Nieuw

Ollongren’s toespraak op de RUG

Foto: Ollongren in actie voor D66, enkele jaren geleden. Bron: Screenshot D66 / YouTube.

Minister Ollongren sprak maandag 19 februari aan de Rijksuniversiteit Groningen over de Wet Interne Veiligheid (WIV) ook wel bekend als “de Sleepwet”. Erkenbrand kon uiteraard niet ontbreken dus gingen we er met een flinke delegatie van Groningers heen.

De minister haar toespraak betrof de afwegingen tussen privacy en veiligheid in het huidige kabinetsbeleid en de invoering van de WIV. Daarbij beriep ze zich meermaals op argumentum ad populum. Populariteit, niet moraliteit, is blijkbaar doorslaggevend bij Ollongren. Ze begon met een vraag: wie in het publiek had er een Albert Heijn bonuskaart. Enkele tientallen staken de hand op. Ollongren beweerde prompt dat 50% a 70% de hand opstak. Over nepnieuws gesproken… Ook zouden we vrijwillig informatie aan Google en Facebook afstaan opdat we als consumenten niet hoeven te betalen. De luiheid en drang naar comfort van de meerderheid verantwoordt blijkbaar verregaande inbreuken op privacy.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Ollongren’s toespraak op de RUG

  1. Dit is op toodlessss herblogd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s