Nieuw

Duitsland opent arbeidsbureaus in Afrika om de migrantenstroom te beteugelen – dit is hoe Ghanezen reageren

David Tette, screenshot You-Tube

Om de diepere oorzaken van economische migratie tegen te gaan, heeft Duitsland een arbeidsbureau in Ghana geopend dat mensen helpt om lokaal werk te vinden. Maar wat gebeurt er als de Duitse bureaucratie met de dagelijkse realiteit in Ghana te maken krijgt?

De Ghanezen snappen er geen moer van.

Er zijn vier stoelen in de lobby aanwezig. David Tette vindt dat dat voldoende zou moeten zijn, tenminste aan het begin.

Tette komt uit een arm dorp in Oost-Ghana en is nu directeur van het eerste Duitse arbeidsbureau ten zuiden van de Sahara.

En hij heeft er alles aan gedaan om het kantoor er te doen uitzien als een serieus Duits agentschap voor zijn landgenoten.

Het is een ochtend in december, kort nadat het bureau zijn deuren heeft geopend, en Tette zit in zijn kantoor zonder ramen en graaft in een kast op zoek naar een pakket Jacobs Krönung-koffie – wat volgens hem momenteel zijn belangrijkste bron van voedsel is.

Tette is een 55-jarige man met een zorgvuldig bijgesneden snor, een geruite jas en netjes gestreken broek. Hij had nooit gedroomd dat hij op een dag het middelpunt van de aandacht zou kunnen zijn.

Tette kijkt naar een foto die hem met een trotse glimlach op zijn gezicht naast de Duitse president Frank-Walter Steinmeier laat zien wanneer plotseling een van zijn twee functieadviseurs in de deuropening verschijnt en zegt dat een jongeman net op kantoor was die zich wilde aanmelden bij een offshore-oliemaatschappij in Duitsland. Tette grijpt zijn hoofd. “Offshore, Offshore “? Zegt hij ongelovig. “In Duitsland?”

Gisteren kwamen 13 medewerkers van het telefoonbedrijf op de derde verdieping op bezoek en wilden weten of Tette voor hen een baan had in Duitsland.

En vanochtend nog kwam er een hoofd van het gebouw, Freewill genaamd, die zei dat hij op zoek was naar een baan als “Top Manager/Operations Executive”, bij voorkeur in het buitenland.

Tette ziet er een beetje perplex uit.

“Misschien komt het door het bord”, zegt hij. “Het Ghanees-Duits centrum voor werkgelegenheid, migratie en reïntegratie” op de gevel buiten, een woordkeuze die er inderdaad toe zou kunnen leiden dat de kantoren het uitgangspunt zijn voor een reis naar Europa. Maar dat is het niet. Integendeel, Tette biedt stageplaatsen en banen in Ghana aan voor degenen die willen blijven en voor degenen die uit het buitenland naar huis terugkeren.

Bron:

http://www.spiegel.de/international/world/preventing-the-migrant-wave-germany-exports-employment-offices-to-africa-a-1194330.html

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on Duitsland opent arbeidsbureaus in Afrika om de migrantenstroom te beteugelen – dit is hoe Ghanezen reageren

 1. trebor2110 // februari 26, 2018 om 23:26 //

  die zal binnenkort wel aangevallen worden om de een of andere reden

  Like

 2. Beetje Ghanees zal ’t hier als politicus of bestuurder beter doen dan al die meuk die wij hier bij elkaar gegroenlinksd hebben.

  Liked by 3 people

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 27, 2018 om 00:02 //

  Ghana lijd net als de andere landen in Afrika aan de Afrikaanse ziekte. Die ziekte maakt dat mensen werken zien als iets dat je doet als je werkelijk helemaal niet anders meer kunt. Pas als alle andere mogelijkheden zijn uitgeput ga je aan het werk en zodra je meer dan een week gewerkt hebt heb je tenminste twee jaar nodig om daarvan bij te komen. Afrikanen hebben ook geen gezin, ze hebben kinderen, heel veel kinderen, maar zo nu en dan langskomen om te neuken maakt nog niet dat je een gezin hebt. Maar wat wil je, ze zijn nauwelijks in staat om voor zichzelf te zorgen laat staan dat je een vrouw en (jouw) kinderen moet onderhouden.

  Liked by 2 people

 4. Henk der Niederlànder // februari 27, 2018 om 00:55 //

  Maar niks fout mee.
  Ze kunnen waarschijnlijk niet lezen of schrijven, in ieder geval geen Duits maar ze willen wel banen waar de westerling zijn vingers bij af zou likken.
  ze doen zeker niet min topmanager en van die kleinigheidejes.
  Maar ja Mutti Merkel heeft het zelf beloofd.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // februari 27, 2018 om 02:18 //

  Ze zien het wel zitten, maar een geitendrollenroller ziet het best.
  Je koffiedrek uitspugen geeft soms ook soelaas.

  Like

 6. Republikein // februari 27, 2018 om 02:19 //

  Mijn geworpen drollen vertellen me dat er een topic aankomt.

  Like

 7. Nee, dat gezeur over die Ghanezen van mij was flauw. Gahnanezen leverden al heel vroeg in de geschiedenis de Gânânezen die erom bekend stonden dat ze altijd onderweg waren om andere beschavingen te vervangen. Gâânâ waren dan ook de eerste woorden die ze leerden en waar ze dan ook gehoor aan gaven zo gâuw ze konden gâân.

  En dan gingen ze. In dobberbootjes trokken ze de hele wereld door waar ze als de Cro-Magnon, De Nieuwe en Intelligentste Mens, het plaatselijke suffertje de Neanderthaler gingen vervangen. Dat is maar voor een deel gelukt en daarom zie je hier en daar, maar het vaakst hier, nog van die verdwaalde holenberen rondtoetsenborden. Flarden van de oorspronkelijke bewoners, de Neanderthalers, waar wij, die rascistische holenmensen, dan vanaf stammen volgens geleerden van GroenLinks en BIJ1. Honderdduizend jaar geleden flikten de GÂnânezen het voor de eerste keer en vandaag doen ze het weer.

  Je moet deze beroemde wereldreizigers, zonder wie wij nog in berenvellen rond zouden lopen, niet verwarren met de Nigerianen, die gaan ook wel de hele wereld over maar dan vanachter de laptop waarmee ze bij argeloze rascistische Neanderthalers met een slavenhouders- en oorlogsmisdadigers verleden proberen de bankrekening te vervangen met die van hun door beloftes van 500 miljoen als ze even je bankrekening mogen gebruiken om een miljard uit Nigeria te smokkelen. Die Afrikanen hebben het wel in zich om dingen te vervangen.

  Liked by 1 persoon

 8. Republikein // februari 27, 2018 om 10:55 //

  Is logisch en ligt voor de hand dat alle wegen niet naar Rome leiden maar naar Timboektoe, de bakermat van onze beschaving.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // februari 27, 2018 om 13:40 //

  K heb net weer een paar duzendtjes overgemaakt naar de rekening van Holle Bolle Gijs, en hoop dat die zwartjoekel ook nog wat toegeworpen krijgt, tenslotte is dwergwerpen niet zo lucratief meer.
  Kan ie goeie koffie inslaan, die van de geitendrollen zijn het lekkerst, de slagroom spuit ie zelf maar als zgn. kers op de taart, komt geen einde aan.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s