Nieuw

Hoe Italië de euro zou kunnen verlaten: de winnaars van de verkiezingen zullen de EU confronteren, waarschuwt een Duitse europarlementariër

De verkiezingswinnaars van Italië zullen volgens een Duits lid van het Europees Parlement de EU “confronteren” met het lidmaatschap van het land van de eurozone, in een ‘move’ die de stabiliteit van het blok ernstig in gevaar zou kunnen brengen.

De Europese leiders kijken met spanning toe hoe de opiniepeilingen verlopen als de Italianen hun stem uitbrengen op 4 maart, temidden van de angst dat eurosceptische partijen de macht zullen grijpen.

Silvio Berlusconi’s Forza Italia partij Forza Italia en de Five Star Movement lijken in opgaande lijn te zitten en hebben beiden grote bedenkingen bij het Eurozoneproject.

En de Duitse afgevaardigde Bernd Kölmel zei dat de eenheidsmunt nu ernstig bedreigd wordt.

Hij zei: “De winnaars van de verkiezingen zullen de EU confronteren met het feit dat zij de bestaande euro niet langer willen.

Ofwel zal Italië de eurozone verlaten ofwel moet de euro Italiaanser worden. We hoeven geen arts of apotheker te raadplegen over de risico’s en bijwerkingen.

Een voldoende aantal Duitse parlementsleden zal buigen en de EU zal Italië, Griekenland en andere zwakke eurolanden dan permanent moeten subsidiëren.

Economie journalist Christian Ortner gelooft dat het resultaat enorm duur zou zijn voor rijkere Europese landen als Duitsland.

Schrijvend voor Wiener Zeitung zei hij: “Zelfs na twee decennia is Italië er niet in geslaagd om economisch fit genoeg te worden voor de euro, en het land lijdt chronisch onder de munt, die veel te sterk is voor zijn prestaties.

Een terugtrekking uit de eenheidsmunt kan daarom tot op zekere hoogte worden bepleit.

Hij wees erop dat het bbp van Italië is gekelderd van 1,6 biljoen pond in 2007 naar 1,4 biljoen pond vorig jaar, gecorrigeerd voor inflatie.

En hij zei dat  deel uitmaken van de eurozone, had bijgedragen aan de daling, wat leidt tot een kans dat Italië het blok zal verlaten.

Hij schreef:”Op 4 maart zal niet alleen worden besloten wie Italië in de toekomst zal besturen, maar waarschijnlijk ook of de euro in zijn huidige vorm zal blijven bestaan – en wie zal daarvoor moeten betalen”.

Uit de laatste peilingen van deze maand bleek dat het centrumrechtse blok van de heer Berlusconi een duidelijke voorsprong had voor verkiezingsdag, maar het is onwaarschijnlijk dat het een werkende meerderheid zal winnen.

De anti-establishment Five Star Movement wordt ook getipt voor een goed resultaat en staat voorop in veel delen van Zuid-Italië die waarschijnlijk zullen beslissen of centrumrechts een regering kan vormen.

Bron:

https://www.express.co.uk/news/world/923129/Italian-election-euro-Silvio-Berlusconi-Five-Star-Movement

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8699 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Hoe Italië de euro zou kunnen verlaten: de winnaars van de verkiezingen zullen de EU confronteren, waarschuwt een Duitse europarlementariër

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wie zal gaan betalen? Driemaal raden…WIJ natuurlijk.
  NEXIT en snel graag.

  Like

 2. antiislamnu // februari 23, 2018 om 19:38 //

  Eens zien hoe ze dit probleem gaan gladstrijken hoeveel leugens en achterbakse shit ze nu weer gaan uithalen

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 24, 2018 om 00:31 //

  Net als dat ze Engeland zo hard mogelijk willen straffen voor het verlaten van de €U zal men Italië zo hard als kan willen raken mochten zij een beleid in de steigers zetten dat de €U schaadt.
  En dus gaat het ons weer een hoop geld kosten.

  Liked by 1 persoon

 4. Republikein // februari 24, 2018 om 15:53 //

  Slimme mensen daar, hebben altijd geleefd van hun debetrenten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s