Nieuw

Terreurdreiging “extreem-rechts”?

Geen idee hoe het u vergaat. Mij deed het de wenkbrauwen fronsen. Extreem-rechtse aanslagen ? Waar dan ? Wie deed het, hoeveel slachtoffers waren er te betreuren ?

Laat ik vooropstellen dat ik elke vorm van terroristisch geweld afwijs. Daarbij blijf ik het meer dan vreemd vinden dat islamitisch terroristisch geweld steeds vaker wordt gekwalificeerd  als “een verwarde man”. En daardoor ook niet bestraft wordt hè want dat is de consequentie die eruit volgt laten we dat even niet vergeten, iemand die een aanslag pleegt kun je straffen, iemand die verward is die stuur je een weekje naar een psychiatrische inrichting en na afloop daarvan kan hij rekenen op steun op meerdere vlakken. “Ach gossie, hij heeft al jaren financiële problemen, geen wonder dat hij verward is geraakt, laten we zijn ‘problemen’ maar voor hem oplossen want we willen geen herhaling natuurlijk“.

Maar goed daar hebben we het op onze site al vaker over gehad, nee vandaag wilde ik het eens hebben over ‘extreem-rechtse aanslagen‘. Het eerste dat vreemd is dat je verwacht dat als er een extreem-rechtse aanslag zou worden gepleegd het in chocoladeletters op de voorpagina van elke zichzelf respecterende krant zou komen, van Landelijke Dag en Weekbladen tot en met het plaatselijke sufferdje. Tijl durft te zeggen dat hij het Nieuws of wat daar tegenwoordig nog voor doorgaat vrij nauwgezet volgt en zeker daar waar het terrorisme aangaat.

Vandaar dus dat ik mijn wenkbrauwen fronste, welke aanslagen had men het dan over, molotov-cocktail-157193_640er stond mij er maar eentje voor de geest van twee jongens die een brandend flesje benzine tegen een blinde muur van een moskee gooiden. Als je de berichten daaroverwoman-2375855_640 leest zie je al gauw in gedachten moeders en kinderen in blinde paniek de moskee uitvluchten. Waarschijnlijker is dat men er pas bij toeval achter kwam doordat men wat roet en rookschade ontdekte en dat men pas daarna is begonnen met moord en brand schreeuwen. Ja laat dat maar aan moslims over, wordt er iemand op de meest walgelijke manier uit naam van de islam naar de eeuwige jachtvelden gestuurd dan hoor je ze niet maar o wee als er iets tegen de islam wordt gedaan, maak een tekening van een mannetje en zet er Mohammed onder en de hele goegemeente valt over je heen. Vraag maar aan die Deense cartoonist.

Extreem-rechts geweld dus. Of de dreiging daarvan. “Naast de mislukte plannen kende Engeland vorig jaar ook vijf wel uitgevoerde aanslagen door extreemrechtse militanten. Zo reed een man met een busje in op moskeegangers in Londen, de dader had een hekel aan moslims gekregen nadat hij op internet veel extreemrechtse artikelen had gelezen.” Gek mij staat het niet voor de geest daar ooit iets over te hebben gelezen. Hoeveel doden en gewonden waren er ? Geen idee, dat vertelt het verhaal niet. En een hekel aan moslims krijgen is vandaag de dag ook niet echt moeilijk te noemen en kun je ook moeilijk een misdaad noemen.

Het gaat, volgens de NCTV, bij de meeste extreem-rechtse groeperingen in Nederland  vooralsnog doorgaans om extremisme en niet om terrorisme. De dienst ziet echter ook de internationale samenwerking. ,,Men inspireert elkaar.” In het Dreigingsbeeld worden onder meer organisaties als Pegida Nederland, Identitair Verzet en Erkenbrand” Hé dat is een vreemde wending in het verhaal, extremisme is mede een kwestie van smaak, terrorisme niet. Als het aan de overheid ligt dan zouden ze Tijl waarschijnlijk aan de hand van zijn artikeltjes ook met enig gemak wegzetten als extremist. Tijl zelf denkt daar anders over maar bij een beschuldiging doet de mening van de beschuldigde er natuurlijk niet toe.

Het AD weet dit te melden;

“Mark Rowley, de hoogste terreurbestrijder bij de Britse politie, zei maandag bij zijn afscheidsspeech dat er in Groot-Brittanië het afgelopen jaar vier extreemrechtse terreurplotten zijn opgerold. ,,De terreurdreiging vanuit extreem-rechts is belangrijker en uitdagender dan het publiek denkt”, zei Crowley tegen de Britse pers. ,,Er zijn veel Westerse landen die extreemrechtse ‘uitdagingen’ hebben en in redelijk veel gevallen zien we dat die groeperingen contact maken met elkaar en een netwerken opbouwen.”

Specifieke voorbeelden wilde hij niet noemen om lopende onderzoek niet in gevaar te brengen. Vorig jaar verbood de Engelse overheid al enkele extreem-rechtse organisaties, waaronder National Action. Crowley: ,,We hebben maandenlang een hier opgerichte, white supremacist, neo-nazistische organisatie gehad, met dezelfde gewelddadige ambities als andere terreurorganisaties. Daar moeten we ons met ons allen grote zorgen over maken.”

Daar volgt dus uit dat rechtse extremisten beduidend stommer zijn dan hun links-extremistische tegenhangers want die zijn nimmer opgerold, sterker nog nadat ze hun aanslagen hadden gepleegd zijn ze ook nimmer opgepakt en voor justitie gebracht. En dat terwijl er toch een groot aantal van dat soort organisaties zijn of waren, van Ziedend Bintje tot Rara en alles wat daar tussenin zat. De (mis)daden logen er ook niet om, van totaal afgebrande Makro-filialen tot doorgesneden slangen bij Shellstations, van inbraken en vernielingen bij veetransportbedrijven tot het vrijlaten van nertsen. En ze lieten het niet bij ambities, ze voerden het gewoon uit. Tijl zouenvelope-264874_640 weleens aan Mark Rowley willen vragen wat voor straf die “white supremacist, neo-nazistische organisatie” heeft gekregen want uiteindelijk is iemand pas schuldig als hij veroordeeld is door een rechter. Kijk maar naar ‘onze’ Wijnand Duyvenkak, het is dat de oetlul het zelf bekend heeft anders hadden we het nog altijd niet geweten.

Zullen we het beestje maar gewoon bij de naam noemen ?  De hoogste terreurbestrijder bij de Britse politie Mark Rowley komt gewoon met een lulverhaal, hij lult uit zijn nek en zou eigenlijk keihard uitgelachen moeten worden, hij komt met ongefundeerde verdachtmakingen en aannames, hij is gewoon een charlatan van de hoogste categorie. Wat een geruststelling dat de man met pensioen gaat, dan kan hij voortaan zijn stompzinnige verhaaltjes lekker vertellen op de bejaardensoos. Misschien dat er een paar demente oudjes zijn die hem geloven.

Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

16 Comments on Terreurdreiging “extreem-rechts”?

 1. Uitspraak rechter bij de “aanslag” op de Enschedese moskee:
  “[De rechtbank overweegt] dat de (geringe) intelligentie en de mate van professionaliteit en zorgvuldigheid waarmee de feiten zijn uitgevoerd, hooguit een rol spelen bij de straftoemeting maar bij het beoordelingscriterium over de vraag of sprake is van een terroristisch oogmerk er niet toe doen.”
  Dus geen oorlogstrauma, lage bloedsuikerspiegel of andere excuses waar de mo-slims zich van bedienen.

  Like

 2. “Aanslag met busje bij moskee”

  Eigenlijk wilde die man trouwens Jeremy Corbyn omver rijden werd twee weken geleden bekend.
  En de Finsbury mosque is een belangrijke zeer extreme terreurmoskee.
  Dat terzijde, dit is wat wij er over hebben:

  Imam in Finsbury weerhoudt moslims van een moblynch – media verklaart hem een held
  https://fenixx.org/2017/06/21/imam-in-finsbury-weerhoudt-moslims-van-een-moblynch-media-verklaart-hem-een-held/

  Finsbury Park terror attack: one dead near north London mosque (Dutch)
  https://fenixx.org/2017/06/19/finsbury-park-terror-attack-one-dead-near-north-london-mosque-dutch/

  Ook:
  https://fenixx.org/2017/11/07/revealed-finsbury-park-mosque-leader-is-senior-hamas-commander/
  https://fenixx.org/2017/06/21/finsbury-mosque-terror-what-theyre-not-telling-you/

  Like

 3. Esperanza // februari 28, 2018 om 15:41 //

  Behalve Wijnand Duyvendak gaat ook Alexander Penthouse nog steeds vrijuit.

  Like

 4. In NL houden Schooff, Akerboom en Aalbersberg ook dit soort praatjes. Bedoeld als afleidingsmanoeuvre en om de politiek te pleasen. Helaas gaan deze heren nog lang niet met pensioen.

  Liked by 2 people

 5. Gezien het grote aantal zeer bloedige terreuraanslagen van de afgelopen jaren gepleegd door radicale moslims mogen we de reacties hierop van de autochtone bevolking als zeer gematigd kwalificeren.

  Behoudens wat gooi en smijtwerk richting van enkele Islamitische gebedshuizen door wat opgeschoten jongeren is er eigenlijk niets gebeurd wat een redelijke vergelijking kan doorstaan met het leed wat is aangericht door de volgelingen van de politieke, dus radicale Islam.

  Op zich is dit vrij uniek in de geschiedenis van de mensheid. Want grootschalige terreur roept bijna altijd daadwerkelijk verzet op, zoals het gewapende verzet tegen het Naziregime tijdens de vorige Bezetting.

  Is er inderdaad sprake van een daadwerkelijke bezetting door een alsmaar stijgende moslimpopulatie in West-Europa of is deze terminologie sterk overdreven?

  Wat zijn de kenmerken van een Bezetting?

  Het opdringen van een ideologie met een totalitair karakter.
  De bezettingskosten laten betalen door het land dat het verzet heeft opgegeven.
  De autochtone bevolking door geplande volksverhuizingen te ontdoen van zijn nationale identiteit en zodoende een homogene samenleving blijvend te ontwrichten.
  Dit propageren door radicale redevoeringen met als basis een dik geschrift.
  Het plegen van grof geweld, harde intimidatie en het vervolgen van bepaalde minderheden zoals Joden en homoseksuelen.
  Het afschaffen van de scheiding tussen Kerk en Staat in het geval van een Islamitische Kalifaat waar o.a. de Moslimbroederschap en het Salafisme naar streven. Een totaal andere staatsvorm dus.

  Verhip! Dit zij nu precies de aanleidingen waarom er tijdens 40-45 vele verzetsorganisaties ontstonden van allerhande signatuur en zitten we met zijn allen in precies hetzelfde scenario, dat leert ons de conflicten in het Midden-Oosten.

  Toch zijn er natuurlijk wel enkele verschillen op te noemen:

  Toen was er een NSB die gemene zaak maakte met de bezetters en nu vormen de radicale moslims maar een zeer klein gedeelte van hun totale populatie (dit volgens de politieke elite).

  Boze tongen (populisten?) beweren echter dat er bepaalde politieke partijen de kant kiezen van DENK etc. en als het er echt op aan zou komen de meerderheid van de moslims de kant zouden kiezen van de radicale islam.

  Waarom? vraagt de argeloze autochtoon.

  Om de eenvoudige reden dat dit in de Koran staat (en zeker niet als een voetnoot!).

  Liked by 2 people

 6. De opgerolde “terroristische” organisatie in Groot Btittanië was National Action. Hoewel ze openlijk fascistisch waren, hebben ze nooit geweld gepleegd of iemand iets aangedaan. Hun retoriek was alleen heel hard.

  Dat was genoeg om ze te verbieden. Vervolgens zijn er op samenkomsten van voormalige NA leden arrestaties verricht, onder andere toen een vriendengroep van 4 man, waaronder 3 voormalig NA leden, wat ging drinken. Dat vond men een bijeenkomst van de verboden NA en dus werden alle 4 gearresteerd.

  Nog een trivia feitje. In het VK arresteert men gemiddeld 7 mensen per dag vanwege social media posts.

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // februari 28, 2018 om 22:50 //

  Horatius ; “Want grootschalige terreur roept bijna altijd daadwerkelijk verzet op, zoals het gewapende verzet tegen het Naziregime tijdens de vorige Bezetting.”
  Te vrezen valt dat het verzet tegen de nazi’s beduidend minder massaal was dan men graag doet voorkomen, vergeet niet dat de meeste verzetsstrijders dat pas werden na afloop van de oorlog.

  Liked by 1 persoon

 8. Mark Rowley bedoelt natuurlijk gewoon moslimextremisme, want hij kent het woord salafisten nog niet.

  Like

 9. Scrutinizer // februari 28, 2018 om 22:52 //

  Meerdere opmerkingen:

  Ten eerste is een nationalist een collectivist en dus links i.p.v. rechts, Dat gold destijds al voor de Nazi’s en nu ook voor anderen die extreemrechts genoemd worden.

  Ten tweede ben ik van mening dat de kwalificatie van een daad niet behoort af te hangen van het “succes”. Als iemand met scherp op mij schiet, is ie een moordenaar, ook wanneer ik geluk heb dat hij niet goed richtte of ik een kogelvrij vest droeg of op tijd kon wegduiken waardoor zijn opzet mislukte. Je moet achteraf niet zeggen dat de man selchts een vandaal was die een kogelgat aanbracht in de gevel van mijn huis. Het feit dat zijn opzet mislukte, maakt hem niet plotseling moreel cq. minder immoreel. Het is gewoon een moordenaar, ook al mislukte zijn opzet en leeft zijn beoogde slachtoffer nog.
  Dus in zoverre ben ik het ermee eens dat een aanslag met een brandbom op een moskee een nationalistische terreurdaad is (geen extreem rechtse doch een extreemlinkse: er is totaal niets kapitalistisch aan nationalisme).

  Dat gezegd zijnde: het is inderdaad merkwaardig dat reactie uit nationalistische hoek zo lang uitblijft. Maar dat is slechts een kwestie van omstandigheden en dus van tijd aangezien die omstandigheden weldra drastisch zullen wijzigen.
  Ik stel nl. zeer veel ongenoegen vast bij de burger maar vooralsnog ontbreekt het aan moed om daar middels demonstraties uiting aan te geven. Mensen zijn het vaak eens met een beweging als Pegida (m.i. overigens heel gematigde lui maar ze worden voortdurend in de media gestigmatiseerd) en durven zich er dus niet openlijk mee te associeren uit schrik dat als een demonstratie uit de hand loopt en zij worden opgepakt en een strafblad krijgen, ze in de problemen dreigen te komen (baan kwijt etc.). Echter, als t.g.v. van de ophande zijnde voortzeting van de onder het oppervlak voortwoekerende financiele crisis die vroeg of laat weer een 2008 scenario met zich meebrengt, dadelijk de werkloosheid oploopt tot boven de 30% (zoals in ons voorland Griekenland) en werknemers massaal hun baan verliezen en (na de hypotheek niet te kunnen betalen) ook hun huis kwijtraken en ze “letterlijk” ops traat staan, dan zijn alle remmingen weg en barst de bom. Alle jarenlang opgekropte onderbuikgevoelens jegens Moslims (zowel trechte als veelal ook onterechte) zullen plots ongeremd “geuit worden” (en veelal niet al te zachtzinnig). Dus plots komt er na jarenlang getreiter met aanslagen (zoals op Zaventem) ineens een TERUGSLAG waarin AL het voorgaande verwerkt zit (mét “rente”).

  Let wel: bovenstaande is geen wens, noch een oordeel, doch louter een inschatting van wat ik verwacht (en vrees). Ik wil niet moraliseren maar raad mensen aan dit voor ogen te houden en met dit in het achterhoofd zich te beraden op maatregelen om zichzelf en hun gezin in veiligheid te brengen. Emigratie is daarbij 1 van de mogelijkheden en Uruguay is 1 van de opties…
  Groeten uit Montevideo

  Like

 10. Scrutinizer // februari 28, 2018 om 23:50 //

  @Scrutinizer
  addendum: kijk dit bedoel ik dus – er broeit duidelijk wat. De auteur is niet de enige die zo denkt. Wellicht de enige die het waagt dit zo op te schrijven maar beslist niet de enige die zo denkt. Of hij wel of geen gelijk heeft is an sich niet relevant. Punt is: als voldoende mensen plots geweld wél als optie zien, dan is het hek van de dam…
  https://fenixx.org/2018/02/28/italie-gepensioneerden-graven-in-afval-voor-voedsel-afrikanen-klagen-over-het-ontbreken-van-wifi-over-het-sprookje-dat-geweld-geen-oplossing-is/

  Like

 11. Horatius // maart 1, 2018 om 11:11 //

  Tijl Uylenspiegel, Klopt in die zin dat verreweg de meeste Nederlanders zich eigenlijk afzijdig hielden en maar één prioriteit hadden en dat was de Bezetting zo goed mogelijk zien door te komen. Door soms de andere kant op te kijken en vooral niet te willen weten.

  Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders waren in meerdere of mindere mate op de hand van de Bezetter. Variërend van fanatieke NSB’ers tot de z.g. brood-NSB’ers, opportunisten dus, tuk op een baantje en dachten te wedden op het winnende paard. In 1940 niet helemaal een volslagen onzinnige gedachte, vandaar de oprichting van de Nederlandse Volks Unie als tegenhanger van de NSB. Overigens in 1942 weer verboden door de Duitsers.

  De enige daad van massaal verzet was de Februaristaking in 1941 i.v.m. een aantal anti-Joodse maatregelen en die bleef beperkt tot hoofdzakelijk Amsterdam.
  En inderdaad, vlak na de Bevrijding was plotseling iedereen lid van de BS en werden de z.g. moffenmeiden kaal geschoren die alleen maar betrekkingen onderhielden met de Duitsers om hun kinderen van de hongerdood te redden.

  Nu in deze tijd zien we ongeveer hetzelfde beeld ontstaan: Linkse partijen steunen openlijk de moslimpartijen in de hoop het vege lijf te kunnen redden als hier de zaak gaat escaleren in de nabije toekomst. Hetzelfde zien we gebeuren met een groot aantal burgemeesters in met name de grote steden die opvallend vaak de militante en criminele moslims de hand boven het hoofd houden en vooral niet willen discrimineren. Om over de Rechterlijke macht maar te zwijgen met hun uitspraken die praktisch altijd in het voordeel zijn van uitgeprocedeerde asielzoekers en van Turken die bewust de boel oplichten etc.

  Het daadwerkelijke gewapende verzet werd tijdens de vorige Bezetting voornamelijk gepleegd door de communisten die door de Duitsers als terroristen werden beschouwd en als zodanig werden behandeld.

  Men kan overigens wel enige kritische kanttekeningen maken over het effect van sommige verzetsdaden, zoals de aanslagen op hooggeplaatste Duitse militairen met als gevolg de executie van honderden gijzelaars en onschuldige burgers.
  De spoorwegstaking in september 1944, op dringend verzoek van onze regering in Londen was de directe oorzaak van de hongerwinter. Want de Duitsers reageerden direct met het stopzetten van het vervoer van voedsel naar Noord- en Zuid-Holland. En onze machinisten werden naadloos vervangen door Duitse machinisten, dus achteraf een vrij zinloze actie die ongeveer 20.000 mensen het leven kostte. Met als aantekening de gevolgen van de zeer strenge winter van 44-45 die ook een rol speelde.

  Wat rest ons nog op dit moment als een daad van verzet?
  Een gang naar de stembus deze maand om onze stem te geven aan de PVV of het FvD.

  Maar dat zijn toch die partijen van die populisten die voortdurend discrimineren?

  Flauwekul, het zijn Verzetsbewegingen tegen de politieke en radicale islam en daarom verdienen ze onze steun!

  Liked by 2 people

 12. Duchesne // maart 1, 2018 om 12:22 //

  Er is geen terreurdreiging van rechts, er zijn geen nazi’s en er zijn geen facisten, er zijn mensen die ergens om geven en er zijn mensen die nergens om geven, daartussen zitten zoutzakken.

  Iedere actie tegen regering, Islam of grootkapitaal is een wanhopige poging van een persoon of enkel personen om hun leven en toekomst te redden. Als je dat misdadigers noemt zijn alle wetten op veiligheid misdadig, waarom nog een gordel in de auto dragen als je buiten de auto word neergestoken door een hobbykip van onze Gutmenschen?

  De wereld is gek en dat komt omdat gekken onder aansturing van hebzuchtigen het stuurhuis hebben ingepikt.

  Like

 13. Scrutinizer // maart 1, 2018 om 13:54 //

  @Horatius,
  Mooie analyse.

  Like

 14. ongelovige // maart 1, 2018 om 14:13 //

  Wie nog gelooft in het heldhaftige verzet in Nederland tijdens WO II leze het dunne boekje “het bittere kruid” van Marga Minco (joodse en lesbienne). Zij beschrijft hoe in de buurt een joods gezin werd weggehaald. Tijdens die actie speelden de buren tennis. Tik, tak, tok. De buren hadden goed uitzicht op het gebeuren en het gebeuren was ook zeker niet geruisloos. Tik, tak, tok. Het interesseerde de Nederlanders geen ene fuck. Tik, tak, tok.
  Heel Europa was in die tijd antisemitisch. Een paar dagen na de overval kwamen de buren in het verlaten huis “shoppen”.

  Nu hebt u op de film en de vaderlandse TV vast wel gezien dat het Duitsers met Stahlhelmen waren die de joden wegvoerden. Nee hoor. Het waren meestal Nederlandse politieagenten. Nederlands spoorwegpersoneel transporteerde ze braaf naar de kampen.

  De weinige joden die terugkeerden, werden vaak aan de grens mishandeld. Thuisgekomen bleek hun huis leeg gehaald of bewoond door Nederlanders. Amsterdam bestond het om achterstallige belasting te heffen. Gestolen kunst van de Joden hangt nog steeds overal, bijvoorbeeld in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

  Niet lang na de oorlog bleek de meerderheid van het Nederlandse volk in het verzet te hebben gezeten. Ik kan er van meepraten. Mijn moeder was Duitse.

  Liked by 1 persoon

 15. Duchesne // maart 1, 2018 om 17:53 //

  Ik denk dat ieder mens verantwoordelijk is voor de eigen handelingen, ongeacht of men in loondienst is en het gedrag daarmee goedpraat. De uitzondering is de soldaat die bij weigering een bevel uit te voeren de strop of de kogel vanuit de eigen gelederen krijgt.

  Wanneer mensen anderen met geweld benaderen is het een normale reactie dat er met geweld word geantwoord. Wie geweld gebruikt moet goed beseffen dat met zogenaamd gelegitimeerd geweld ook onrecht mee kan liften, zeker als blind opdrachten woprdne uitgevoerd zonder kennis van zaklen, en zoals al gezegd, er is GEEN enkel excuus wanneer geweld niet voortkomt uit zelfbescherming of de bescherming bij acuut gevaar van anderen in de directe omgeving. Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn of haar handelen. Er is geen excuus.

  Ik denk dat een regering die geweld tegen de eigen burgers gebruikt per definite geen rechtmatige vertegenwoordiger meer is van die burgers, en de burgers die het geweld middels hun stem steunen zijn in hun steun mede dader geworden. Het zijn die mensen die anderen de macht legitimeren om onrecht te veroorzaken en geweld te gebruiken met het doel tot onderdrukking van anderen.

  En met deze stelling zijn de VVD stemmers vandaag de NSBers en kampbeulen van morgen, de lieden die in naam van HUN landsbelang de rechten van anderen schenden. En op Links doet het groente tuig er net zo hard aan mee.

  En zo ontstaan dictaturen, en de goede mensen…… die doen niets.

  Als sommigen anderen de lessen van yhet verleden willen leren en vervolgens zelf precies dezelfde methoden toepassen om hun wil en waanzin aan anderen op te leggen is men aan het einde van samenleven en aan het begin van overleven.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s