Nieuw

De moeder van de IKEA-moordenaar: – Ik waardeer het dat de Zweedse regering voor mijn zoon zorgt alsof het zijn eigen kind is

Foto: Abraham Ukbagabir laat zien hoe hij met het mes stak. Bron: Politie Zweden.

De familie van de IKEA-moordenaar Abraham Ukbagabir’s  is verbaasd dat hij nog leeft na zijn misdaden. Zelf becommentarieerd Ukbagabir zijn wrede moordpartij in het IKEA-warenhuis in Västerås in 2015 met “Shit happens!”

IKEA-moordenaar Abraham Ukbagabir heeft een verzoek om uitzetting naar Eritrea ingediend om daar de rest van zijn straf uit te zitten, ondanks het risico om te worden onderworpen aan brute martelingen. Zweden deporteert echter geen mensen naar Eritrea en het is onduidelijk of dit wel zal gebeuren als de gevangene het zelf vraagt.

Ukbagabir zit gevangen voor de moord op twee onschuldige mensen in het IKEA-warenhuis in Västerås in 2015. Zijn slachtoffers waren de 55-jarige Carola en haar 28-jarige zoon Emil. Ukbagabir raakte met een keukenmes Carolia zo hard in haar maag  dat een van haar ruggenwervels afbrak.

– Het voelde alsof alle anderen in het land mochten blijven en ik niet, dat beschouwde ik als een misdaad tegen mij. Om aan te tonen dat ik oneerlijk werd behandeld en voor mijn innerlijke rust, ging ik ten aanval, zei hij tijdens het proces.

In een lang artikel in Expressen vertelt Ukbagagir over zijn beslissing om van Eritrea naar Europa te verhuizen. Zijn doel was om zijn familie te onderhouden.

Het eerste land in Europa waar hij aankwam was Italië, waar hij met zijn vingerafdrukken werd geregistreerd. Hij reisde verder naar Engeland maar werd daar terug naar Italië gedeporteerd. Vervolgens probeerde hij het met andere landen, Noorwegen en Denemarken. Keer op keer werd hij terug naar Italië gedeporteerd. Om deportatie te voorkomen, zou hij hebben geprobeerd zijn vingertoppen te verbranden.

Uiteindelijk kwam hij naar Zweden, waar hij niet meteen werd gedeporteerd. In plaats daarvan werd hij in een vluchtelingenverblijf geplaatst. Toen de eerste afwijzing kwam, besloot Abraham Ukbagabir om ondergronds te gaan om opnieuw asiel aan te vragen. Het werkte niet, maar hij kreeg asiel in Italië.

Ondanks dat Abraham Ukbagabir asiel kreeg in Italië, besloot hij toch om onschuldige mensen te vermoorden.

– Ik waardeer het dat de Zweedse regering voor mijn zoon zorgt alsof het zijn eigen kind is, zegt de moeder van de IKEA-moordenaar.

Expressen heeft de familie van Ukbagabir in Eritrea opgezocht. De broer van de IKEA-moordenaar, Rober Berhene, is verbaasd dat zijn broer nog leeft. Hij zegt dat hij in de veronderstelling was dat men wordt doodgeslagen indien men twee onschuldige mensen vermoord. Hij constateert dat Europa anders is dan Eritrea. Dat zijn broer ook nog is een tv, een bed en een kamer heeft, vindt zijn kleine broertje “onvoorstelbaar!”.

De moeder voelt zich beschaamd en verdrietig over wat haar zoon in Zweden twee onschuldige mensen heeft aangedaan.

– Het waren onschuldige mensen. Dag en nacht zal ik voor hen bidden. Ik schaam me en voel me verdrietig, zegt de moeder Okubit Tewerde, tegen Expressen, en vervolgt:

– Ik kan geen woorden vinden om mezelf te uiten. Ik denk aan de families die meer lijden dan mijn eigen kind. God zegene hen!

Tegelijkertijd waardeert Tewerde het dat de sociaaldemocratische regering van premier Löfven zo goed voor haar zoon zorgt.

– Ik waardeer het dat de Zweedse regering voor mijn zoon zorgt alsof het zijn eigen kind is.

Abraham Ukbagabir becommentarieerde ook zijn dubbelmoord.

– Shit happens! Ik begrijp dat het geen goede zaak is. Maar ik wil dit vergeten, zegt hij tegen Expressen.

Bron:

https://www.expressen.se/nyheter/qs/mitt-livs-storsta-misstag-var-att-lamna-eritrea/

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on De moeder van de IKEA-moordenaar: – Ik waardeer het dat de Zweedse regering voor mijn zoon zorgt alsof het zijn eigen kind is

 1. ach meneer wil de zaak vergeten, ja en de familie van die mensen dan? die vergeten dit nooit, vuil onderkruipsel die vent
  die moeder is blij dat er zo goed voor hem wordt gezorgd, ze had dit stuk nageboorte nooit moeten baren, Als iemand uit een andere cultuur moorden pleegt maakt niets uit, moet een Zweed 2 mensen uit Afrika vermoorfden dan is het land te klein

  Like

 2. Deze racist had de brandstapel mogen ontsteken.

  Like

 3. wordt het geen tijd om die Erdogan een met een dwangbuis een tijdje op te sluiten in een dikke betonnen bunker en de sleutel in de zee te gooien WAT EEN ACHTERLIJK MONGOOL
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1723091/erdogan-looft-martelares-5

  Like

 4. trebor, kan de televaag niet op betrappen dat ze hem veroordelen, lijkt eerder op vereeren.

  Like

 5. Claudia M. // februari 26, 2018 om 21:43 //

  Feitelijk heeft hij nu gewoon z’n zin, weliswaar in het gevang, maar toch een Hilton in vergelijking met de situatie thuis, zoals te lezen valt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s