Nieuw

Nederlands belastinggeld naar van seksfeesten beschuldigde Britse Oxfam

Foto: Een Oxfam staflid helpt om nieuw ontvangen artikelen van een familie mee naar huis te nemen in UN House, Juba. Bron: Wikimedia Commons, Auteur: Anita Kattakuzhy/Oxfam.

Door: Hanneke Keultjes

De Britse tak van hulporganisatie Oxfam, die seksfeesten met minderjarige prostituees zou hebben georganiseerd op Haïti, kreeg ook Nederland belastinggeld. Dat schrijft minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Tweede Kamer. Haar ministerie was al in 2012 op de hoogte van de vermeende misstanden.

Het gaat om geld dat via de Samenwerkende Hulporganisaties-actie ‘Help slachtoffers aardbeving Haïti’ werd opgehaald. Die totale opbrengst was 111 miljoen euro. 41,7 miljoen euro daarvan werd door de Nederlandse overheid gedoneerd. De Nederlandse afdeling van de hulporganisatie Oxfam, Oxfam Novib, kreeg 15 miljoen euro van dat geld. Daarvan werd 8,3 miljoen euro besteed via Oxfam Groot-Brittannië. Het geld ging in 2010 n 2011 naar noodhulp en wederopbouw, schrijft Kaag op vragen van VVD-Kamerlid Bente Becker.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/nederlands-belastinggeld-naar-van-seksfeesten-beschuldigde-britse-oxfam~aa90739e/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s