Nieuw

Denemarken: Criminaliteit in migrantenwijken zal twee keer zo zwaar worden bestraf

Denemarken gaat nu een straffe hand gebruiken om in de migrantenwijken in zijn land de criminaliteit te verminderen en parallelle samenlevingen tegen te gaan. Bepaalde misdaden begaan in deze gebieden moeten twee keer zo zwaar worden bestraft als in de rest van het land.

Reeds tijdens zijn nieuwjaarstoespraak verklaarde de premier van Denemarken, Lars Løkke Rasmussen (Venstre), dat de “getto’s” in het land moeten worden vernietigd.

Denemarken gaat zijn migrantengetto’s met de grond gelijk maken en de bewoners verspreiden

Deze week presenteert de Deense regering haar zogeheten “gettopakket”, waarin verschillende voorstellen voor maatregelen worden gepresenteerd, schrijft SVT Nyheter.

Het doel is om de problemen in de immigrantenwijken te elimineren, die door hoge werkloosheid en criminaliteit geteisterd worden.

De Deense regering wil ook de opkomst van parallelle samenlevingen in deze gebieden bestrijden.

Een van de voorstellen is om in de migrantenwijken zogeheten speciale strafzone’s in te voeren met voor bepaalde misdaden tweemaal zo zwaardere straffen.

– Het kan vandalisme, diefstal en bedreigingen zijn die de oorzaak zijn. Dit betekent dat de rechterhamer extra hard valt in die gebieden, zegt de Deense minister van Justitie, Søren Pape Poulsen, tegen Berlingske.

Welke gebieden “speciale strafzone’s” zullen worden, is nog onduidelijk. Dit zal de politie zelf moeten beslissen.

De Sociaal-Democraten in Denemarken zijn voorstanders van de wet en noemen het “verstandig”. Sommige critici zijn echter van mening dat het voorstel in strijd is met het beginsel dat iedereen gelijk moet zijn voor de wet. Als de straffen zwaarder worden, moeten ze in het hele land zwaarder worden, zegt een advocaat tegen Berlingske.

Bron:

https://www.b.dk/politiko/regeringen-vil-straffe-kriminalitet-dobbelt-saa-haardt-i-ghettoer-vi-starter-en-ny

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dansk-regering-vill-ha-hardare-straff-i-getton

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

9 Comments on Denemarken: Criminaliteit in migrantenwijken zal twee keer zo zwaar worden bestraf

 1. Henk der Niederlànder // februari 26, 2018 om 11:46 //

  Sommige critici enz.
  De racismekaart in nog niet getrokken maar je kunt erop wachten.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // februari 26, 2018 om 11:59 //

  Inderdaad onderscheid maken.

  Like

 3. bp633livenl // februari 26, 2018 om 12:00 //

  Hier zal ook weer niks van terechtkomen, let op.
  Ze willen de opkomst van parallelle samenlevingen voorkomen…hahaha die zijn er al lang en het voorkomen had men 30 jaar geleden al moeten doen.

  Liked by 1 persoon

 4. scherpschutter1943 // februari 26, 2018 om 12:28 //

  Zolang in de nl.grondwet staat dat iedereen voor de wet gelijk is, is nl niet te redden en gaan we ten onder aan asielcriminaliteit waar we geen remedie tegen hebben. Haal het antidiscriminatie artikel uit de grondwet. dan kunnen we wat. Maak speciale maatregelen om het geweld en terreur van asielzoekers in te dammen. Geef de politie bevoegdheid om tegen misdadige elementen (ook criminelen met een nl.paspoort en nog een marokkaans of turks paspoort, meer bevoegdheden in te zetten dan tegen autochtone nl.ers. en verhoog de straffen voor asielzoekers die misdrijven plegen. Neem wetten aan waardoor het mogelijk is om asielzoekers in detentie te plaatsen in afwachting van uitzetting. Zet asielzoekers desnoods met geweld uit. Neem wettelijke maatregelen om de NL.grenzen te sluiten en scherpe grenscontroles in te voeren voor iedereen. Zeg het Schengenaccoord op (ook al gaat in de toekomst het EU.baantje van rutte kosten). Zolang wij bewindslieden in nl aanstellen die 2 paspoorten hebben (dus 2 petten dragen en daardoor bijv. verantwoording moeten afleggen aan marokko of turkije, is de hele politiek een schertsvertoning die alleen maar geld kost. Dan nog de turkse denk.partij in de 2e kamer die turkse kamerleden afvalligen en landverraders noemen van het moederland (turkije) dan heb ik het helemaal gehad met de smerige politiek van deze regering van zakkenvullers, matennaaiers, baantjesjagers, laffe onderkruipers, volksverlakkers en welke termen ik verder nog kan bedenken om dit stelletje gewetenloze schurken die zich volksvertegenwoordiger noemen, nog verder te duiden. Uitzondering hierop maak ik voor de PVV en FvD. Voor de rest mag u ze voor mij allemaal affakkelen, te beginnen bij Dood66.

  Liked by 3 people

 5. Republikein // februari 26, 2018 om 12:34 //

  Syrië gaat het Euroviesongfestival winnen.

  Like

 6. Een dergelijk gettopakket zien we in ons land nog niet in werking treden, daar zorgt het Linkse toverwoord ‘discriminatie’ wel voor.

  De getto’s waar het hier om gaat zijn in feite moslimenclaves, waar in de nabije toekomst alleen de Islamitische wetgeving wordt gerespecteerd en waar onze bromsnorren niet meer welkom zijn op straffe van grootschalige demonstraties en rellen.

  De kans is niet gering dat de Deense Overheid wordt teruggefloten door het Europees Hof van Justitie vanwege het overtreden van de Mensenrechten en de Anti-discriminatiewetgeving.

  Hopelijk zullen de Denen in navolging van Polen en Hongarije dan de hakken stevig in het zand zetten en gewoon zelf uitmaken of hun land zijn eigen identiteit mag handhaven of op termijn een Islamitisch Kalifaat zal worden.

  Ik persoonlijk zou nog veel verder willen gaan en draaideurcriminelen met een dubbele nationaliteit hun Deense paspoort afnemen en vervolgens uitwijzen naar het land van herkomst.
  En dat andere landen in West-Europa dit voorbeeld zouden volgen en zodoende de alsmaar stijgende criminaliteit en radicalisering tot enigszins beheersbare proporties kunnen terugbrengen.

  Want wat hier wordt genoemd ‘vandalisme’ is in de praktijk het in de fik steken van tientallen, zo niet honderden auto’s, waaronder zelfs politieauto’s en ambulances.
  Diefstal is een eufemisme voor bankovervallen waaronder plofkraken, voorts het overvallen van bejaarden in hun eigen woning en het grootschalig misbruiken van de Sociale voorzieningen.
  Bedreigingen zijn het houden van radicale preken door imams in hun eigen taal die inhouden dat integratie is verboden, dat liegen en bedriegen is toegestaan en dat ongelovigen en in het bijzonder de Joden en homo’s gemolesteerd mogen worden.

  Critici van ongetwijfeld Linkse signatuur moeten hun bezwaren worden ontnomen door een slimme wetgeving die in principe voor het gehele land zal gelden. Op zich niets mis mee, want in de praktijk zullen de probleemwijken, getto’s en moslimenclaves in wording er vanzelf uitspringen en zodoende het gewenste effect gaan opleveren.

  Hetzelfde geldt voor de controle op het huizenbezit van de Turken in hun vaderland. Ook had men de Marokkanen moeten controleren en de Surinamers etc. in hetzelfde tijdsbestek.
  Dan hadden de rechters geen enkele motivatie gehad voor hun nu gedane uitspraak in het kader van de anti-discriminatiewetgeving.

  Al doende leert men toch?
  Hier is een wereld (o.a. onze nationale identiteit) te winnen.

  Liked by 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel // februari 26, 2018 om 13:43 //

  Een loffelijk streven dat waarschijnlijk in schoonheid ten onder zal gaan. De rechterlijke macht staat op zichzelf en dus ben je van hen afhankelijk. Werken zij niet mee dan sta je alsnog met lege handen.

  Like

 8. In eigen land werken VVD en CDA eendrachtig samen met linkse partijen om Nederland verder de vernieling in te helpen.

  Liked by 1 persoon

 9. scherpschutter1943 // februari 27, 2018 om 12:22 //

  Maak tempo Rutte, nederland moet naar de verdommenis en het liefst binnen jou regeerperiode. Missie geslaagd.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Denemarken: 2030 zullen onze getto’s verdwenen zijn

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s