Nieuw

Het zou grappig kunnen zijn

Het is u waarschijnlijk ook weleens opgevallen, officiële websites van dag en weekbladen gaan zeer omzichtig te werk met reacties van lezers. Het is haast eenvoudiger een ban te krijgen dan een abonnement.

Bij het Algemeen Dagblad werd je direct weken geblokkeerd, niet alleen als je woorden gebruikte die niet door (hun) de beugel konden, ook een ongewenste mening was voldoende, toen dit niet of onvoldoende bleek te werken werd de hele mogelijkheid om te reageren de nek omgedraaid. Als u niet in staat of bereid bent te zeggen wat zij graag horen dan moet je maar je kop houden.

Ook bij Elsevier werd overdreven streng gemodereerd, nu  mag er alleen nog gereageerd worden door abonnees. En dat liegt er niet om ! Het gaat zo nu en dan erg ver zelfs. En dat terwijl Elsevier toch zo’n beetje gezien wordt als het huisblad van de VVD. Nou als je dat denkt moet je toch voor de aardigheid de reacties lezen. Mark zou er slapeloze nachten van krijgen gesteld dat hij zoiets als een geweten heeft.

Zeker, toen die mogelijkheid beperkt werd tot de abonnees en ik de reacties las vond ik het grappig maar als je erover nadenkt is het eigenlijk helemaal niet zo grappig. Hoe kan het dan dat de VVD nog altijd de grootste partij is ? Hoe kan het dat de kritiek binnen de VVD niet veel venijniger is ?

Hoe kan het dat zulke websites alle zeilen bij moeten zetten om ongewenste kritiek in de kiem te smoren, waarom mogen mensen met een mening buiten de gestelde kaders nietbusinessmen-556117_640 gehoord worden ? Dat iemand iets schrijft wil toch niet zeggen dat je het ermee eens moet zijn ? Nee je mag elkaar niet voor rotte vis uitmaken, maar waarom mag je geen argumenten inbrengen om iemand op een verkeerde visie te wijzen ? Waarom zijn de (overigens excellente) columns van Ebru Umar het best gelezen deel van de Metro en waarom zie ik in de (betaalde) dagbladen alleen maar onzinnige columns van mensen die eigenlijk niks te zeggen hebben. De eerste de beste hoofddoek uit een Vinexwijk krijgt alle ruimte net als de toekomstige luizenmoeder of een eeuwige student. Zolang ze maar niet kritisch zijn op de gevestigde orde. Daar ligt de streep. Durf het niet aan om commentaar te leveren op VVD D66 PvdA of GroenLinks want dan sta je voor je het weet op de stoep bij het grofvuil.

Waarom dan ? Staan die dag en weekbladen op de loonlijst bij die partijen die ze zo volnew-york-times-newspaper-1159719_640 overtuiging uit de wind willen houden ? Waarom mogen de gewone gemiddelde Nederlanders hun mening niet ventileren ? Waarom komt de eerste de beste graftak die letterlijk alles als discriminatie ziet in alle denkbare talkshows op tv ? Van DWDD tot Jinek altijd en overal zie je “Linkse gekkies” die hun soms meer dan belachelijke mening mogen spuien zonder enig weerwoord van betekenis. De enige reden dat het programma Voetbal Inside met van der Gijp en Derksen nog niet van de buis is gehaald is dat het ’t enige werkelijk succesvolle programma van RTL7 is. De “Ach” en “OH’s” zijn niet van de lucht maar zij zeggen vaker wat de gemiddelde Nederlander zegt en denkt dan al die andere talkshows bij elkaar ! En dat is niet kinderachtig !

De enige conclusie is dat het grappig zou kunnen zijn als het niet zo schrijnend was, want dat is het wat ik u brom.

Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

26 Comments on Het zou grappig kunnen zijn

 1. Jij begint over het Algemeen Dagblad.
  Ik mag zelfs hun twitter-account niet lezen.

  Jawohl. Geblokt door het Algemeen Dagblad
  https://fubar.mobi/2016/08/11/jawohl-geblokt-door-het-algemeen-dagblad/

  Like

 2. Like

 3. Ebru die Ayaan het land uit wenste, en Israël af wou zinken.

  Like

 4. I dont give a fuck about voetbal.
  Ik heb laatst al uitgelegd dat ik alleen een nieuwe TV gekocht had voor wielrennen en You-Tube.
  Maar voetbal International is het enige wat ik wel regelmatig kijk.
  Al de rest is namelijk propaganda.

  Like

 5. En natuurlijk staan media op een loonlijst, of zijn eigendom van.

  Neem nou Amerikaanse media:

  ?

  En dat is nog maar het begin.

  Like

 6. “Mark zou er slapeloze nachten van krijgen gesteld dat hij zoiets als een geweten heeft.”

  Elke keer als Mark zijn geweten opspeelt, krijgt Mark een klap op zijn kanis om hem in het gareel te houden:

  ?

  Dat ritueel heet: ‘het Oog van Horus’

  Dat is een oude Egyptische god. Al die lui van de elite hebben dergelijke blauwe plekken. Het is een initiatie van een of ander Satanisch Ritueel.

  Ik hou me er niet zo mee bezig, waar ik me wel mee bezig hou kun je over het algemeen hier lezen (maar ik sla af en toe ook wel eens wat anders op in mijn archief omdat het mijn aandacht trekt).

  Like

 7. Als je op dat linkerplaatje van bovenstaande tweet klikt, zie je dat zelfs de Paus klappen krijgt.

  Voor wie zou de Paus nou buigen ?

  Ah:

  Like

 8. Niet op alle artikelen afgeven!
  Zelfs de Volkskrant brengt af en toe iets goeds:

  Liked by 1 persoon

 9. Kritiek op de Elsevier als VVD-spreekbuis?
  Klopt niks van. Misschien lang geleden?

  De Elsevier was ooit spreekbuis van Pim Fortuyn.

  En nu is de Elsevier het enige papieren blad dat antilinks en antiD66 is en dat zijn nek uit durft te steken!

  Liked by 1 persoon

 10. “De enige reden dat het programma Voetbal Inside met van der Gijp en Derksen nog niet van de buis is gehaald is dat het ’t enige werkelijk succesvolle programma van RTL7 is”

  Dat is knap. Die hebben een zender die 24/7 uitzendt en ze hebben maar 1 programma, op maandag en op vrijdag.

  De rest van de tijd vullen ze met reclame, om geld te verdienen, en hele ouwe films, dus goedkoop in de aanschaf, James Bond, Bruce Willis (die vanavond voor de 30ste keer zijn eigen blanke bataljon opofferde om wat onduidelijke negers 50 km in een ander hellhole af te zetten), en een paar series die ze ooit aangekocht hebben. Die tien afleveringen van ‘Flodder’ herhalen ze al zeker vijf jaar lang elke dag twee keer.

  Zo kan ik ook een TV-zender beginnen.

  Oh nee. Dat kan ik niet.

  Like

 11. Het enige goeie aan Elsevier is Syp Wynia.

  Like

 12. @Adam // februari 24, 2018 om 04:13

  Mooi gedaan dat dat artikel (het staat ook hier onder ‘Nieuws’) zo scrollt, hoe doe je dat ?

  Like

 13. Fubar stuur ff n DM naar mn twitteraccount pls

  Like

 14. ongelovige // februari 24, 2018 om 06:15 //

  Lang heb ik gereageerd in Elsevier. Heel veel duimpjes omhoog gehad. Toen opeens werden er een stuk of 10, 20 mensen geblokkeerd waaronder ik. Een dik jaar geleden nu. Als reden werd een heel lijstje opgegeven: racistisch, almaar reclame voor de PVV maken, te prominent aanwezig zijn. Ik denk dat het laatste op mij sloeg.
  Zó racistisch ben ik niet eens. Ik wil nog steeds niet mijn Marokkaanse pakjesbezorger een kogel door zijn kop schieten etc. Schelden en schreeuwen is mijn ding niet zo. Hooguit enig sarcasme.
  Wel waagde ik het om het oneens te zijn met Afshin Elian die vindt dat we alleen die paar ontspoorde mohammedanen moeten aanpakken. Ik vind dat we dat hele mohammedanisme uit het land zouden moeten (proberen te) gooien omdat wij anders vroeg of laat het loodje gaan leggen. En ik vind dat de tijd voor overleg en debat allang voorbij zijn: in theorie kunnen we over een paar jaar al onder een mohammedaans regime leven. In het beste geval bij ongewijzigd beleid zo rond 2075.
  Maar na die blok werden de reacties niet milder: integendeel. Ik las ze nog wel eens. Nu kan ik ze niet eens meer lezen: alleen abonnees mogen reacties schrijven en alleen abonnees mogen ze nog lezen.
  Drastische maatregelen inderdaad …

  Like

 15. De enige goede columnist bij elsevier is nog Syp wynia.
  Overigens als elsevier abonnee kun je ook niet meer schrijven wat je kwijt wil, want het wordt zeer streng beoordeeld, ziek eigenlijk en tijd om Elsevier op te zeggen.
  De smerige links troep NOS gaat nog een stapje verder, ooit heb ik eens een soort anti nos reactie op de betreffende site gegeven en niet terug kunnen vinden uiteraard, later nog eens op “geen stijl” (ook door de nos gecontroleerd blijkbaar) iets proberen te plaatsen.
  Wat schetst mijn verbazing, de toekomstige spreekbuis voor de islam NOS, heeft mijn IP adres geblokkeerd, nogmaals ziek eigenlijk. Ja, Orwells 1984 is al aardig op weg…..

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // februari 24, 2018 om 10:54 //

  Nee Adam je begrijpt mij verkeerd, ik heb geen kritiek op Elsevier, ik geef aan hoe anderen er vaak over denken. Overigens heb ik geen problemen (meer) met reacties sinds het voorbehouden is aan abonnees en als ik ze zo lees wordt er niet erg strak gemodereerd. En zoals men misschien wel heeft gemerkt citeer ik vrij vaak uit Elsevier dat in mijn ogen zo’n beetje het enige nieuws medium is dat neutrale berichtgeving geeft, Syp Wynia is daarbij met afstand mijn favoriete columnist/redacteur.

  Like

 17. Ik deel helemaal de verwondering van Tijl, of in mijn geval beter het ongenoegen, over wat er de laatste jaren is geworden van de eerder gretig ontvangen mogelijkheid tot online reageren op veel sites. Ik vind wel dat er heel mild wordt geoordeeld over de Elsevier die ik vroeger ook las (de papieren) en bezocht (de site). Zelfs die Afshin en Syp beschouw ik als: veel geblaat, weinig wol. Ben ik nu zo radicaal?
  Ik woon in Enschede, en de enig overgebleven plaatselijke krant hier heet Tubantia. Inmiddels jaren geleden kregen ze daar het idee van een Digitaal Dorpsplein, waar de lezers zelf met nieuwsberichten of met wat dan ook hun hart konden luchten. Dat was een groot succes. Zó groot, dat het als een bedreiging werd gezien voor het eigen aanbod van lokale nieuwsberichten. Zo breed uitgemeten als het dorpsplein werd geïntroduceerd, zo stilletjes werd het toen weer de nek omgedraaid.
  Ik herinner mij overigens uit die tijd nog conversaties tussen een arrogant type bij de Tubantia (ik zal zijn naam niet noemen maar ik weet hem wel) en zijn vakbroeders elders, waarin hij zich in de handen wreef over de mogelijkheid om dorpspleingebruikers heimelijk een ban op te leggen door hun berichten niet te plaatsen terwijl die op hun eigen computer wél gepubliceerd leken, hahaha wat goed he, gefopt! Dat waren dan de mensen achter de dorpspleinen…
  Enfin, dat is allemaal alweer lang verleden tijd. De Tubantia is zieltogend en het bespreken eigenlijk niet waard.
  De volgende stap is dat je helemaal nergens meer iets controversieels kunt zeggen omdat er bij je geboorte al een vast IP-adres aan je ‘burgerservicenummer’ wordt gekoppeld, zodat je online uitingen altijd een op een gekoppeld kunnen worden aan je identiteit in de echte wereld.
  Ik wens ons sterkte.

  Liked by 1 persoon

 18. Een ieder die anti- islam, dus een anti-duivels-ideologie een anti-doodscultus standpiunt heeft, wordt door de meerderheid van de MSM in Nederland “geblockt”.
  Het ‘waarom’ hiervan achterhalen brengt U het ‘vergezicht’ van hen die voor U en uw nakomelingen de nieuwe toekomst hebben uitgestippeld.

  Mocht die ‘toekomst’ U vervolgens om de één of andere reden niet bevallen, weet u meteen wie de personen zijn die -en wel letterlijk- ‘gestopt’ dienen te worden in hun perverse handelingen en pogingen……….

  Like

 19. Esperanza // februari 24, 2018 om 14:24 //

  Liked by 1 persoon

 20. Esperanza // februari 24, 2018 om 14:41 //

  Like

 21. Tijl Uylenspiegel // februari 24, 2018 om 15:00 //

  Maar hier kunt u nog ongecensureerd uw ei kwijt Hansfree !! (12.11)
  Een mens moet het hier wel heel erg bont maken voor wij ingrijpen. Als ik het goed heb pas 2 x in vier jaar.

  Like

 22. Esperanza // februari 24, 2018 om 16:13 //

  En de gevestigde orde zich maar verbazen over het feit dat zoveel Nederlanders voor de PVV en het FvD kiezen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1714254/turk-mag-de-kluit-dus-belazeren

  Like

 23. Esperanza // februari 24, 2018 om 16:43 //

  Wat een ziek land is Nederland geworden.

  Like

 24. Bijna alle pers in Nederland hoort bij een van de drie grote groepen, die op zich ieder ook weer van een beleggingsmaatschappij zijn. Hier ten lande deels rechtgehouden met subsidies en andere ondersteuning mogen ze naar wens staat of islam steunen. de lachende blanke voorfronten en gezichten van persmagnaten die een groep vertegenwoordigen kennen we maar wie dieper kijkt komt vroeg of laat kom je bij een maatschappij in Londen en daar komt alles samen. En die inversterings/beleggings maatschappij is van oliesjeiks. House of Saoed. Dus wat wil je, overal in de pers zitten slaven aan de knoppen die een aai willen. En politiek kan niet zonder de pers, en de pers niet zonder de subsidies en het nieuws.

  Subsidie van de pers is incest van de politiek die zichzelf bevrucht. en de olieman lacht en gooit vanaf zijn luxe jacht in de Middelandsse zee nog een Maddie overboord, voor hen is alles gebruiksartikel. en de politiek, die dekken dit soort dingen af als landsbelang als er iets van bovenkomt. Als goede dienaren en willige slaven.

  Noem het nooit mensen, ze zijn die afslag al lang voorbij.

  Like

 25. Overal heb ik een ban of geblokkeerd.
  Behalve bij Het Laatste Nieuws van België, daar kan ik nog mijn comments plaatsen.

  Like

 26. antiislamnu // februari 25, 2018 om 00:01 //

  De woorden islam moslim moskee islamisering enz zijn al jarenlang gegarandeerd goed voor een blokkade.
  Het maakt niet uit positief of negatief bedoeld automatisch krijg je een blokkade en inderdaad bij bijvoorbeeld de telegraaf is het reageren bijna compleet uitgeschakeld.
  Behalve als het gaat over onzin nieuws bijvoorbeeld denkt u dat de elfstedentocht er komt
  Of wat voor weer wordt het morgen?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s