Nieuw

Peiling: Sociaal-Democraten verliezen veel steun, Zweden-Democraten op een na grootste

De steun voor de Sociaal-Democraten neemt aanzienlijk af, volgens de laatste peiling uitgevoerd door Yougov. De Sociaal-Democraten gaan van 26,2 procent steun in januari naar 22,4 procent steun in februari, volgens de nieuwe opiniepeiling van Yougov.

Yougov peiling februari.

Jonas Hinnfors en Sören Holmberg, emeritus hoogleraar respectievelijk professor in de politicologie aan de Universiteit van Göteborg, benadrukken dat er voorzichtigheid geboden is bij het trekken van conclusies uit een enkele peiling.

Maar beiden geloven dat een terugval in opinieondersteuning voor de Sociaal-Democraten deels kan worden verklaard door het feit dat de partij veel focus legde op recht en orde.

– Deze meting is een krachtig waarschuwingssignaal voor de Sociaal-Democraten dat hun verkiezingsstrategie gericht op misdaad en straf niet werkt, zegt Jonas Hinnfors.

Gezondheidszorg staat nog steeds bovenaan de lijst met de belangrijkste vragen van kiezers, toont een meting van Yougov.

– Dit is de sterkste kwestie van de Sociaal-Democraten. Maar de gezondheidszorg heeft tegelijkertijd veel kritiek gekregen, zegt Sören Holmberg.

Vergeleken met de verkiezingen van 2014 verliezen de Sociaal-Democraten grotendeels kiezers aan Vänster (red: Linkse Partij) en de Zweden- Democraten, toont het onderzoek.

– Vänster kan de ontevreden linkse Sociaaldemocraten kiezers oprapen wanneer de Sociaal-Democraten naar rechts opschuift, en met recht en orde komen ze op het speelveld van de Zweden-Democraten, zegt Sören Holmberg.

De Zweden-Democraten zijn de op een na grootste partij in de peiling met 22,1 procent en de Moderaterna derde grootste partij met 20,5 procent.

Vänster partij stijgt van 7,8 procent tot 10,0 procent, een stijging die echter niet statistisch is gegarandeerd.

Als de peiling een verkiezingsresultaat was geweest, waren de Christen-Democraten (2,6%) en de Milieu Partij (3,4%) uit het parlement verdwenen. De liberalen, die in de Yougov-enquête van januari onder de parlementaire barrière stonden, komen nu over de barrière met 4,7 procent.

– Het is een harde boodschap voor de regering en vooral voor de Sociaal-Democraten, die de neiging hebben  slecht te zijn in eindsprints (red: in september zijn de nationale verkiezingen), zegt Sören Holmberg.

Bron:

https://www.metro.se/artikel/yougov-socialdemokraternas-tappar-stort-i-st%C3%B6d

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s