Nieuw

Open grenzen: ‘Veel meer illegale en goedkope wapens in omloop’

foto slechts ter illustratie

Er zijn meer illegale vuurwapens in omloop in Nederland en het is makkelijker om eraan te komen, stellen deskundigen van zowel het Arnhemse onderzoeksbureau Beke als het landelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Wapens zijn ook goedkoper geworden.

,,Ik heb uit gesprekken met collega’s de indruk dat er veel meer wapens in omloop zijn in Nederland dan voorheen. Dus het is makkelijker om aan een wapen te komen. Die worden natuurlijk ook gebruikt’’, vertelt adviseur Joeri Vig van het CCV naar aanleiding van de recente golf van gewapende overvallen en berovingen in Nijmegen. Hierbij is – soms grof – geweld gebruikt.

,,Uit onderzoek blijkt dat een grote stroom wapens uit Oost-Europa onze kant opgekomen is. Daar was een overschot en dat is in West-Europa op de markt gedumpt’’, weet wapendeskundige Henk Ferwerda van Bureau Beke.

De Gelderlander >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Open grenzen: ‘Veel meer illegale en goedkope wapens in omloop’

  1. Ja ze kunnen alles in kaart brengen weten alles maar in beslag nemen of iets dat is nou net teveel gevraagd .
    CCV je lult maar wat overigens vind ik dat net als in Amerika iedereen over vuurwapens zou moeten beschikken een mooi zelfregulerend systeem zou ik zo zeggen .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s