Nieuw

Turkije houdt vast aan offensief in Afrin

 Ondanks scherpe kritiek van de Verenigde Staten voelt Turkije zich niet gebonden aan de VN-resolutie over een wapenstilstand in Syrië. Het land is van plan om zijn offensief voort te zetten tegen de Koerdische YPG-milities in Afrin.

Turkije ziet zichzelf niet als een van de strijdende partijen en voert in de noordelijke Syrische regio Afrin een strijd tegen „terroristische organisaties”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara woensdag. Daarnaast is Afrin in de tekst van de resolutie niet expliciet genoemd als een regio waar de humanitaire situatie zorgwekkend is.

Telegraaf >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9275 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Turkije houdt vast aan offensief in Afrin

 1. Lijkt Rutte wel,die doet ook wat hij als dictator wil,die heeft zijn naam dan ook mee,Erdogan niet. Daran darf man nicht rütteln= daar valt niet aan te tornen.

  Like

 2. polderboy // maart 1, 2018 om 11:28 //

  Turken bombarderen volgens de VN ook opzettelijk de water en elektra voorzieningen in Afrin, waardoor mensen ook op de vlucht slaan en 48.000 kinderen niet naar school kunnen in Afrin:
  “…electricity has been… Water is also limited as the provision of water through the piped network stopped on 27 January, allegedly due to airstrikes near the 17th of April Dam.
  …This suspension has impacted an estimated 8,000 intermediate/secondary level students from 50 schools and some 40,000 primary level students in 260 schools in Afrin.”
  https://www.humanitarianresponse.info/system/files/documents/files/latest_developments_in_north-western_syria_20180207_final.pdf

  Terwijl er niks staat in dit rapport over “YPG terroristen”, maar juist over de Turkse terreur van vernielingen op de publieke infrastructuur in Afrin, liegen de Turken alles bij elkaar over wat de VN zegt:
  “A United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) report issued on Feb. 7 on the recent developments in northwestern Syria elaborates on the terrorist actions of YPG…”
  https://www.dailysabah.com/columns/melih-altinok/2018/03/01/us-exploits-un-resolution-in-syria

  Nergens staat uitgebreid iets over terroristische activiteiten van ene YPG in Afrin in het VN rapport?! Waarom de Turken mogen liegen, terreur zaaien, anderen belasteren, in casu de VS en de Koerden, en schijt kunnen hebben aan de VN, is mij een raadsel?

  Oh ja, het zijn “onze” bondgenoten, en ze zijn NATO lid en Mark Rutte wil de banden weer met ze aanhalen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s