Nieuw

Gorilla standbeeld verwijderd uit speeltuin na klachten dat het ‘raciaal ongevoelig’ was

screenshot Liveleak

Een standbeeld van een gorilla, en de belangrijkste attractie voor kinderen, op het speelterrein van het Community Park in Corsicana is door de stad verwijderd.

Een woordvoerder van de stad zei dat sommige gemeenteleden de gorilla beledigend vonden – raciaal ongevoelig, en vroegen om zijn verwijdering uit het park.

“We kunnen dit begrijpen, omdat we de plicht hebben om naar al onze burgers te luisteren, om te bepalen wat beledigend is en niet, vooral in openbare plaatsen,” aldus Don Denbow de Burgemeester van Corsicana.

Denbow zag de laatste weken een toename van klachten over de primaat in de speeltuin. Er waren steeds meer telefoongesprekken en persoonlijke gesprekken en hij, de stadsmanager en een gemeenteraadslid, besloten dat het nodig was om het beeld weg te halen.

De door de mens gemaakte gorilla maakte deel uit van een speels circusthema en hield 19 jaar lang heldhaftig stand. Hij zat in een kooi, want hij was niet verstevigd en zou om kunnen vallen als kinderen erop klommen.

Maar nu, in zijn afwezigheid, vullen gedenktekens en groeiende menigten bij sit-ins de leegte op. Een protestant zit in de kooi en weigert zich te verplaatsen totdat de gorilla is teruggekeerd.

één protestant weigert de kooi te verlaten, screenshot Liveleak

Burgemeester Denbow zei dat hij openstaat voor de terugkeer van de gorilla “in een of andere vorm” na protesten van mensen tegen de verwijdering van het beeld.

“Het was een beetje vreemd, een beetje willekeurig, heel onverwacht,” vertelde een protestant het CBS 11 Nieuws.

De tegenstanders zeiden dat ze in ieder geval betrokken hadden willen worden bij de discussie.

Een Facebook-pagina met de naam “In Memory Of Dobby” werd gestart in memoriam van de gorilla. Fans deelden hun herinneringen en plaatsten ook foto’ s.

De burgemeester van Corsicana, Don Denbow, verklaarde vandaag dat de stad de structurele integriteit van het gorillabeeld heeft beoordeeld en heeft bepaald dat het met enkele aanpassingen terug in het park kan worden geplaatst voor kinderen om op en rond te spelen. Maar de stad zal de kooi verwijderen. Dit zal waarschijnlijk binnen een week gebeuren.

Bron:

Gorilla Statue Removed After Complaints It Was ‘Racially Insensitive’

Filmpje ook bij Liveleak.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8699 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Gorilla standbeeld verwijderd uit speeltuin na klachten dat het ‘raciaal ongevoelig’ was

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 2, 2018 om 00:01 //

  Het is compleet krampachtig hoe men keer op keer tegemoet wil komen aan een minimale minderheid die kennelijk overgevoelig is voor zo ongeveer alles. Behalve dan het op grote schaal aannemen van subsidies en sociale uitkeringen.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder // maart 2, 2018 om 01:02 //

  Ik ben er al lang van overtuigt dat dit soort dingen (acties) gestuurd worden door groeperingen die dan met een laat Ik zeggen met 50 man via verschillende telefoonnummers bellen.
  Ook per post is het nog makkelijker natuurlijk.
  Men zou moeten gaan zoeken via postadressen ip adressen en telefoonnummers wie achter dit soort onzin zit om te laten zien dat dit soort nonsens niet nodig is en eventuele kosten gaan verhalen.
  Het is nog altijd zeker als je de daders pakt in hun portemonaie raak je ze het hardst.

  Like

 3. Als jij bij de aanblik van een aap als eerste denkt aan gekleurde mensen, ben jij dan niet degene die moet worden opgepakt?

  Liked by 3 people

 4. Dat ! ⬆️

  Like

 5. jackvanderveen // maart 2, 2018 om 09:16 //

  En dan het argument, vreselijk.de zwijgende meerderheid is dus voor, maar die enkele mongool die zich met een gorilla vereenzelvigt, die wint. Typisch lynx geneuzel weer.

  Like

 6. Geconfronteerd worden met je voorouders blijft voor heel veel niet-blanken toch wel een ‘dingetje’………
  Oplossing; alle apen uitroeien. We herschrijven de geschiedenis, de evolutie-theorie bestaat niet langer en we hangen daarna -once and for all- allemaal het ‘scheppingsverhaal’ aan.

  Blijft alleen de vraag waarom onze lieve heer, het onderscheid heeft gemaakt tussen de blanke mens en de zwarte……..
  Waarschijnlijk gewoon als goeie grap bedoeld!
  Proesssst

  Like

 7. Echt sprakeloos over wat ik net heb gelezen. Mensen die in die aap een belediging zien moeten nodig naar de GGZ of gedwongen worden opgenomen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s