Nieuw

‘Google heeft me ontslagen omdat ik witte en Aziatische sollicitanten niet heb afgewezen,’ vertelt een ex-medewerker

Nieuwe rechtszaak bevestigt claims van ongebreideld fanatisme bij het technologiebedrijf

Google wordt naar verluidt aangeklaagd door een voormalige recruiter die beweert dat hij is ontslagen omdat hij witte en Aziatische mannelijke sollicitanten niet heeft afgewezen.

Er wordt beweerd dat het bedrijf een beleid heeft geïnitieerd om de diversiteit van werknemers te vergroten.

Arne Wilberg, die negen jaar medewerker en aannemer van Google en diens YouTube-eenheid was, heeft volgens Bloomberg een rechtszaak aangespannen in Californië. De klacht houdt naar verluidt in dat zijn baan werd beëindigd nadat hij klaagde bij human resources dat Google discrimineerde tegen witte en Aziatische mannen ten gunste van sollicitanten die Spaans, Afro-Amerikaans of vrouwelijk waren. Het wordt ook beweerd dat het beheer e-mails en andere records over diversiteitseisen eind vorig jaar verwijderd heeft.

“We zullen deze rechtszaak krachtig verdedigen. We hebben een duidelijk beleid om kandidaten in te huren op basis van hun verdiensten, niet hun identiteit,” vertelde een woordvoerder van Google aan RT.com, en voegt daaraan toe dat het bedrijf niet van plan is zich te verontschuldigen voor het inhuren van een brede groep gekwalificeerde kandidaten, omdat het de technische reus helpt om” betere producten te bouwen”.

De rechtszaak volgt een soortgelijke actie van James Damore, een voormalige Google-technicus die bekend werd nadat hij een interne memo had gestuurd waarin kritiek werd geuit op de diversiteitspraktijken van Google en de genderkloof werd verdedigd. Damore werd vervolgens ontslagen door Google. In een class action-rechtszaak die is aangespannen tegen de techgigant, zei Damore dat hij “verbannen, klein gemaakt en gestraft” was voor het uiten van conservatieve meningen terwijl hij in dienst was van de internetgigant.

De rechtszaak beweerde ook dat Google “werknemers discrimineerde wegens hun vermeende conservatieve politieke opvattingen”, maar ook wegens hun “Kaukasische ras” en “mannelijk geslacht”. Terwijl Damore past bij die beschrijvingen, werd de rechtszaak ook ingediend namens vrouwen en mensen van kleur die beweerden dat Google slecht behandelde op basis van een of een combinatie van deze categorieën.

Gelijkheid is een voortdurend probleem voor het bedrijf. In augustus 2017 onthulde The Guardian dat meer dan 60 huidige en voormalige Google-medewerkers overwegen om een ​​rechtszaak tegen het bedrijf aan te spannen, waarbij het bedrijf van seksisme wordt beticht en het ongelijk betalen van mannen en vrouwen. Google ontkent dat haar salarissen discriminerend zijn.

Bron:

https://www.infowars.com/google-fired-me-for-not-rejecting-white-asian-job-applicants-ex-employee-alleges/

Zie ook:

Ex-werknemers: zo bestrijdt Google conservatieve, blanke mannen

Bewijzen tonen aan: Google is een extreemlinks, geweld verheerlijkend bedrijf bomvol drammende SJW’s

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on ‘Google heeft me ontslagen omdat ik witte en Aziatische sollicitanten niet heb afgewezen,’ vertelt een ex-medewerker

  1. Dit is bekend
    IK ben ook door Google+ geblokt en ben 3 a 4 jaar netwerk kwijt, met vele Blogs en Google Business Pages
    Het blijkt gewaarlijk on Google te gebruiken als link naar vele andere Sociale Media
    Maar zo ook voor de zelfde reden op Facebook en WordPress geblokt omdat alles aan elkaar gelinkt is/was.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s