Nieuw

Hielp Duitsland in ruil voor het vrijlaten van journalist Deniz Yücel dictator Recep Tayyip Erdogan aan wapens om Syrië te bezetten en de Koerden uit te roeien?

Berlijn heeft de wapenuitvoer richting Turkije goedgekeurd “Er was geen deal”, zo sprak minister Gabriel na de vrijlating van Deniz Yücel. Maar explosieve informatie komt nu naar boven waaruit blijkt dat de federale regering Turkije bewapening heeft beloofd indien de journalist werd vrijgelaten.

De Duitse regering heeft een aantal wapenexporten naar Turkije goedgekeurd na de vrijlating van de vertaler Mesale Tolu en de vrijlating van journalist Deniz Yücel. “Van 18 december tot 24 januari 2018 werden 31 vergunningen voor militair materieel aan Turkije toegekend,” zei hij in de reactie van het ministerie van Economische Zaken op een parlementaire vraag van de politicus Sevim Dagdelen en haar partij.

Op de vraag of de vrijlating van Yücel een reden was om af te stappen van de “momenteel zogenaamd restrictieve licentiepraktijk” voor het NAVO-lid Turkije, antwoordde de regering dat zij campagne voerde voor de vrijlating van Duitse burgers op alle niveaus. De regering heeft onder meer militaire uitrusting goedgekeurd met codenummers die betrekking hebben op materialen zoals bommen / torpedo’s / raketten, volgraketten en bewakingssystemen, landvoertuigen, schepen en uitrusting van zeeschepen, luchtvaart- en elektronische apparatuur, tanks voor speciale doeleinden en aanverwante onderdelen en apparatuur.

De “Editorial Network Germany” citeerde de politicus Dagdelen met de woorden: “Vrijwel dagelijks keurde de federale regering wel een wapenexport aanvraag voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan goed” Terwijl Turkije bezig was met de voorbereiding van de illegale militaire bezetting van het Syrische Afrin. In het tijdsbestek van een maand werden 31 wapenexporten goedgekeurd. “Dat is schandalig.”

Journalist Deniz Yücel werd halverwege de maand vrijgelaten in Turkije na een voorlopige hechtenis van een jaar. De federale minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel had herhaaldelijk beweerd dat Duitsland in ruil daarvoor niets had beloofd. Er waren geen schone of vuile deals met betrekking tot de vrijlating van Yücel, zei hij.

NTV “Berlin genehmigte Türkei-Rüstungexporte”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

5 Comments on Hielp Duitsland in ruil voor het vrijlaten van journalist Deniz Yücel dictator Recep Tayyip Erdogan aan wapens om Syrië te bezetten en de Koerden uit te roeien?

 1. Dus de Duitsers zijn gewoon genocide plegers t.o.v. de Koerden.
  Liegen schijnt een EU kwaaltje te zijn, maar dat wisten wij al met een Pinokkio als MP.

  Liked by 2 people

 2. Henk der Niederlànder // februari 24, 2018 om 11:21 //

  Het is natuurlijk wel scoren als je als politicus op je borst kunt slaan omdat je een journalist vrij hebt gekregen in een diktatuur.
  Maar het is vervelend als dat gekoppeld word aan wapenleveranties.
  Daar staat dan weer tegenover dat je bevriend blijft met de diktator die al meermaals heeft laten zien dat hij voor chantage niet terugschrikt.
  Dus wachten op de volgende chantage poging van Adolf Erdogan.
  Alles is namelijk geoorloofd om Assad te lozen zelfs al gaat dat ten koste van mischien wel 1000den koerden.

  Liked by 1 persoon

 3. bp633livenl // februari 24, 2018 om 12:45 //

  Die Sigmar Gabriel die zijn achterban mobs en pack noemde liegt dat hij barst maar ja dat doen alle politici toch.
  Niks nieuws onder de zon.
  Hij slaat zich op de borst dat hij EEN Turk [met ook een Duits paspoort] heeft vrij gekregen en de andere 150 journalisten in Turkije gewoon laat barsten want dat zijn maar Turken die in Turkije wonen.
  De huidige Duitse regering is zo laf als weet ik wat om Erdogan, die de Duitsers nazi’s noemde weer in de kont te kruipen.
  Maar ja, het is in heel West-Europa niet beter.
  Het zijn de Duitsers van voorheen niet meer.

  Like

 4. Lord of Hosts // februari 24, 2018 om 14:57 //

  Duitsland bewijst maar weer dat ze nog steeds een nuttig instrument zijn…

  Erdogan begon zichtbaar uit de kont van Washington te kruipen en begon een eigen, zonder het groene licht van de VN, politiek beleid. Reden voor revoluties, en een (mislukte) staatsgreep.
  Erdogan heeft het goed gezien. De VS kon de anti-Erdogan-propaganda revoluties en de staatsgreep alleen organiseren en financieren met behulp van de oppositie; de Gulen-beweging.

  Maar hoe krijgen ze (Amerika) Erdogan weer diep in hun kont?
  30.000 Koerden trainen, bewapenen en op de loonlijst zetten om de Syrische grenzen te bewaken om een eigen Koerdistan te realiseren, zoals hen belooft is, als ze, samen met de rebellen die ook op de loonlijst van het Pentagon staan, Assad verdreven of gedood hadden, was toch niet zo’n goed idee. Zouden ze (Amerika) niet ingeschat hebben dat Turkije op hun achterste benen zou gaan staan….
  Wat nu?
  In de toekomstige oorlog met Rusland, waar onze Europese jongens als kanonnenvoer mogen dienen, is Turkije broodnodig. Net als in WWII moet Turkije de Russische Turkestaanse volkeren weer organiseren om in beginsel van binnenuit te verzetten tegen de Russische macht en de Navo-agressie te verwelkomen en zich aan te sluiten, net als toen….
  Geen wonder dat Duitsland het groene licht heeft gekregen om aan de Turken wapens te leveren…
  Zouden de Turkse volkeren er weer intrappen? Ik denk het wel…. ze lopen nog steeds te jammeren over het onrecht dat hen in 1944 is aangedaan. Zij zijn het vast nog niet vergeten dat zij bijna zonder uitzondering deserteerden van het Rode leger en zich massaal aansloten, op de loonlijst gezet en meevochten met de Nazi-legers tegen de eigen niet-Islamitische burgers…

  Like

 5. Duitsland wordt wéér economisch te sterk en legt haar wil op aan andere Europese lidstaten, evenals in Nederland is de democratie een smeulend vuurtje geworden. Kijk alleen maar wat Merkel in sept 2015 heeft gedaan de grenzen van het Duitse federale rijk werden op een ondemocratische alleen beslissing van Merkel open gesteld voor honderd duizenden criminele opvreters onder het mom van medemenselijkheid, wat een lugubere grap betekende dit voor de argeloze Duitsers en de rest van de Europese burgers.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Duitsland (en andere landen) leveren wapens aan misdadigers | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s