Nieuw

De moordenaar van het Raadgevend Referendum heet Mark Rutte

Rutte over referenda, screenshot You-Tube

D66 hielp afgelopen week haar eigen kroonjuweel, het raadgevend referendum, om zeep. Veel verontwaardiging, maar ook steeds weer de vraag: waarom toch, waarom toch? De verklaring vanuit de wandelgangen.

De prijs die D66 betaalt om Wilders uit RutteIII te houden

Er kwam slechts een vaag, onbevredigend gemompel – “’t werkt niet” – als intrekkingsargument van D66-minister Kajsa Ollongren.

Veren of Lood >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8714 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on De moordenaar van het Raadgevend Referendum heet Mark Rutte

 1. Zij die er aan meewerkten krijgen hun zware prijs nog wel terug op hun bordje.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 27, 2018 om 00:06 //

  Dat is precies wat ik eerder al zei, Ollongren is alleen maar de zetbaas die uitvoert wat haar is opgedragen, ze fungeert als kop van Jut om de klappen op te vangen of als bliksemafleider.

  Like

 3. Hallo…, Anders?…..Anders Breivik?.. Ja kerel hoe gaat het?, ben je al vrij?…

  Like

 4. Had de PVV ook niet tegen het raadgevend-referendum gestemd? Wat is dat raadgevend…..niets anders dan het idee geven aan de stemmers dat ze er toe doen. Immers de raad van het volk wordt toch in de prullenbak gegooid indien het tegen de regering in is. Kijk naar het EU referendum……..

  Like

 5. Dat was niet zo moeilijk om te veronderstellen dat VVD’er Rutte de kwade genius achter de dood van het raadgevend referenda zat. Hans Wiegel de slimme oude vos had evenmin iets met de democratie op, referenda waren een doorn in het oog van de lamzak.

  Nederland worstelt nu al meer dan een kwart eeuw met het verschijnsel referendum. Wiegel had er altijd al een hekel aan, politici waren er niet om klakkeloos achter de mening van het volk aan te lopen, vond hij. En zie: nu moet zelfs D66 stoppen met drammen.

  Wat een genoegen is het toch altijd om Hans Wiegel op de radio te horen, de krasse zeventiger die altijd goed is voor een bon mot. Vorige week kondigde de liberale veteraan bij EenVandaag aan dat hij de vlag uitstak als de onderhandelaars Rutte, Buma, Pechtold en Segers het raadgevend referendum zouden afschaffen. In geuren en kleuren vertelde Wiegel over de fameuze nacht in mei 1999, toen hij zo’n beetje in zijn eentje het plan voor een bindend referendum van het paarse kabinet tegenhield.

  Politici waren er niet om klakkeloos achter de mening van het volk aan te lopen, vond hij. De oud-VVD-leider citeerde zijn voorganger ‘de heer Geertsema’, die het referendum in een brochure de bijl aan de wortel van de parlementaire democratie had genoemd. Regeringspartij D66 eiste in 1999 dat de Eerste Kamer vóór zou stemmen, want het bindend referendum stond in het regeerakkoord van het tweede kabinet-Kok. Maar Wiegel was er niet de man naar om zich in het gareel te laten dwingen.

  Door zijn toedoen stapte D66 uit het kabinet en moest onderkoning Herman Tjeenk Willink eraan te pas komen om de breuk in Kok II te lijmen. Het hele Binnenhof was woedend op de dwarse senator. Hij zelf kijkt nog steeds met gepaste trots terug op het memorabele moment: ‘Ik vond het fantastisch, de afloop van die stemming.’ Lees verder >>> https://www.vn.nl/max-op-vrijdag-wiegel-referendum/

  Liked by 1 persoon

 6. ongelovige // februari 27, 2018 om 14:45 //

  Affijn Adriaan, hierbij een reactie in Fenixx op februari 28 2028. Over 10 jaar.
  …”Nederland worstelt nu al anderhalve eeuw met het begrip verkiezingen. Rutte had er een altijd al een hekel aan. Politici zijn er niet om klakkeloos achter de mening van het volk aan te lopen. Vorige week kondigde de liberale veteraan bij EenVandaag aan dat hij de vlag uitstak als de onderhandelaars de verkiezingen zouden afschaffen. De oud-VVD-leider citeerde zijn voorganger ‘de heer Wiegel’, die de verkiezingen in een brochure de bijl aan de wortel van de parlementaire democratie had genoemd.

  Like

 7. Tijd voor het bindend referendum in te voeren. Anders word er onterecht over een democratie gesproken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s