Nieuw

Alternatieve media groter dan reguliere kranten in de sociale media

Pixabay

Zweden – De alternatieve sites  Fria Tider, Samhällsnytt en Nyheter Idag vegen de vloer aan met de gevestigde dagbladen zoals Göteborgs-Posten en Aftonbladet als het gaat om virale verspreiding van nieuwsartikelen op de sociale media. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Idagora.

Het digitale dienstbureau Idagora heeft samen met het linkse Aftonbladet de impact van de nieuwe alternatieve media op sociale media gemeten in vergelijking met de impact van de koplopers van de leidende mediadistributeurs.

Het resultaat is opvallend.

“Nieuwe statistische gegevens die Idagora erop nahoudt geven aan dat Fria Tider, Samhällsnytt en Nyheter Idag de afgelopen 12 maanden op de sociale media een grotere verspreiding hadden dan de redactionele pagina’s van Göteborgs-Posten en Aftonbladet, die de grootste zijn van de conservatieve en sociaal-democratische opinievorming pers”, schrijft Idagora’s hoofdredacteur Henrik Sundbom op Facebook.

Dit gegeven heeft ertoe geleid dat Patrik Oksanen, hoofdjournalist bij Mittmedia, door het dak ging.

In een alarmerend artikel schrijft hij dat “de strijd om het digitale engagement” gewonnen is door sites als Fria Tider.

“De cijfers van Idagora tonen aan dat het bij deze sites niet handelt om hobbyprojecten met een beperkte impact, maar over vakkundig uitgevoerde opinieprojecten waarvan het effect niet mag worden onderschat”, schrijft hij.

Daarom is Oksanen van mening dat de alternatieve nieuwspagina’s nu nog grondiger moeten worden onderzocht, en mogelijke verbanden met duistere opdrachtgevers en Russische propaganda onthuld worden.

Volgens Oksanen getuigen de cijfers van Idagora van het feit dat de alternatieve media, die hij “haatsites” noemt, tegenwoordig zo groot zijn geworden dat ze de huidige “digitale machthebbers” wat betreft “opiniepagina’s van de gevestigde dagbladen overtreffen”.

De geschokte Oksanen wil echter niet toegeven dat het zich hier om realistische journalistiek handelt, maar beweert dat de alternatieve media zich heeft verkleed in een “pseudo nieuwsgewaad” en zich bezighoudt met het verspreiden van “haat”, en “opzettelijk en methodisch” proberen om de lezers te misleiden met een vals beeld van de werkelijkheid.

Bron:

http://www.friatider.se/alternativmedia-st-rre-n-vanliga-tidningar-i-sociala-medier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6372 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Alternatieve media groter dan reguliere kranten in de sociale media

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 27, 2018 om 11:58 //

  Denk dat GeenStijl in Nederland ook meer bezoekers krijgt dan het AD en de Telegraaf bij elkaar en dat gat gaat alleen maar groter worden, het AD gaat binnen afzienbare tijd achter een betaalmuur. Nu al staan een groot aantal artikelen en columns als ‘premium’ op de site, voor € 5,00 kun je die lezen en steeds meer is premium. Een kwestie van weken of maanden voordat er niks meer te lezen is als je niet eerst even aftikt.

  Like

 2. Het gaat in dit geval meer over de volume van de respectievelijke nieuws- en opinieartikelen die door lezers over de sociale media verspreid worden, zoals bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Niet het aantal bezoekers op de site.

  Like

 3. Henk der Niederlànder // februari 27, 2018 om 12:14 //

  Oksanen moet samen met Orwellgren op school hebben gezeten.
  Die lult op dezelfde manier uit zijn nek

  Like

 4. ongelovige // februari 27, 2018 om 12:32 //

  Oksanen op de loop. Links op de loop.

  Vanmorgen wakker geworden met het nieuws op de radio. De Oostenrijkse vice-president had op zijn twitter(?) gezet: waar de leugen nieuws wordt” met een foto van Oostenrijkse staats-nieuwslezer. Hup aanklacht! En de Oostenrijkse staats-rechter (u weet wel, van de zgn. trias politica) zal hem vast veroordelen.

  “Links” wordt bang. Hun eeuwige gelijk, hun corruptie, hun seksuele aberraties: het is niet langer vanzelfsprekend. Alleen het instellen van de dictatuur zou ze misschien nog kunnen redden.

  Liked by 2 people

 5. antiislamnu // februari 27, 2018 om 23:17 //

  Als de politiek zijn media wapen kwijtraakt dan zijn ze snel weg

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s