Nieuw

War on Whites: Het succesverhaal van Den Eglantier: van blank bastion tot bloeiend, multicultureel jeugdcentrum

Den Eglantier, streetview

Het is een succes omdat er minder blanken komen. Want blanken, dat zijn de duivels op Aarde.

Vandaag lanceert Sven Gatz zijn masterplan om het jeugdwerk diverser te maken. Femke Hintjens getuigt over haar succesverhaal

Vandaag lanceert minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) zijn masterplan om het jeugdwerk diverser te maken. Twee pioniers hebben het niet meer nodig en getuigen over hun succesverhaal.

Cultuurwerker Femke Hintjens (33) heeft het ‘blanke’ Den Eglantier in Berchem tot een bloeiend, multicultureel jeugdcentrum getransformeerd.

Den Eglantier is een bruisend jeugdcentrum in de volkse wijk Groenenhoek in Berchem. Belgische, Marokkaanse en Poolse jongeren verbroederen tijdens punkconcerten en hiphopfeestjes. Dat was niet altijd het geval. “Vier jaar geleden bereikte Den Eglantier nog vooral blanke middenklassejongeren”, zegt Hintjens.

“Ik wilde weten waarom de rest hun weg niet vond dus ben ik bij mooi weer buiten beginnen werken. Zo heb ik de andere jongeren in de buurt leren kennen. Ze hadden het gevoel dat ze niet welkom waren in Den Eglantier.

De rest zit achter een registratiemuur, De Morgen >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on War on Whites: Het succesverhaal van Den Eglantier: van blank bastion tot bloeiend, multicultureel jeugdcentrum

  1. paulzwueste // februari 24, 2018 om 19:37 //

    Merkwaardig dat ze toch allemaal halsoverkop naar die blanke duivels moeten komen om te profiteren van onze grazige weiden en daarna de nodige stronthopen moeten achterlaten.
    Stelletje onderontwikkeld schorem!!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s