Nieuw

Misdadige regimes

Dat lijkt een “Ver van mijn Bedshow” maar is dat veel minder dan je op het eerste gezicht zou denken.

Noem een regime misdadig en iedereen denkt waarschijnlijk automatisch aan de Nationaal-Socialisten van Duitsland en de misdaden begaan uit naam daarvan. Gek; bijna niemand zal als eerste de Sovjet-Unie aanwijzen. Ten onrechte. Het valt zelfs maar te bezien wie de grotere misdadiger was; Stalin of Hitler.

Zeker, Hitler was de misdadiger die als eerste een grootschalige industriële moord opjosef-wissarionowitsch-stalin-161780_640 touw zette. Een misdaad tegen de menselijkheid dus. Zijn tegenhanger Stalin liet miljoenen moedwillig de hongerdood sterven en was daarmee eigenlijk niet veel ‘beter’ dan Hitler, toch hebben de geallieerden nauw samengewerkt met Stalin, sterker nog hij heeft tot het eind van zijn leven zijn regime in stand gehouden. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd ! De ene misdadiger tegen de menselijkheid is kennelijk de andere niet.

Let wel, voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog hadden Hitler en Stalin wel degelijk contact met elkaar, zo werd overeen gekomen dat Polen tussen beide landen verdeeld zou worden. Daar is ‘gewoon’ over onderhandeld en daar hadden ze ook overeenstemming over. Dat is nogal wat ! Het was nog niet eens bezet.

Buiten dat hadden het Nationaal-Socialisme en het Communisme (of eigenlijk het Stalinisme) aardig wat overeenkomsten, het waren beide totalitaire ideologieën en uit de pas lopen had ernstige consequenties, bij Hitler gingen de tegenstanders naar kampen waarbij het niet de bedoeling was dat ze er levend uitkwamen, niet veel anders dan de miljoenen die door Stalin naar een goelag in Siberië werden gestuurd.

Ook die andere vorm van Communisme, die van Mao Zedong (of Mao Tse-tung) heeft mao-zedong-1113684_640miljoenen het leven gekost en toch waren Jan Marijnissen en Paul Rosenmüller op zijn zachtst gezegd zeer gecharmeerd van het Mao’isme. Ook Mao heeft net als Stalin moedwillig grote hongersnoden laten ontstaan en daarmee miljoenen levens op zijn geweten. Het Communisme van Mao was eigenlijk de Chinese variant van het Stalinisme. Maar het zijn loten aan dezelfde tak.

Nog weer een ander misdadig regime was dat van Pol Pot in Cambodja die weer een afgeleide van het Mao’isme doorvoerde, ook onder zijn regime hebben miljoenen het loodje gelegd onder de meest walgelijke omstandigheden. Het werd tot aan het faillissement van de Sovjet-Unie door hun op alle denkbare manieren gesteund. “Onze” Paul was daar helemaal weg van, Wikipedia;

” Van 1976 tot 1982 was Rosenmöller lid van de Groep Marxisten-Leninisten/ Rode Morgen (GML). Tussen 1981 en 1982 was Rosenmöller bovendien bestuurslid bij de GML. De GML streefde naar een communistische staat in Nederland en steunde verschillende communistische regimes in het buitenland. Zo werden bijvoorbeeld de moordpartijen van de Rode Kmer in Cambodja in het partijblad van GML ontkend. De GML stuurde in 1979 bovendien een steunverklaring aan Pol Pot, die hierop reageerde met een dankbrief waarin hij de solidariteit van GML “een grote aanmoediging voor ons volk en onze strijders” noemde. GML heeft in deze periode ook gecollecteerd voor het regime van Pot. In een interview met de Haagse Post verklaarde Rosenmöller in 1979 dat Nederland ook van Mao “ontzettend veel [kan] leren”. Hier voegde Rosenmöller nog aan toe: “Van wat [Mao] geschreven heeft ook. Wat hij in de praktijk heeft gebracht in China – dat is gewoon een voorbeeld, en nog steeds vind ik”. In 1976 reist Rosenmöller af naar de Socialistische Volksrepubliek Albanië, een communistische eenpartijstaat. Hier wil hij leren hoe het communisme in Nederland doorgevoerd kan worden. Onder meer HP/De Tijd en Villa Media bekritiseerden Rosenmöller om zijn communistische verleden. Hierbij werden met name geweldbereidheid van de GML en de steun aan communistische dictators belicht.”

En zo ziet u maar, het ene misdadige regime is het andere niet. Genocide onder het ene bewind wordt te vuur en te zwaard bestreden het andere wordt ongemoeid gelaten. Dat geeft te denken nietwaar ? Wat nog meer te denken geeft is dat figuren als Marijnissen en Rosenmöller er nimmer afstand van gedaan hebben en de laatste draait nog ‘gewoon’ mee achter de schermen, net als overigens bijvoorbeeld Wijnand Duyvendak waarvan je aan kunt nemen dat hij dezelfde “idealen” in zijn hoofd heeft. En zo kom je ineens een stuk dichter bij huis ! Denkt u bijvoorbeeld dat Femke Halsema er nou zo verschillend over gedacht zal hebben dan Paul ? Nee toch !? En in plaats van dat deze mensen publiekelijk uitgekotst worden bekleden ze nog allerhande functies, la Halsema was zelfs in beeld om burgemeester van Amsterdam te worden ! Nee ze heeft geen genocide op haar geweten maar heeft ‘wel warme gevoelens’ voor regimes die dat wel op hun geweten hadden. Houd dat maar eens in gedachten als iemand u straks vertelt van hun plan hun stem aan Jesse Klaver te geven die gesouffleerd wordt door dat andere lekkertje Wijnand Duyvenkak.

Wie weet kunt u ze op andere gedachten brengen !

boredom-1977519_640  Tijl Uylenspiegel

Ps. Hoe ik aan deze gedachten kwam ? Ik las vanmorgen een stuk waarvan ik eerlijk gezegd niet weet of je dat kunt linken. Ik probeer het wel;

“Onder Stalin waren Oekraïense hongerdoden geen slachtoffers, maar daders”

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

26 Comments on Misdadige regimes

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 1, 2018 om 18:13 //

  Ik zie dat het linken niet gelukt is, wellicht kunt u het kopiëren naar de menubalk en het dan alsnog te zien krijgen.

  Like

 2. Duchesne // maart 1, 2018 om 18:28 //

  Helemaal recht in de roos Tyl, die hele groen links horde zijn gewoon terroristen en ze willen maar al te graag een dictatuur, met hun totale waarheid in een leuk klein boekje.
  Ze moorden voor zetels en ze sturen moordenaars aan om politiek tegenstanders weg te vegen. Iemand als Duyvendak hoort in de cel, het is een misdadiger die om politieke motieven beschermd word. Wie weet lopen er nog meer terroristen rond odie hoge functies bezetten en is dat wel de reden.

  Ik krijg de indruk dat Nederland word bestuurd door de AIVD, die alles en iederen ergens wel bij de ballen heeft en zelf ook weer ergens vast in een greep zit of goed is afgekocht. Ik durft te stellen dat de AIVD toen Duyvendak in de 2e kamer kwam al lang wist dat hij een terrorist was en verantwoordelijk voor aanslagen.

  Door die informatie was hij volledig controleerbaar voor de AIVD en dus te sturen en dus nuttig, en hij mocht in de grote trog meevreten. Half terroristisch Groen links vreet en staat ergens via subsidies en andere wegen op de loonlijst van het Koninkrijk Der Nederlanden, dus hoe vreemd is het?

  Hoeveel terroristen in overheidsdienst lopen er nog rond? Hoeveel kader en kamer leden heeft Groen Links?

  Nu snap ik de haat tegen Assad en de euforie als Islamitische Staat weer eens een slachting vierde, ze zijn zo blij als de dief die de andere verraden en zelf daardoor met buit weg kon komen. Alle aandacht voor Bassie, en de groentjes maar stieken zichzelf rijk stelen.

  Het enige groen bij Groen links is het groen van het geld. Voor de rest zijn ze zo zwart van geest en geweten als de rest van het politiek spectrum dat men “elite” noemt.

  Een uitdrukking die een betere en meer verheven groep onder de mensen moet aanduiden maar wat er dan uitzonderlijk moet zijn aan deze lieden is enkel te vinden in de zin van ziekte van geest en de uiting van totale zelfverheerlijking door alle andere mensen terecht te wijzen en vernederend kijkend af te straffen.

  Liked by 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 1, 2018 om 18:40 //

  Erg politiek voor mijn doen hè Esperanza, had je vast niet verwacht ! 😀

  Liked by 1 persoon

 4. Esperanza // maart 1, 2018 om 19:19 //

  Hoezo niet verwacht. Heb je dit thema immers al eerder zien aankaarten.

  Like

 5. Esperanza // maart 1, 2018 om 19:21 //

  ‘De ene misdadiger tegen de menselijkheid is kennelijk de andere niet.’

  Hier nog zo’n gevalletje:
  ‘In order to kill a maximum number of Germans, Winston Churchill dismissed politics or policy as a ‘secondary consideration,’ and on at least two occasions said that there were “no lengths of violence to which we would not go” in order to achieve his objective. In fact he said this publicly in a speech given on September 31, 1943, and again in the House of Commons, on February 27, 1945, when unbelievable lengths of violence had already taken place. If Hitler had uttered this phrase, we would all cite it as more evidence of his barbarism. Yet, when Churchill utters it, his apologists palm it off as the resoluteness required of a great statesman, rather than describing it as an urge for mass, indiscriminate murder.’

  https://mises.org/library/real-churchill

  Liked by 1 persoon

 6. @tijl, zoals gewend van jou, weer helemaal correct weergegeven. Ik heb persoonlijk nog de verhalen gehoord in 1992, toen net het communisme gevallen was, van mensen in Oekraïne die hun ouders en grootouders hadden verloren tijdens de grote hongersnood, omdat Stalin zo nodig moest bewijzen dat zijn arbeiders paradijs zelfs graan kon exporteren. Het rode leger haalde zelfs het zaaigoed bij de boeren weg. Er zijn toen alleen al in Oekraïne meer dan 13 miljoen hongerdoden gevallen.
  En zelfs nu nog geeft Rosenmöller aan, geen spijt te hebben van zijn communistische keuze, gaf hij in een vraaggesprek met Marijnissen aan, die ook op zijn beurt Mao verheerlijkte.
  Paultje de V&D erfgenaam en miljonair kon makkelijk lullen, had ook makkelijk lullen met al die miljoenen. Verhuisde al snel van Rotterdam Spangen naar Huizen, want kon geen goede school voor zijn kinderen in Rotterdam vinden. Ja mede dankzij de hulp van dit communistische tuig begon de import van islamitische allochtonen en daarmee de verpaupering van Spangen en Zuid, maar toen zat Paultje al in Het Gooi die zogenaamde arbeidersvriend, maar in werkelijkheid een kapitalistische rot leugenaar, ook Marijnissen is er niet slechter van geworden van worstendraaier tot financieel goed gevulde politicus.
  Dat die communistische regimes totaal geen respect hadden voor de mens, bemerkte ik toen ik op het treinstation in Kiev een gesprek had met gewezen brandweerlieden, die de dood in de ogen keken omdat zij zonder enige bescherming naar de brandende kerncentrale in Tsjernobyl waren gestuurd. Deze mannen waren doodziek en kregen net genoeg geld van de staat om de eerste levensbehoeften te kunnen kopen. Ze zijn allemaal overleden.
  Maar daar heb ik die laaielichters van GroenLinks nog nooit over gehoord.
  Ik heb nog een mooi en waarheidsgetrouw boekje uitgegeven in 1994 met de titel “Demonen aan de Dnipr” van het Instituut van Publiek en Politiek uit Amsterdam ISBN.,90-6473-295-7.

  Liked by 2 people

 7. “Zeker, Hitler was de misdadiger die als eerste een grootschalige industriële moord op touw zette.”

  Neuh:

  Hitler was zeer geïnspireerd door Ataturk en het idee van de “Ankara regering” bij zijn poging om een alternatieve regering op te zetten in München met zijn Bierkelder Putsch van 1923. Terugkijkend, in 1933, noemde hij Ataturk en de Kemalisten zijn “stralende ster” in de duisternis van de jaren twintig. De nazi’s en Hitler, in politieke zin, zijn opgegroeid met Turkije en Ataturk. Het was een fascinatie die niet weg wilde gaan en transformeerde tot iets van een cult in het Derde Rijk.

  E.K. —Dus de belangrijkste aantrekkingskracht was dat Ataturk zich verzet had tegen de geallieerden?

  S.I. —Ja, verzet tegen de geallieerden en een herziening van het Parijse Vredesverdrag fascineerde de nazi’s. Maar dat was niet alles. Er was ook het feit dat Turkije zichzelf “verlost” had van de meeste van zijn minderheden, eerst de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog, en daarna de meeste Grieken bij de bevolkingsuitwisseling in het Verdrag van Lausanne. En als laatste was, voor de nazi’s, wat er gebeurde in de twintiger en dertiger jaren in Turkije een succesvolle herstructurering en reconstructie van het land langs nationalistische/raciale lijnen. Voor hen was het een voorbeeld van wat een pure nationale staat kon bereiken onder een sterke leider.

  Like

 8. rotsus1958 // maart 1, 2018 om 21:07 //

  Beste allen,

  Indien men nu ECHT wil meepraten over WOII en dan de ECHTE FEITEN wil WETEN dan kan ik u aanraden om eens een aantal ECHTE docu’s te bekijken.

  Ik geef toe het is me nogal een kluit, zeker vwb de speelduur, maarrrrrrrr, dan heb je ook wat.
  Eigenlijk zonder enige uitzondering een MUST SEE!!

  Bedenk hierbij de stelling: believe is the Enemy of Knowing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En dan voor de liefhebbers, uitsluitend de titels, gewoon een kopie en Googelen!!

  Adolf Hitler The Greatest Story NEVER Told (Documentary) General Conspiracies (6.32.13)

  World Defeated The Wrong Enemy (3.46.26 zéér confronterend én huiveringwekkend en bevat gruwelijke beelden)

  The Holocaust Lie – David Irving (1.53.51)

  HÖLLENSTURM – Die Vernichtung Deutschlands 1944-1947 (1.30.22)

  Operation Keelhaul 1945 (1.29.28)

  Benjamin H. Freedman speech (UNEDITED VERSION!) 1961 (2.43.37)

  En ik heb er nog legio!!!!!!!!!!!

  Wake up People!!!

  Succes bij de verwerking van alle megaleugens!!

  Gladiator

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // maart 1, 2018 om 22:13 //

  Fubar volgens mij is er wel een verschil tussen de slachtpartijen en het de woestijn insturen naar een zekere dood wat de Turken deden toch net een fractie anders dan concentratiekampen inrichten en mensen eerst nog een tijdje slavenarbeid laten verrichten alvorens ze af te maken. Dat noem ik industriële moord/genocide.

  Like

 10. scherpschutter1943 // maart 1, 2018 om 22:43 //

  Tijl, helemaal goed en zeer actueel. Jammer dat dit soort misdadigers nog steeds op allerlei overheidsfuncties benoemd wordt, via de smerige achterkamertjes waar alle partijen aan mee doen, van de christenen tot en met de stiekeme communisten want u weet, macht corrumpeert.

  Liked by 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel // maart 2, 2018 om 01:30 //

  Rotsus ik ben nu aardig gevorderd met het bekijken van de docu “Adolf Hitler The Greatest Story NEVER Told” en ik moet zeggen dat nadat ik in het begin zoiets had van vertel eens wat nieuws ik bij latere stukken op mijn wenken bediend ben. Zoals wel vaker blijkt dat de geschiedenis geschreven wordt door de overwinnaars en dat hun geschiedenis een eigen waarheid hebben, het kleineren van de eigen misdaden en het uitvergroten van de misdaden van hun tegenstander.
  Een aanrader dus.

  Like

 12. De communisten worden als de aanstichters en de koplopers van het verzet gezien tegen de nazi’s tijdens de 2e w.o. Wat weinigen weten is dat dit verzet pas loskwam toen Nazi-Duitsland de USSR had aangevallen. Daarvoor collaboreerden ze met de nazi’s.

  Like

 13. Duchesne // maart 2, 2018 om 12:16 //

  Hier nog een…..deel 5 van “Adolf Hitler the greatset story never told” net gezien en ook ik was verbaasd over wat ik nog niet eerder had gehoord. Ik dacht dat ik behoorlijk geinformeerd was over WO1 en 2, maar deze docu werpt een compleet ander licht op Hitler en Duitsland.

  Ik denk dat iedereen die zijn of haar brood verdient in de herrinerings industrie deze docu gezien moet hebben, om zelf een meer volledig beeld te krijgen van wat men jongere generaties verteld.

  In oorlogs en verzetsmusea word altijd de nadruk gelegd op slechte nazi’s en smerige Duitse propaganda, maar als deze docu voor de helft waarheid is dan is het huidige beeld wat men scherts van die periode al een leugen op zichzelf.

  Ik ga de rest van de docu nog afkijken, ik ga zaken nog eens rustig bekijken maar als de helft juist is dan moet ik mijn beeld over alles een heel stuk bijstellen.

  De Franse docu ” Apres hitler” over de periode 1945-1948 isd ook erg verhelderend en zou alle historici wakker moeten schudden. Onze jeugd krijgt bewust leugens gevoerd om ze politiek totaal reddeloos en volgzaam te maken.
  Al die mooie spreuken overal over nooit meer oorlog zijn leuk, maar nooit meer oorlog willen betekend juiste informaitie verschaffen zodat mensen ervan kunnen leren, niet totale indoctrinatie zodat niemand nog durft te spreken als er iest mis is uit angst nazi of rascist te worden genoemd.

  Een aanrader voor iedereen, mag gerust ergens ene tijdje vol zichtbaar in beeld zijn. Deze site word dan wel direct als nazi site geclassificeerd maar ik denk dat de meeste mensen wel het verschil kunnen zien tussen vrijheid van meningsuiting en linkse stigmatisering om politiek voordeel te houden.

  Liked by 1 persoon

 14. Lord of Hosts // maart 2, 2018 om 12:30 //

  Onder de Brits-Amerikaanse heerschappij, die al sinds WWI dus al 100 jaar een feit is, zijn we in het Orwelliaanse tijdperk beland… “de waarheid is een leugen”…
  Ik zou zeggen, lees eens een boek.
  Een Nederlands boek dat gestoeld is aan feiten is not done…
  Ik zou zeggen open dit linkje, u krijgt er geen spijt van, en trek uw conclusie….
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=ru&tl=nl&u=https%3A//profilib.net/chtenie/67059/lyudo-martens-drugoy-vzglyad-na-stalina-zapreschennyy-stalin.php

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // maart 2, 2018 om 13:13 //

  Ben inmiddels gevorderd tot deel 10 Duchesne, en inderdaad het opent je ogen. Het enige dat ik tot nu toe mis zijn de concentratiekampen en die vormden toch een niet weg te cijferen rol.

  Like

 16. Lord of Hosts // maart 2, 2018 om 14:04 //

  Hebben we het nu over dezelfde Stalin die als enige in de wereld de grenzen wijd open hield voor de Joodse vluchtelingen en hen onderkomen en veiligheid gaf?
  En hebben we het over dezelfde Stalin die in 1948, -terwijl de Amerikanen de wereld verbood om wapens te leveren aan de Israëlische Joden en de Arabieren, en ook nog aangaf dat de Joden niet hoefden te rekenen op geallieerde hulp als de Arabieren Israël zouden “reinigen”, terwijl ze wel een oogje toeknepen toen de Britten en de Fransen de Arabieren organiseerden, trainden en ook de wapens leverden.- het Joodse volk wegwijs maakten in het besturen, economisch, militair en politiek, voorafgaande het uitroepen van de Staat Israël?
  Zonder Stalin en Beria was er geen Israël en geen Joodse bevolking meer geweest, dan hadden de Arabieren in 1948 de gehele Joodse bevolking van Israël uitgeroeid…

  Gorbatsjov heeft trouwens in de jaren ‘90 de Kremlin-archieven geopend voor de wereld. En er is een schat van informatie, inclusief alle toespraken in audio, over Stalin naar buiten gekomen die zo afwijkt van wat in de westerse wereld door de media gepropageerd is dat je toch zou verwachten dat deze informatie voorpaginanieuws zou worden…
  Niets is minder waar, de waarheid dient geen belangen…

  Golda Meir verwoordde in 1973, bij het 25 jarig bestaan van de staat Israël, de historische waarheid; “Waar zouden wij zijn zonder Joseph Stalin.”

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // maart 2, 2018 om 15:13 //

  Even hoor, hebben we het nu over hetzelfde Rusland. Het Rusland waar antisemitisme welig tierde ? Het Rusland waar we zelfs het woord ‘Pogroms’ aan te danken hebben ? Het Rusland waar al vanaf 1900 joden wegvluchten om zich in Palestina te vestigen, die have en goed achterlieten om te ontkomen aan tegen hen gerichte terreur.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pogrom

  Like

 18. Lord of Hosts // maart 2, 2018 om 16:49 //

  “Even hoor, hebben we het nu over hetzelfde Rusland. Het Rusland waar antisemitisme welig tierde? Het Rusland waar al vanaf 1900 joden wegvluchten”

  Ten tijde van het tsarenrijk, en de macht van de bourgeoisie, waar ook de arbeiders niets meer dan horigen waren, tierde het antisemitisme welig, dat is waar.
  Maar wat veranderde er veel toen na de oktoberrevolutie, die gesponsord werd door Washington, Londen, en Parijs die dachten bij het verdelen van de taart (economische heerschappij), na de val van de Tsarenmacht, een flink stuk te krijgen. Was dat even een teleurstelling. De macht van de bourgeoisie (kapitalistisch bewind), zoals Stalin hen noemde kwam op een laag pitje en er werd geïnvesteerd in de horigen, de arbeiders… en raad eens wie de tegenstanders werden van Stalin… en wie in hen investeerden…
  Geen wonder dat ze (VS-VK-FR) ook gingen investeren in Duitsland die sinds WWI economisch en financieel leeggezogen werd door hen…, duivels maar geniaal.

  De USSR werd de ENIGE IN DE WERELD van die tijd, waar in het Wetboek van Strafrecht een artikel over antisemitisme werd opgenomen. Er kwamen Joodse collectieve en staatsboerderijen, scholen en theaters, gezondheidszorg en scholing was voor iedereen gratis, dat is ook de reden dat men ook Joden, soms met een overweldigend percentage, kon vinden in de hoogste regionen van de macht en elite van de toenmalige Russische (USSR) staat.

  Voor Joseph Stalin, de grote pragmaticus, was antisemitisme vreemd. Voor hem was er maar één maatstaf: Je leeft en je werkt voor het welzijn van je moederland. Dus voor Stalin waren de Joden, net als alle andere volkeren, net zo goed als iedereen in de USSR; waardig om geld, geluk, en bescherming te verdienen door hun arbeid.

  Denk u nu werkelijk dat de Britten, de Amerikanen en de Fransen enthousiast waren om Palestina aan de Joden te geven? Dat zou een verlies worden van de volledige controle over het Suezkanaal en de steeds belangrijker wordende olie-routes naar alle delen van de wereld.
  De Britse minister van buitenlandse zaken Arthur Balfour zei het al; “Wie heeft nu een verschroeide woestijn nodig, als de desintegrerende inspanningen van de “gezworen vrienden” van Rusland, binnenkort een nieuw Israël kan bouwen onder veel handiger omstandigheden. Hiermee doelde en hoopte hij op de vorming van een nieuwe en vruchtbare Joodse staat in de USSR…, met als bewezen beschermheer; Joseph Stalin
  Kortom, de heersende macht, Washington, Londen en Parijs, wilde van de Joden af. En vergeet niet dat de Russische Joden Palestina opbouwden met Russisch geld en ze waren allen pro-Stalin, dus zeer bedreigend voor heersende wereldmacht en hun (olie) belangen…

  Stalin wilde oprecht dat de Joden gelukkig waren. Op gelijke voet en zonder zich te bemoeien met andere volkeren van de USSR. En hij gaf de Joden niet de verschroeide aarde van Palestina, maar …

  Bizar dat de Einsatzgruppen juist daar zo gruwelijk hebben huisgehouden…

  Like

 19. Esperanza // maart 2, 2018 om 17:22 //

  ‘Stalin, from his earliest days as a seminary student in Tiflis, hated “yids.” In 1906 he stated that the hated Mensheviks were a “Jewish organization” but that the Bolsheviks were a truly Russian group. He therefore, ‘in jest’ recommended a pogrom against the Mensheviks’

  .https://www.jewishhistory.org/stalin%E2%80%99s-anti-semitism/

  Like

 20. Esperanza // maart 2, 2018 om 17:32 //

  ‘De “antikosmolitische campagne” richtte zich ook en vooral tegen de Joden: het begon in januari 1948 met de moord op Solomon Michoëls, de directeur van het Joodse Staatstheater. Stalin maakte er een “auto-ongeval” van. Tegelijk erkende Stalin in mei 1948 de staat Israël en verwelkomde hij Golda Meir als ambassadeur in Moskou. Hij hoopte dat Israël de kant van de SU zou kiezen en was woedend toen het voor Amerika koos. Dit verergerde de anti-Joodse campagne’

  http://histoforum.net/recensies/sullivan.html

  Like

 21. @ Esperanza // maart 2, 2018 om 17:22

  Opmerkelijk daar 90% van de invloedrijke bolsjewieken Joden waren.

  Like

 22. Lord of Hosts // maart 2, 2018 om 19:03 //

  Is mijn reactie in de spambox beland?

  Like

 23. Esperanza // maart 2, 2018 om 19:20 //

  Ach, Fub, evenals Churchill was Stalin een opportunist, dus zonder al te veel principes, die meedogenloos de zijde koos die in zijn kraam te pas kwam.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Misdadige regimes | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s