mede door die reden maximaal slechts 5% van het totale energieverbruik kunnen leveren en is daarbij ook nog eens zeer kostbaar. Daarbij moet de ‘oude’ energieopwekking in stand gehouden worden want je wilt natuurlijk niet dat op een windstille dag hele gebieden zonder stroom komen te zitten. Het probleem zit voor een groot gedeelte in het feit dat je energie op gunstige dagen niet op kunt slaan voor minder gunstige dagen.

Naast de waanzinnig hoge uitgaven aan de bouw en het onderhoud van wind of zonne-parken geeft men ook nog eens vele miljoenen uit om de mensen enthousiast te maken of te houden. Tja waar zouden ze al dat geld nou vandaan halen hè ? Tijl heeft zo’n vaag vermoeden, u ook ?

Hoe kan het toch dat al die “knappe koppen” met hun dure academische opleidingen datboy-1454054_640 allemaal niet weten of doen alsof ze dat niet weten maar zich tegelijkertijd wel duur laten betalen ? De vraag stellen staat bijna gelijk aan hem beantwoorden; omdat ze anders werkeloos thuis zouden zitten ! Op zich wel knap natuurlijk dat je waardeloze plannen wel heel duur weet te verkopen. Jammer alleen dat wij opdraaien voor de kosten van al die luchtfietserij.

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

9 Comments on Milieudefensie

 1. Bob Fleumer // maart 2, 2018 om 13:37 //

  Er is een mooi woord voor dat heet cognitieve dissonantie het bewust vervormen van wat wordt waargenomen zoals dat vrouwtje Nooteboom die staat te verrekken van de kou op de noordpool maar volhoud dat het ijs allemaal smelt. Je moet maar durven!
  Mensen CO2 is geen luchtvervuiling maar een gas in de atmosfeer wat maar 0,04 procent uitmaakt van de luchtmassa en planten kunnen niet zonder, dus m.a.w. wij vechten als Don Quichotte tegen windmolens het kost veel geld maar dan heb je ook niks!

  Like

 2. Voor mij zijn het allemaal, gerekend vanaf de VN en alles eronder, clubjes, met duistere achtergronden.

  Like

 3. Johan P // maart 2, 2018 om 15:19 //

  @Bob Fleumer
  Niet alleen dat, maar de toegenomen hoeveelheid CO2 heeft er ook toe geleid dat planten makkelijker groeien, de grotere hoeveelheid CO2 maakt dat er minder energie nodig is voor het groeien (in de kassen wordt al jaren extra CO2 toegevoegd, juist om die reden).
  Het gevolg is dan ook een enorme vergoening. Bossen groeien harder, de plantengroei langs de grens met de Sahara is zo sterk gegroeid dat de woestijn krimpt.
  En een voorzichtige schatting is dat mede dankzij die toename van de CO2 ook mogelijk is om extra voedsel te produceren voor de steeds groeiende wereldbevolking.

  Like

 4. Hansfree // maart 2, 2018 om 15:28 //

  @Bob Fleumer 13:37: Precies. We moeten ons ook helemaal niet laten verleiden mee te discussiëren over het effect van de een of andere maatregel op CO2. Dat doen zelfs klimaatsceptici nog te veel.

  Like

 5. scherpschutter1943 // maart 2, 2018 om 16:36 //

  De club die Pim Fortuijn heeft laten vermoorden door Folkert v.d.Graaf,

  Like

 6. Hier in Brasil staan inmiddels duizenden windmolens te ronken,en ik hoor nooit gemekker daar over,alleen geprijs.Maar tja ,enige olifanten vallen hier ook minder op dan èèntje op de veluwe.

  Like

 7. “Het probleem zit voor een groot gedeelte in het feit dat je energie op gunstige dagen niet op kunt slaan voor minder gunstige dagen.”

  Lievense ontwierp een 12 meter hoge ringdijk in het Markermeer met 400 windmolens van 1 tot 1,5 megawatt op de rand. In tijden van weinig vraag en veel wind zou de elektriciteit van de molens gebruikt worden om water vanuit het Markermeer in het stuwmeer te pompen. Wanneer de vraag naar stroom stijgt, kan het water via turbines uitstromen. Zo vlakt dit energiebassin de grilligheid van de windenergie af.”Dat was het officiële verhaal naar de media,” zegt Han Vrijling nu. “Maar eigenlijk ging het om de opslag van goedkope kernenergie.” Kerncentrales draaien het goedkoopst op vol vermogen. Met de overtollige energie zou ’s nachts het energiebekken volgepompt worden, om overdag gebruikt te kunnen worden.

  https://www.delta.tudelft.nl/article/plan-lievense-eigenlijk-bedoeld-voor-kernenergie

  Like

 8. skeeter // maart 2, 2018 om 22:25 //

  “Door de grilligheid van de aanlevering is men genoodzaakt deze pieken en dalen op te vangen met flexibele gascentrales. Vervelend is dat door die flexibiliteit (het telkens weer aan en uitzetten) een veel lagere efficiëntie wordt gehaald met een hogere CO2 uitstoot.”

  Met het argument dat het slecht is voor de centrale en het milieu moet je eens mee aankomen zetten bij die fanatiekelingen die zonodig het licht uit moeten zetten op earth day. Ja maar het gaat om het idee, or it is for the cause, je woont opeens in mongolistan.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Weer zo’n zakkenvullende subsidie-slurper | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s