Nieuw

Arthur van Amerongen: ‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te laat is’

Bron: Arthur van Amerongen

Wie zoals ik op veilige afstand en met een drankje op het strand de open inrichting Nederland observeerde afgelopen week, kan maar één ding gedacht hebben: hoe kan een fatsoenlijk mens daar nog wonen? Ik weet van gekkigheid niet waar ik moet beginnen.

Symptomatisch voor de teloorgang vind ik het wangedrag van Selçuk Öztürk. In de Tweede Kamer vond gisteren (donderdag, red.) het debat over de Armeense genocide plaats. De boel was flink beveiligd want voor je het weet staat het Binnenhof vol met toeterende, gekwetste snorremannen die onschuldige bejaarde passanten met vlaggen kietelen.

Lees verder:

https://www.hpdetijd.nl/2018-02-23/arthur-gekkenhuis-nederland/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Arthur van Amerongen: ‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te laat is’

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 24, 2018 om 15:20 //

  Ja het heeft zo zijn voordelen als je van afstand naar het gekrakeel kunt kijken 😀

  Like

 2. ik wil al een tijdje weg hier, maar ik weet niet hoe
  welk land en hoe je alles moet regelen, iedereen komt Europa in wandelen en als autochtoon weet ik niet hoe ik dat moet aanpakken, Hongarije is een optie maar hoe lang Orban het nog zal volhouden om de geluks zoekers buiten de deur te houden?
  Woon je daar en kan je na een paar jaar je koffers weer pakken, ik vind Europa 1 waardeloze shit geworden en over boer Koekoek en heer Janmaat is de draak mee gestoken, het lachen zal hopelijk de lieden in de politiek vergaan

  Like

 3. Yvonne, Zuid Amerika zijn veel visa opties voor pensioen gerechtigden of opties voor investeerders visa voor als je pakweg 25000usd kan opbrengen wat in de vorm van vastgoed kan maar ook gewoon in een term deposit. en vooral lekker ver van de problemen.

  Like

 4. Ik ben aan het werk om een plek te vinden voor hen die een toekomst willen, Duchesne incluis, maar inderdaad, vele hindernissen en obstakels, meestal de mens zelf, vaak ook anderen die jou iets niet willen laten doen omdat het in hun ogen hun macht ondermijnt. Zoveel angst dat overal wetten en verboden voor worden bedacht, of dacht u dat boetes etc voor uw welzijn waren.
  Waarom mag je niet in het bos slapen of een hutje op de hei bouwen, waarom mag je niet wonen zoals jij dat wilt, in een boomhut of een tipi, of een kar met ezel ervoor….
  We hadden het toch over vrijheid, ooit…

  Je bent als je emigreerd vanwege de invbasie van moslims en consorten enorm afhankelijk van of een land wel of niet een stabiele politiek voert…zo is het prettig en constructief en zo hangen de culturele verrijkingen op de straathoek, kwestie van een paar Gutmenschen en een paar uitveters met VVD stropdas en alles is naar de kloten, of een miljardiar die alles kapot wil zien en dood.
  En stel dat je ergens een land vind dat stabiel is, hoe ga je er overleven? Heb je pensioen of ander inkomen en de staat der Nederlanden gaat dat ineens halveren of afschaffen omdat je in een ander land woont en een voordeel hebt omdat het leven daar goedkoper is, wat dan? Afgunst is de basis van de Nederlandse politiek, en het uitspelen van die afgunst tot nieuwe verboden een sport van politiek Nederland en reden tot bestaan. Helaas duurt dit gekloot met ons leven en welzijn al eeuwig voort en eigenlijk zou die competitie moeten eindigen en het publiek massaal het veld op moeten rennen om de spelers op te eten, ter afsluiting ofzo… Maar het gebeurd niet.

  Wel, voor alles is een manier en een weg maar je moet SAMEN de kar trekken, niet wachten op een ander maar de boel mobiliseren, bereid zijn actie te ondernemen tot in het kwadraat en tot het einde te gaan om je recht te halen en te houden. Als je wil overleven zul je bereid moeten zijn er voor te doden. Onze politici doen het, de halve wereld doet het, anderen kapot maken. Het verschil is dat hun het doen om er beter van te worden, een heel ander iets dan overleven.
  Het verschil tussen doden en moorden.

  Het mooie is dat al de verantwoordelijken met hun terreur die jou leven verzieken zelf zo van straat te plukken zijn voor een goed gesprek, eventueel bijgezet met knijptang of soldeerbout of iets van dien aard. Handenarbeid, iets uitleggen aan de hand van tastbare voorbeelden. Macht uitoefenen en recht krijgen zitten beide in de schap “recht van de sterkste”, en enkel een gelijkwaardige ruil maakt een eerlijke ruil.

  Blijft enkel de vraag waarom je elders wel voor je rechten op kan komen en hier niet?

  Goedwillende pioniers met een hoog weerbaarheidsgehalte en ruggengraat gezocht, voor hier of daar. Het word niet beter van praten en wachten, maar wij kunnen enorm veel verbeteren, kwestie van handen ineen en neuzen dezelfde richting op. Voor wie in staat is zich te organiseren is er een wereld aan keuzes en word de grip van anderen op jou leven minimaal tot niets, maar alles is een kwestie van een weg inslaan met een doel en die weg volgen. Deze samenleving is door de eigen “leiders” op een parkeerterrein geplaatst en word per lot uitverkocht.

  Laten we Babylon verlaten, zoals het verval word genoemd,. Op deze wereld moeten genoeg plaatsen zijn waar gemotiveerde mensen met kennis wel welkom zijn. Wanneerr opbouw stopt en aftakeling word aangemoedigd heeft een land geen toekomst meer, en de mens erin word een wezen, een ding.

  Mens zijn is een moraal hebben, een geloof in dingen, een droom om na te streven, kunnen relativeren en voelen, begrijpen en leren. Mens zijn moet je willen.

  Duchesne, have tools and knowledge, will travel.

  Like

 5. Scrutinizer // februari 24, 2018 om 23:55 //

  @Yvonne,
  Skeeter heeft gelijk.
  Er zijn overigens ook elders opties maar Latam telt er meerdere.
  Een groot voordeel van Latam is dat je met 1 taal overal terecht kan.
  Dus mocht na bv. 4 jaar er plots een revolutie uitbreken en je wil weg dan is de overstap naar een buurland laagdremepelig. (vergelijk met Azie: stel je spreekt na 4 jaar eindelijk redelijk Thais en dan moet je plots Vietnamees gaan leren).

  De immigratiewetgeving verschilt van het ene land naar het andere: overal wordt wel gevraagd om een geboortecertificaat en een (liefst blanco) strafblad.
  Waar de landen in verschillen zijn de financiele/economische criteria.

  Hier in Uruguay wil men een inkomensstroom zien: hetzij een baan in het land of (buitenlands) pensioen, hetzij een (gedocumenteerde) opbrengst uit verhuur van vastgoed, desnoods buitenlands: dus als u uw huidige flat in NL aanhoudt en verhuurt en dat kan aantonen middels een eigendomsacte, een verhuurcontract en bankafschriften, dan is dat goed.

  In andere landen gaat het niet om inkomensstroom doch vermogen. Uit het hoofd meen ik dat men in Paraguay het prima vindt als je ca, 35.000 dollar op een rekening stort.
  In sommige andere landen zijn er weer andere vereisten. In sommige bv. 150k in vastgoed investeren (ik meen dat dit in Colombia zo is).

  Wat ik u aanraad is om zaken goed uit te pluizen voor u eraan begint. Weet dat er soms een verschil is tussen de letter van de wet en de praktische toepassing. Contacteer dus best van te voren een deskundige. Mocht u interesse hebben in Uruguay, kan ik desgewenst iemand aanbevelen.

  Naar verluidt zijn Panama en Paraguay (met weliswaar verschillende criteria) de landen waar e.e.a. het snelst rond is: ca. 3 maand. In Uruguay hangt het er enorm vanaf of u na opstarten van uw dossier gewoon in het land blijft (dan is het snel rond) of terugkeert naar NL en van daaruit afwacht. Officieel mag dat maar dat zien ze niet graag en dus heeft u geen prioriteit en duurt het langer (bv. 3 jaar). Maar hier een praktische tip: de dag na opstarten van uw dossier, kan u een voorlopige “cedula” (een soort ID) aanvragen die 2 jaar geldig is. Zelfs als uw definitieve aanvraag later afgewezen wordt, dan blijft die voorlopige nog wel zijn geldigheid behouden tot vervaldag. Desnoods start u nadien een nieuwe aanvraag op. Die mogen ze niet weigeren omdat de wet stelt dat elke aanvraag onbevooroordeeld bekeken moet worden. (Ook al zijn ze dan misschien deze keer “toevallig” wel heel snel en hebt u uw nieuwe afwijzing al binnen de 6 maand, dan heeft u ondertussen wel gewoon een nieuw voorlopig document kunnen aanvragen dat 2 jaar geldig is). In principe kan men dit spelletje eindeloos blijven spelen (toch zolang men de wet niet wijzigt).

  Veel hangt natuurlijk af van uw persoonlijke toestand. Stel dat u schoolgaande kinderen heeft, dan wil u misschien wat meer zekerheid maar als u bv. 60+er is en alleen of met uw echtgenoot komt, doch zonder kinderen dan kan u vermoedelijk makkelijker leven met het truukje van telkens voor 2 jaar. Overigens: als u jong bent en van plan bent nog een kind te maken, is er goed neiuws immers als een kind hier geboren wordt, heeft het automatisch de Uruguayaanse (dubbel)nationaliteit én … komen vervallen voor diens ouders alle criteria (zelfs strafblad is dan plots geen bezwaar meer) immers het kleine Uruguayaantje mag uiteraard in zijn land wonen en als minderjarige zou men hem/haar toch onmogelijk van zijn ouders kunnen scheiden, DUS voorziet de wet dat u dan sowieso een verblijfsvergunning krijgt (zelfs als u mogelijk niet aan de inkomensvereisten voldeed).

  Welk land voor iemand het beste is, hangt dus ook mede af van uw persoonlijke omstandigheden en wat daar dan het beste bij past. Zonder meer informatie kon ik slechts enkele type-scenario’s bedenken, zoals ik hierboven deed. Hopelijk heeft u er wat aan.

  Zomerse groet uit het Montevideo

  Like

 6. Scrutinizer // februari 25, 2018 om 00:33 //

  @Duchesne,
  “Heb je pensioen of ander inkomen en de staat der Nederlanden gaat dat ineens halveren of afschaffen omdat je in een ander land woont en een voordeel hebt omdat het leven daar goedkoper is, wat dan?”
  Ziehier hoe ik erover denk.
  Als bezuinigingsmaatregel zet dit amper zoden aan de dijk. Als men daartoe overgaat, dan is het omdat het water hen aan de lippen staat en dan is een algehele kortting op de AOW (ook voor wie niet emigreerde) niet meer veraf. M.a.w. of u nu wel of niet emigreert maakt uiteindelijk niet zoveel uit. Misschien dat men eerst kort voor geemigreerden maar hooguit enkele jaren later komt het systeem dan zo onder druk te staan dat al de rest net zo goed gekort wordt. Over uw AOW mag u zich dus inderdaad zorgen maken, maar dat is in wezen onafhankelijk van waar u woont. In wezen hebt u dus de keus tussen: arm in NL waar dra mogelijk een burgeroorlog woedt of arm elders waar u nog tamelijk veilig in een stadpark kan slapen als dakloze.

  Liefst bent u natuurlijk niet arm, maar daarvoor moet u vooral niet op de overheid rekenen. Reken ofwel op uw eigen verdiencapaciteit (desnoods online in welk geval het niet zoveel uitmaakt waar u woont: de wereld is dan uw arbeidsarkt, niet uw fysieke woonplaats), ofwel op eerder opgebouwd vermogen. En overigens is er geen enkele reden waarom u dat volledig zou meenemen naar uw nieuwe woonplaats.

  Uruguay is een vrij duur land wat betreft dagelijkse levenskost (m.n. voedsel) maar 1 ding is positief en dat is dat vastgoed erg goedkoop is naar NL maatstaven. Mocht u pakweg 55 zijn en over een hypotheekvrije flat van 100m in pakweg Den Haag beschikken, dan is die wellicht dik 300k Euro waard. Hier in Montevideo koopt u iets evenwaardigs aan amper 250k in de chiqueste buurt of eerder 150k in het centrum. (Overigens: op ca. 40 minuten rijden kan je in Atlantida voor ca. 150k een villatje met 4 slaapkamers kopen op minder dan 500m van zee). Het verschil tussen wat u voor uw NL woonst vangt en wat u in Uy uitgeeft is een financiele buffer waar u een hele tijd mee voort kan.
  Hoe lang hangt af van uw omstandigheden. Heeft u nog schoolgaande kinderen (die je best naar een priveschool stuurt wat een hoop geld kost) dan is het leven duur maar bent u slechts met 2 volwassenen, dan kan je makkelijk van 2000 euro per maand rondkomen (als je geen huur hebt). Dus in bovengaand voorbeeldje zou u van de buffer t.g.v. het verschil in vastgoedprijzen 75 maanden kunnen rondkomen – ruim 6 jaar. En dat is gerekend buiten andere zaken.
  Mocht u -voorlopig nog- bv. 1000/mnd aan AOW trekken, dan hoeft u minder bij te passen uit vermogen en gaat die buffer dus navenant langer mee. Bovendien had u wellicht meer dan alleen een huis. Misschien beschikte u nog over spaargeld of beleggingen. LBNL hoeft uw vermogen niet stil te zitten. Als u een mooi rendement weet te maken, gaat het langer mee, mogelijk zelfs oneindig indien het rendement (netto, na belasting en inflatie) hoger is dan uw uitgaven.
  Met wat creativiteit is meer mogelijk dan u denkt.
  Ik ken u niet persoonlijk maar hopelijk inspireerde minstens 1 van bovenstaande scenario’s u.

  Zomerse groeten uit het Zuidelijk halfrond

  Liked by 1 persoon

 7. Dank voor alle informatie Scutinizer.
  Ik ga verder informeren.

  Like

 8. Scrutinizer // februari 25, 2018 om 14:01 //

  @Henny
  Geen dank.
  Voor inzicht in mijn eerstijdse beslissngsboom verwijs ik naar reactie 22 onder volgend artikel: http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/10/waar-moet-je-heen-als-woiii-uitbreekt/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s