Nieuw

Zangeres beledigt de Nijl – krijgt gevangenisstraf

Foto: Sherine Abdel Wahab. Screenshot YouTube. 

In Egypte moet men voorzichtig zijn met grapjes over de rivier de Nijl. De artieste Sherine Abdel Wahab is daar op de harde manier achtergekomen  – ze is nu veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

De Egyptische popartiest Sherine had afgelopen november een concert in de Verenigde Arabische Emiraten. Toen ze van het publiek het verzoek kreeg om het  nationale patriottische lied “Heb je ooit uit de Nijl gedronken?” te spelen, antwoordde ze. “Nee, daar krijg je schistosomiasis van!”

De reactie verspreidde zich over het internet en de fans werden boos, en al snel werd de hashtag #IWillDrinkFromtheNileandWon’tListentoSherine gecreëerd. Dat schistosomiasis een veel voorkomende ziekte is in Egypte, wat wordt veroorzaakt door aquatische parasieten, speelt geen rol. Sherine heeft het imago van Egypte zwart gemaakt.

De Egyptische autoriteiten waardeerden de grap ook niet, en hebben Sherine veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, wegens kritiek op de waterkwaliteit van Nile en daarmee het beledigen van Egypte, meldt Egypt Independent.

Het is niet de eerste keer dat een artiest tot een gevangenisstraf wordt veroordeeld wegens een provocerende manier van optreden.

In december werd de Egyptische zangeres Shyma veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens “het aanmoedigen van een losbandige manier van leven”, nadat ze in een videoclip een banaan op een seksueel expliciete manier – volgens de rechtbank – had gegeten.

Bron:

https://www.svt.se/kultur/popartist-far-sex-ars-fangelse-for-att-ha-forolampat-egypten

https://www.theguardian.com/world/2017/nov/15/egyptian-pop-singer-sherine-abdel-wahab-to-face-trial-over-nile-comments

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6375 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Zangeres beledigt de Nijl – krijgt gevangenisstraf

 1. ben 1 keer de Nijl op geweest maar ik kan je aanraden daar niet te zwemmen , dikke opgeblazen dooie dieren die daar drijven riolen die er op uitkomen , ik geef die zangeres volkomen gelijk, trouwens Egypte is gewoon een vies goor land .

  Like

 2. Scrutinizer // februari 28, 2018 om 22:18 //

  WHOAH!
  Merkwaardige naam.
  Ik vraag me af: hoe noemt men aanbidders die juffrouw Wahab vereren als een Godin?
  Zou zij een sekte volgelingen hebben en hoe zou men die stroming dan noemen?

  Like

 3. Republikein // maart 1, 2018 om 18:27 //

  Rommel zaait haat, houdt alleen van blond.

  Like

 4. Het is helemaal geen nepnieuws. Je krijgt bilharzia oftewel schistosomiasis doorcontact met besmet water of door het te drinken. schistosomiasis Vooral in De Nijl moet je echt niet zwemmen of baden, want de ziekte wordt veroorzaakt door wormen of larven daarvan die zich door je huid knagen in je lichaam terecht komen.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // maart 1, 2018 om 21:21 //

  Lijkt op islam.

  Like

 6. Republikein // maart 1, 2018 om 23:02 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s