Nieuw

IS-strijder kwam met vals paspoort naar Nederland

Door: Fleur Verbeek

De Syrische ISIS-strijder die in september opdook in het Amsterdamse debatcentrum De Balie en daar een film bezocht, kwam in 2014 met een gestolen ‘blanco paspoort’ naar Nederland.

Dat melden bronnen aan De Volkskrant. Islamitische Staat (ISIS) gebruikt zulke ‘blanco paspoorten’ om jihadstrijders Europa in te smokkelen en heeft tijdens de burgeroorlog in het land duizenden van deze documenten in handen gekregen. Omdat de paspoorten ‘leeg’ zijn, kunnen valse persoonsgegevens worden ingevuld. Westerse inlichtingendiensten delen de serienummers van de paspoorten in databanken met elkaar. Ook het serienummer van het paspoort van de ISIS-strijder staat daarin. Het kan verklaren waarom de AIVD, waar de man bekend stond als ‘een zwaar geval’, hem al in beeld had voor zijn bezoek aan De Balie.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/is-strijder-die-de-balie-bezocht-heeft-vals-paspoort-591149/

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on IS-strijder kwam met vals paspoort naar Nederland

  1. Republikein // maart 1, 2018 om 18:17 //

    Ben best wel vrolijk dat ze hem in de gaten hebben, best goed.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: