Nieuw

Twee Ierse marinevaartuigen voegen zich bij de EU-vloot om het mohammedaanse invasieleger de Middellandse zee over te varen

Van april tot en met het einde van het jaar zullen de schepen 16 weken tussen Italië en Libië varen.

Van de regering wordt verwacht dat zij dinsdag akkoord zal gaan met het sturen van twee marineschepen naar de Middellandse Zee om de missie van de Europese Unie te helpen migranten te redden en mensensmokkel tegen te gaan.

Als de kabinetsbrief van minister van Defensie Paul Kehoe wordt goedgekeurd, zullen twee Ierse marineschepen van april tot en met het jaareinde twee afzonderlijke, opeenvolgende missies van 16 weken tussen Italië en Libië doorbrengen.

De operatie in de Middellandse Zee – Operatie Sophia – begon in april 2015. Het staat formeel bekend als the European Union Naval Force Mediterranean en trachtte de in Libië gevestigde mensensmokkelaars te ontwrichten.

Na de verdrinkingen van honderden vluchtelingenmigranten na het zinken van niet-zeewaardige boten, werd de reikwijdte van de missie uitgebreid, waaronder de redding van migranten.

En zo deden de EU-marines dus feitelijk het werk van de smokkelaars, en zorgden er voor dat de smokkelaars steeds minder zeewaardige bootjes in konden gaan zetten, want die hoefden nu niet meer helemaal naar Lampedusa te varen, maar kregen de garantie dat hun klanten na een paar zeemijl toch al opgepikt zouden worden. De EU faciliteerde onder het mom van het tegengaan van de smokkel de smokkel en zorgde voor een aanzuigende werking, geheel in lijn met hun omvolkingsplannen. (Fub).

De Ierse marinedienst werd voor het eerst ingezet in mei 2015. Tussen dan en november dat jaar hebben Ierse zeelieden 8.592 mensen gered. Ierland maakte echter formeel geen deel uit van de EU-missie.

Een compleet bataljon (geen idee hoe groot die dingen zijn) overgezet, Fub.

In plaats daarvan werkte het samen met 27 landen die deelnamen aan de in Rome gevestigde operatie Sophia via een bilaterale overeenkomst met de Italiaanse regering, genaamd Operatie Pontus.

Deze halfvrijstaande rol zorgde ervoor dat Ierland op één plek verwijderd was van de commandostructuur van de missie en geen directe toegang kreeg tot informatie. In juli jongstleden heeft de regering besloten dat Ierland volledig moet deelnemen.

Hieropvolgend verzocht de bevelvoerende officier van operatie Sophia, vice-admiraal Enrico Credendino van de Italiaanse marine, onlangs om twee schepen van de Navel Service bij de missie te voegen.

Tien EU-schepen zijn soms ingezet. Momenteel zijn er slechts vier uit Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk; samen met helikopters uit Italië en Spanje en fixed-wing vliegtuigen uit Luxemburg en Spanje.

Bron:

https://www.irishtimes.com/news/ireland/irish-news/two-irish-naval-ships-to-join-mediterranean-migrant-rescue-1.3406606

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9275 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Twee Ierse marinevaartuigen voegen zich bij de EU-vloot om het mohammedaanse invasieleger de Middellandse zee over te varen

 1. antiislamnu // februari 28, 2018 om 00:45 //

  Wat een ramp hoop echt dat de pleuris hier snel uitbreekt dit moet echt stoppen

  Liked by 1 persoon

 2. bp633livenl // februari 28, 2018 om 11:18 //

  Hoop dat zondag Italië een rechtse regering krijgt, misschien dat dan iets verbeterd.

  Liked by 1 persoon

 3. De resolutie van Straatsburg
  In de junimaand van 1975 keurden 200 parlementsleden uit 9 West-Europese landen deze resolutie unaniem goed.

  De kernpunten van deze resolutie stellen:

  – dat Arabische immigranten die zich in Europa gaan vestigen gerechtigd zijn hun cultuur en hun godsdienst naar Europa te brengen, te promoten en te verspreiden.

  – dat Europese landen een contributie kunnen verwachten van de Arabische cultuur, vooral wat betreft het gebied der menselijke waarden.

  – dat Europese regeringen akkoord gaan de grootste prioriteit te geven aan het verspreiden van Arabische cultuur in Europa.

  – dat onze politici akkoord gaan om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten en hun families

  -dat onze academische instellingen en persorganen de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de Europese ontwikkeling benadrukken.

  De huidige tsunami van “vluchtelingen” is dus 43 jaar geleden al gerocheld………..

  Liked by 1 persoon

 4. Inderdaad. Zelfs de strijdkrachten die het grondgebied en de bevolking zouden moeten beschermen tegen vijanden, worden geniepig ingezet in de oorlog tegen de eigen autochtone blanke beschaving. Het moment komt waarop een deel van de inheemse bevolking besluit te vluchten of om te blijven en te vechten. Een schrale troost daarbij is dat tot op heden een krijgsmacht – hoe groot die overmacht ook is – nog nooit gewonnen heeft van partizanen die een asymmetrische oorlogvoering toepassen en vast besloten zijn te vechten omdat hun leven en dat van hun geliefden ervan afhangt. Een goed voorbeeld zijn de Koerdische strijders waaraan zowel mannen als vrouwen deelnemen, dikwijls met de eenvoudigste wapens. Laat dat een waarschuwing zijn voor elke bevelhebber. Zij die alles te verliezen hebben, zullen korte metten maken met alles dat hen treft en zij zullen niet vergeten en vergeven.

  Like

 5. En dan te bedenken dat er op rolstoelvervoer altijd wordt bezuinigd.
  Laat ze er dan een attractie van maken.
  Prop zo’n vluchteling in zo’n kanon, zoals ze dat op het circus deden.
  Hang een spandoek op met ballonnen enzo.
  “deze voorstellen is U aangeboden door: Allah en zijn vriendtjes”

  Like

 6. Republikein // maart 1, 2018 om 14:57 //

  En wie gaat dat allemaal betalen, niet alleen die operatie, erger is de nasleep.
  De naald blijft hangen en niemand vervangt hem.

  Er moet meer geld naar Europa. “Nederland moet bereid zijn om extra geld te betalen”, zegt werkgeversvoorzitter Hans de Boer. Hij steunt het kabinetsbeleid om te bezuinigen op onder meer de landbouwuitgaven, maar wil uiteindelijk dat ook ons land er geld bijlegt. Het kabinet staat juist op het standpunt dat er niet meer geld naar Brussel moet gaan en wil de Nederlandse bijdrage niet verhogen.

  De Boer zegt in een interview met de NOS dat het geld nodig is voor nieuwe taken. “We moeten de buitengrenzen beschermen. Voorkomen dat er meer migranten naar de EU komen.” Tegelijkertijd is er geld nodig om de vluchtelingen een nieuwe toekomst in Afrika te geven. “Perspectief bieden”, zo omschrijft de VNO-NCW-voorman het. Hij wil verder extra geld om de concurrentie met China aan te gaan.

  Ik zuig het niet uit m’n duim.
  https://nos.nl/artikel/2220037-werkgevers-willen-anders-dan-het-kabinet-meer-geld-voor-de-eu.html

  Like

 7. Esperanza // maart 1, 2018 om 16:53 //

  @Rep 14:57

  ‘ je ziet de meerwaarde van Brussel’ aldus werkgeversvoorzitter de Boer.

  Zou ’t komen door dat hip gekleurde brilletje waardoor de Boer kijkt?:

  “Het kost een paar centen,” legt hij uit, “maar je ziet de meerwaarde van Brussel. Het mag wat kosten. Als blijkt dat op een effectieve manier de grote wereldproblemen vanuit Brussels niveau worden aangepakt, dan moet je bereid zijn om daar op enig moment ook geld bij te leggen.

  Like

 8. Esperanza // maart 1, 2018 om 17:07 //

  Like

 9. Republikein // maart 1, 2018 om 17:15 //

  K heb een bril voor veraf, van dichtbij zet ik h’m af.
  Mijn neus werkt ook goed.

  Like

 10. Irand wil ook meer moslims binnenhalen.

  Like

 11. Republikein // maart 1, 2018 om 19:48 //

  Yep, zie topic vervanging maar wel geheim.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s