Nieuw

Berlusconi pledges to deport 600,000 illegal immigrants from Italy

Silvio Berlusconi has pledged to deport 600,000 illegal immigrants from Italy should his centre-right coalition enter government after elections on 4 March, as tensions simmer over the shooting of six Africans by a far-right extremist on Saturday.

The 81-year-old rightwing former prime minister said in a TV interview that immigration was a “social bomb ready to explode in Italy” and that the shooting in Macerata posed a security problem.

“Immigration has become an urgent question, because after years with a leftwing government, there are 600,000 migrants who don’t have the right to stay,” said Berlusconi. “We consider it to be an absolute priority to regain control over the situation.”

The Guardian >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Berlusconi pledges to deport 600,000 illegal immigrants from Italy

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. bp633livenl // februari 26, 2018 om 12:23 //

  Go ouwe rakker go.

  Like

 3. Veeg die criminele asielparasieten de Middellandse zee in.
  Geen recht op verblijf voor uitvreters en criminelen,

  Like

 4. Neem ze terug! Denemarken overweegt ‘een aanbod dat Irak niet kan weigeren’

  Sinds 2011 weigert Bagdad Irakezen te accepteren wiens asielaanvragen in Denemarken zijn afgewezen. Tenzij de Iraakse regering niet van koers verandert, zal de Deense hulp worden verlaagd, volgens een recent voorstel.

  De rechtse Deense Volkspartij (DF) en de sociaal-democraten (SD) zijn het beu geworden van de strenge weigering van Irak om onderdanen die illegaal in Denemarken verblijven, terug te nemen. Om Bagdad meer medeplichtig te maken, stellen beide partijen voor de Deense hulp aan Irak te verlagen.

  “We geven Irak veel geld en hebben daar Deense soldaten gestationeerd die proberen het land te stabiliseren, dus het is zeker niet te veel om te eisen dat ze hun eigen burgers terug accepteren. Als ze nog steeds terughoudend zijn, moet de minister duidelijk maken dat Denemarken zal zijn hulp schrappen “, zei fractievoorzitter Peter Skaarup van de DF aan het dagblad Berlingske.

  De SD benadrukte daarentegen de wederopbouwhulp aan Irak, nu de oorlog met Daesh (ISIS / ISIL) voorbij is.

  “Het is duidelijk onbevredigend dat Irak terughoudend is om zijn eigen onderdanen terug te nemen, vooral wanneer Denemarken het land met miljoenen dollars steunt, daarom moeten we eisen stellen aan de Iraakse regering in het kader van hulp bij wederopbouw,” SD-buitenlandrapporteur Nick Hækkerup vertelde Berlingske.

  Geschoten met een extreme telelens en door waas uit de buitenwijken van Suruc aan de grens tussen Turkije en Syrië, worden militanten met de Islamitische Staatsgroep gezien na het plaatsen van de vlag van hun groep op een heuveltop aan de oostkant van de stad Kobani,

  Denemarken aarzelt om zijn gevangengenomen Daesh jihadisten te ‘terugvorderen’
  De uitwijzing van afgewezen asielzoekers was een prioriteit voor de Deense regering, die zich in november 2016 sterkere deportatie-inspanningen toezegde.

  Volgens Berlingske zijn er drie redenen waarom Denemarken aandringt. Ten eerste ondermijnt het, zoals de regering het zelf zegt, de legitimiteit van het asielsysteem. Ten tweede zal een strengere aanpak vluchtelingen met twijfelachtige redenen voor asiel ervan weerhouden om in Denemarken de vluchtelingenstatus aan te vragen. Ten derde kost het gemiddeld 1,335 DKK ($ 225) per dag om een ​​afgewezen asielzoeker in een van de aangewezen centra te huisvesten. Er zijn mensen die al jaren in deze centra wonen.

  Volgens de laatste enquête van de Deense autoriteiten worden 138 Irakezen geconfronteerd met deportatie nadat hun asielaanvraag is afgewezen of misdaden zijn begaan.

  Denemarken heeft eerder een repatriëringsovereenkomst met Irak gehad. Het werd in 2009 gesloten, maar duurde slechts twee jaar, voordat het werd beëindigd door Irak.

  De liberale minister van Buitenlandse Zaken Michael Aastrup Jensen benadrukte dat de regeringspartijen momenteel bezig zijn met het onderzoeken van methoden om deportatie van vreemdelingen te waarborgen, niet alleen naar Irak, maar ook naar andere landen. Hij voerde echter aan dat het verminderen van de hulp aan Irak in feite ‘contraproductief’ kan zijn.

  “Zonder reconstructie is er niets meer voor de Irakezen om terug te keren, dus het zal nog langer duren voordat we daadwerkelijk van de afgewezenen af ​​kunnen komen,” legde Aastrup Jensen uit.

  De liberale minister van Ontwikkelingssamenwerking Ulla Tørnæs heeft besloten het deel van de humanitaire hulp waarvoor zij verantwoordelijk is, niet in te krimpen. Volgens Tørnæs is de Deense hulp onderworpen aan internationale beginselen en is gericht op de bescherming van de meest kwetsbare lagen van de samenleving.

  In het najaar van 2017 legde de Deense regering DKK 135 miljoen ($ 23 miljoen) opzij om intern ontheemden te helpen en gebieden te stabiliseren die van Daesh waren bevrijd.

  Denemarken heeft een levendige Iraakse diaspora van 30.000.

  Bron:
  https://sputniknews.com/europe/201802261061994859-denmark-iraq-refugees/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s