Nieuw

Rechter oordeelt dat brandje op grasveld naast jihadcommandocentrum wel terrorisme is – Toch lagere straffen ‘Geen gevaar voor personen’

moskee Enschede, streetview

De NOS liegt er op los dat er brand’bommen’ tegen de moskee gegooid zijn, maar die kwamen op het grasveldje ernaast terecht.

Vier mannen die twee jaar geleden brandbommen tegen een moskee in Enschede gooiden, hebben in hoger beroep een lagere straf gekregen. Volgens het hof was hun daad wel terrorisme, maar zijn er geen mensen in levensgevaar gekomen.

Het viertal werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. In hoger beroep hebben twee verdachten nu drie jaar cel opgelegd gekregen, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De andere twee kregen een straf van 2,5 jaar te horen, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Volkskrant:

Bij de aanslag werden twee bierflesjes met brandbaar materiaal naar de moskee gegooid. Een daarvan ontvlamde niet, de andere veroorzaakte een schroeiplek in het grasveld voor de moskee.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Rechter oordeelt dat brandje op grasveld naast jihadcommandocentrum wel terrorisme is – Toch lagere straffen ‘Geen gevaar voor personen’

 1. Ik denk dat het een daad van wanhoop en machteloos heid was, met de intentie symbolisch enige eigenwaarde te verkrijgen.
  De explosieve kracht van een explosie met een bierflesje met benzine is zo minimaal dat het gevaar van glasscherven het grootste was, als je met blote voeten op dat gras zou lopen.

  Stom, maar als dat de definitie van een aanslag inhoud dan is een scheet laten in een tram een biologische aanval. Duidelijk is dat er met twee maten word gemeten in de wereld van de rechtsgeleerden, en dat vervolging om politieke motieven meespeelt in de strafeis, net als het niet vervolgen van anderen die wel politeke terreur plegen.

  De “daders” zijn in mijn optiek geen terroristen die met het doel dood en verderf te zaaien een miserabel klein bierflesje met benzine hebben gegooid maar ik zie ze als medeburgers die een beetje te emotioneel zijn geweest en in een poging als volwaardig burger te worden gezien en te worden behandeld met een verkeerde manier hun frustratie en onvermogen hebben geuit.

  De politiek zaait, de politiek oogst.

  De uitspraak van de rechter heeft deze personen echter in de catagorie “om politieke redenen vervolgd” geplaatst. Een uitspraak die buiten proporties is. Komt steeds vaker voor, iets met aanloop naar dictatuur…..
  Dit politiek vervolgd worden komt doordat de rechter meer waarde hecht aan het bezit van moslims dan aan het bezit van christenen en daarin de lijn volgt die de politiek heeft uitgezet. en mogelijk nog even aan de rechter heeft uitgelegd samen met de voortgsang van zijn of haar carriere, voor de uitspraak.
  Het met geweld vernielen en aanvallen van kerken of gelovigen van andere geloven dan de islam sekte word niet of nauwelijks bestraft en een reactie tegen Islam, zelfs een symbolische onbeholpen bijna, inhoudsloze (op max op 33centiliter na) word extreem gestraft. Extreem vonnis, niet passend in onze cultuur.

  En dat is ook in en volgens de wetboeken meten met twee maten, de grondwet gepassereerd, iets wat de politek en de Islam dagelijks doen, het is gewoon keihard politiek gemotivereerde straffen opleggen.
  Dit maakt vanaf de uitspraak deze personen met hun stomme symbolische mogelijk dronken actie zonder enige schade tot politieke gevangenen. Bedankt rechter !
  Het Islamitisch insteken of inrijden op mensen van andere geloven word minder streng bestraft of zelfs met een regeling afgehandeld. Hoe geloofwaardig is een rechtsysteem nog na zo’n uitspraak?

  Amnesty international, waar zitten jullie nu? Hoe duidelijk wil je iets hebben?
  En daarom is onze regering zo graag met Erdogan in conclaaf.

  Dictateren is eerst bij een echte dictator gaan leren.

  p.s. weer achtervolgers vandaag. tot in de tenen overheid, ex politie of ex leger, een houding alsof er een dildo verdwaald was, zeer waarschijnlijk aivd. Blijkbaar is deze site en wie erop schrijft manuren waard. Ze haden beter geld geboden voor emigratie, was ik nu aan het inpakken.

  Like

 2. Die jongens worden niet alleen veroordeeld vanwege de benzine maar ook omdat het in bierflessen zat. Bier = haram.
  Wanneer was het voor het laatst dat Amnesty aan een blanke verdient heeft? Dat is juist hun businessmodel. Vluchtelingen stromen in stand houden om zelf de heilige te spelen. Dat er daarbij mensen tot slaaf gemaakt wordt en mensen in gammele bootjes verzuipen is alleen maar goed voor de verdiensten. Hypocriete zooi. NGO’s zijn medeverantwoordelijk. Maar die gasten zitten met een heeeeeeel dik vet gegarandeerd salaris in Geneve en New York.

  Like

 3. ongelovige // februari 27, 2018 om 19:45 //

  Sorry, ik plemp het hier maar neer.

  Ons leger moet vergroenen, vindt D66. Dus geen vervuilende diesel of bezine meer in die voertuigen, maar groene stroom, opgewekt door windmolens die de manschappen opgewekt meenemen. Ook niet meer schieten met milieuvervuilende loden kogels maar met herbruikbaar papier. Kampementen moeten klimaatneutraal zijn en eventuele conflicten met ultra-rechtse elementen moeten in het licht staan van de klimaatdoelen zoals opgesteld in het akkoord van Parijs.

  U denkt natuurlijk: dat verzint die gekke ongelovige? Denk nog maar eens.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/d66-oogst-hoon-met-groen-leger-591115/

  Like

 4. Een tank of helicopter met verlengsnoer en zonnepanelen, okee, ik ben voor. Dat word een hele erg lokale oorlog….ergens in een heel zonnig land…prima, ik ben voor…

  Like

 5. Like

 6. Like

 7. “[De rechtbank overweegt] dat de (geringe) intelligentie en de mate van professionaliteit en zorgvuldigheid waarmee de feiten zijn uitgevoerd, hooguit een rol spelen bij de straftoemeting maar bij het beoordelingscriterium over de vraag of sprake is van een terroristisch oogmerk er niet toe doen.”

  Like

 8. omerta

  Like

 9. Abnormale straffen boven alle realiteit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s