Nieuw

Doodgevroren asielzoekster alsnog verdacht van misdaad – “op blote voeten en zeer dun gekleed”

Archieffoto. © Pixabay

Zweden – De politie komt nu van zijn mening terug en vermoedt dat er sprake is van een misdaad in de zaak van de moeder en dochter die op woensdag in Sävsjö vermist waren gemeld. De dag ervoor zou de vrouw, die gisterochtend doodgevroren werd aangetroffen, een ontmoeting hebben gehad met de Zweedse migratiedienst. De politie is nu een onderzoek wegens opzettelijk lichaamsletsel begonnen.

Het was op woensdag 14:22 dat een persoon de politie alarmeerde dat er een schaars geklede jongen van ongeveer tien jaar oud buiten was aangetroffen op de Länsväg 127. De jongen was uitgeput en zwaar onderkoeld.

Nog een persoon belde later de politie op met de mededeling dat een vrouw de jongen had achtergelaten en met een ander tienjarig kind verder was gegaan, beiden zeer dun gekleed.

De moeder en het meisje zouden “een zeer donkere huidskleur hebben, mogelijk op blote voeten en dun gekleed zijn”, volgens de mensen die hen zagen terwijl ze op lde Länsväg 127 in de richting van Vetlanda liepen, aldus de politie.

Pas tegen 06:00 op donderdag werden de moeder en het meisje gevonden, maar toen was het te laat.

“De vrouw was zwaar onderkoeld en is meteen opgenomen toen ze werd gevonden. Ze werd om vijf uur in het Höglandsziekenhuis door de dokter doodverklaard. Het meisje wordt behandeld op de intensive zorg afdeling en zal binnenkort worden overgebracht naar het kinderziekenhuis. De politie heeft geen familieleden gevonden om te melden”, schrijft de politie in zijn rapport.

In eerste instantie waren er geen verdachten van een misdaad, maar afgelopen donderdagmiddag heeft de politie zijn mening veranderd en verdenkt nu de overleden vrouw van misdaad.

De dochter is ernstig verwond in de vorm van bevriezingswonden.

Het motief is nog steeds onduidelijk.

– We hebben meldingen binnengekregen dat de moeder in contact zou zijn geweest met de Migratiedienst en een gesprek heeft had, zegt Thomas Agnevik, woordvoerder van de politie, tegen Aftonbladet.

Er is geen negatief asielbesluit uitgegeven, maar de politie weet niet hoe de vrouw deze ontmoeting met de autoriteit heeft ervaren, en vermoedt dat ze zich onder druk voelde en dit haar psychische toestand heeft beïnvloed.

Waar de afspraak over ging, wil de Migratiedienst niet over uitweiden, wegens privacyredenen, schrijft Aftonbladet.

Het gezin komt uit Burkina Faso in West-Afrika en vroeg vorig jaar september een verblijfsvergunning aan.

Bron:

http://www.friatider.se/ihj-lfrusna-asylkvinnan-misst-nks-f-r-brott-de-var-mycket-m-rkhyade

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6375 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Doodgevroren asielzoekster alsnog verdacht van misdaad – “op blote voeten en zeer dun gekleed”

 1. jackvanderveen // maart 2, 2018 om 17:35 //

  De (winter)tijd lost veel problemen op!

  Like

 2. Yvonne // maart 2, 2018 om 20:46 //

  Ik wens ze niet dood maar blijf in je eigen land lekker warm , iedereen die niet tegen deze vrieskou kan wees vrij om naar uw thuisland terug te gaan

  Like

 3. trebor2110 // maart 2, 2018 om 22:49 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s