Nieuw

Why Turkey Wants to Invade the Greek Islands

Turkije zoals Erdogan het zag in zijn toespraak. Klik voor groter.
 • Turkish propagandists also have been twisting facts to try to portray Greece as the aggressor.
 • Although Turkey knows that the islands are legally and historically Greek, Turkish authorities want to occupy and Turkify them, presumably to further the campaign of annihilating the Greeks, as they did in Anatolia from 1914 to 1923 and after.
 • Any attack against Greece should be treated as an attack against the West.

There is one issue on which Turkey’s ruling Justice and Development Party (AKP) and its main opposition, the Republican People’s Party (CHP), are in complete agreement: The conviction that the Greek islands are occupied Turkish territory and must be reconquered. So strong is this determination that the leaders of both parties have openly threatened to invade the Aegean.

Gatestone Institute >>

Oktober 2016 gaf Erdogan maar weer eens een toespraak waarin die aangaf aanspraak te maken op alle gebieden die Ataturk ooit terug wilde hebben, zie headerfoto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Why Turkey Wants to Invade the Greek Islands

 1. Duchesne // maart 1, 2018 om 18:37 //

  Het schijnt dat de Grieken alle gebieden die Alexander de Grote bezat ook weer terug willen. De Italianen willen ook alles wat Ceasar had weer terug en de Spanjaarden zijn ook inventaris aan het nemen, ik geloof dat het ging om een of ander Amerika, zowel noord, zuid als midden….

  Nu we toch bezig zijn, ik wil een van de landgoederen van mijn voorouders terug, ! Hup W.a. , inpakken en moven…..

  newsflash….extra extra read all about it ….net binnen, Mongolie wil ……………..Attilla………..tot Utrecht….

  Like

 2. Duchesne // maart 1, 2018 om 18:52 //

  Probleem is dat Erdogan steeds verder zal duwen om te krijgen wat hij wil. Hij zal provoceren, wetende dat de NATO niet zal en niet durft in te grijpen. Griekenland heeft geen geld voor een oorlog, geen reserves. Griekenlands zal snel een oorlogs pact moeten sluiten met Servie en Bulgarije, en ieder die mee wil tekenen. Die NAVO is redelijk kapot met turkije erin, het is geen eenheid meer maar een enorme ketting die alle beweging hinderd en verhinderd. Soms moet je vrienden wat meer zorgzaam kiezen, of op tijd zien wie je vrienden wel en niet zijn.

  Turkije zal het zonder probleem voor elkaar krijgen om land in te pikken, en ieder Grieks gebied dat ze pakken zal direect worden volgeplemt met “vluchtelingen’ uit alle windstreken, als extra factor om enig militair teruig slaan ernstig te hinderen. Hij zal zowel Griekse burgers als “vluchtelingen” gebruiken als barricades die steeds vooruit schuiven, met de schietende soldaten erachteraan lopende.

  Wie Erdogan weg wil moet de Koerden steunen, die zijn bij machte Erdogan uit het zadel te gooien en ze zijn rechtehbbende partij in een deel van wat nu nog Turkije word genoemd. Een grotendeels naar Ethnisch recht opgedeeld Turkije is een voorwaarde voor vrede en stabiliteit in het middelandse zee gebied.

  Net als ons heeft Turkije een revolutie nodig en leiders die zich inzetten voor het volk en een toekomst. In de hele geschiedenis is er nog geen enkele dictator geweest die zijn volk welvaart heeft gebracht, enkel tijdelijk tot hij een oorlog begon.

  Ik ben trouwens benieuwd hoeveel Turken in de cel zitten en dagelijks worden gemarteld en vernederd omdat ze niet genoeg voor Erdogan zijn geweest. Hoeveel zijn er al gestorven omdat die andere Turk in uniform vond dat het gelijk van Erdogan alles omvat? Een uniform is schadelijk voor de eigen ziel en zaligheid.
  Niemand spreekt over de vergeten slachtoffers van een waanzinnige.

  Onze politieke vingerwijzende gewetentjes van de tweede kamer zijn akelig stil als het om Turkije gaat. Zeker allemaal een appartementje geerfd in Antalya….

  Like

 3. templars2017 // maart 2, 2018 om 20:48 //

  Heel juist Duchesne ,Giekenland kan het niet tegenhouden zonder enige coalitie ,en erdogan weet het.
  Al die eilanden zitten al vo met vluchtelingen dus volk en meelopers genoeg om de boel daar binnen de kortste keren over te nemen.
  Wat de navo betreft wat is het scenario als een navo staat een andere aanvalt? moeilijk op te lossen .
  Het is voor de navo een scenario dat erger is dan de zogenaamde russische dreiging , dit kan een implosie van de navo met zich meebrengen en dan staat de deur wagenwijd open ….
  Ondertussen hebben de turken een ofensief geopend tegen de Koerden Yezidi’s en al de andere die in de eerste lijn IS hebben bevochten met meer dan goed resultaat.
  Als Erdogan een stuk van Syrië gaat bezetten door de Koerden eruit te vagen ,letterlijk, dan gaat hij de controle over dat gebied niet meer afgeven en is zijn eerste stap richtin nieuw Ottomaans rijk gezet.
  In dezelfde beweging gaat hij de oppositie die de Koerden vormen voor hem aanvallen ,hij gaat dus zijn blazoen oppoetsen door de Syriërs terug te laten keren van Turkije naar hun thuisland na dat hij er de koerden heeft uitgeroeid ,en daarna gaat hij turkse aanwezigheid houden om zo gezegd de veiligheid te garanderen.
  Zo zal hij het verkopen om als groot leider te worden aanzien ,terwijl hij iedereen een hak zet.
  Dit is een heel gevaarlijk spel dat in een regelrechte catastrophe kan ontaarden.
  Neem daarbij nog eens het voorstel om de Turken visumvrij te laten reizen in Europa en je ziet waar het al vlug zal eindigen, en Europa zwijgt in alle talen hoever die onderhandelingen staan.
  We worden weer misleid terwijl we erop staan te kijken , door de aandacht te vestigen op dingen die dichter bij huis liggen .
  Iedere keer als er belangrijke dossiers op tafel liggen in Europa wordt het spel va de misleiding gespeeld en iedereen loopt erin.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s