Nieuw

Beveiligingsagent deed niets tijdens schietpartij in school in Florida: “Hij had hem moeten doden”

Nicholas Crus, schoolshooter, screenshot You-Tube

Op het moment dat Nikolas Cruz zijn school in Florida bestormde en uiteindelijk 17 mensen neerschoot, was er wel degelijk – van in het begin – een gewapende agent aanwezig op de campus. Die ondernam echter niets om de 19-jarige schutter tegen te houden. De agent heeft onmiddellijk na de feiten zijn ontslag ingediend.

Scott Peterson was ‘school resource officer’ in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, in de staat Florida. Dat houdt in dat hij moet toezien op de veiligheid en misdaadpreventie in de Amerikaanse school. Maar toen de 19-jarige Nikolas Cruz besloot een bloedbad aan te richten, waarbij uiteindelijk 3 leerkrachten en 14 leerlingen om het leven kwamen, deed de agent niets. Hij stond buiten aan de school, maar ging het gebouw waar alles begon niet binnen.

GvA >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8700 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Beveiligingsagent deed niets tijdens schietpartij in school in Florida: “Hij had hem moeten doden”

 1. paulzwueste // februari 23, 2018 om 19:42 //

  Tsja.
  Deze laffe man moet op de énige èchte gepaste wijze bestraft worden…!

  Liked by 1 persoon

 2. Een lafheid die relatief is, helden die indien gerelativeerd geen helden zijn. We houden van drama en oordelen.
  Een wapen en een uniform aan iemand geven en iedere maand geld op zijn of haar rekening storten is geen garantie voor bescherming, maar wel een gat in je spaargeld. Misschien slaap je beter, zelfbedrog is ook een kunde.

  Dat de agent niet heeft durven ingrijpen is hem niet verwijtbaar, mensen die bewust kunnen doden zijn relatief zeldzaam, de meeste mensen worden geestelijk naderhand een wrak, tenzij ze zichzelf met arrogantie en een grote bek recht kunnen houden, voor zolang het duurt.
  Het niet durven schieten is hem niet te verwijten, angst is een relatief begrip, en een jaar eerder of een jaar later kan de man heel anders reageren op hetzelfde probleem….wel het accepteren van een wapen als deel van de werkgereedschappen kun je hem verwijten, wie immers niet over genoeg zelfkennis beschikt moet ook niet anderen horen te corrigeren…..Twintig minuten die voor deze persoon de rest van zijn leven bepalen zullen, de kans is groot.
  Wie een wapen in de hand neemt moet bereid zijn de gevolgen van het gebruik te dragen, en anders is het voor iedereen beter om een ander beroep te zoeken. Sommige mensen verstijven, sommigen vluchten en sommigen handelen. Net als dieren. Alleen wij kunnen combineren, concluderen en vervolgens een ander besluit nemen. En soms neemt je geest die voor je, door je lichaam en je reflex uit te schakelen. Het is een beetje als sex, je hebt er pas wat aan als je het van harte doet, anders vul je tijd en mis je altijd de essentie, de echte pret.

  Het grote probleem is anderen jou veiligheid en leven toe te vertrouwen en zelf achterover te gaan leunen en vanuit de achtergrond commentaar te geven over hun gebrek aan handelen, hun vaardigheid met bijvoorbeeld het schieten met een pistool zoals agenten dat doen. Of niet doen. Probeer maar eens iets te raken met een pistool met een loopje van zes centimeter op 25 meter (Walther P5) of met een stuk plastic waar je eigenlijk nul gevoel mee hebt. Typisch is dat de politie allemaal wapens heeft die net voldoende zijn voor lichte criminaliteit maar niet voor een bende gansters met AK47 in de hand. Een met een deugdelijk wapen gewapend doelwit op 20 meter is in het voordeel, daarna heeft hetdoelwit de overhand.
  Je zou bijna denken dat de afdeling inkoop van wapens voor de overheid bij hun aankoop keuze hebben afgewogen dat mocht de politie ooit een staatsgreep plegen om een dictatuur af te zetten of mocht men een horde euforische moslims tegenkomen met AK en RPG’s ze te licht en beperkt bewapend zijn om dat succesvol af te ronden. Maar goed, er is altijd het weduwen en wezen pensioen, en de PV achteraf.
  Feitelijk word de politie in ons land kort gehouden, heel kort. De vraag is wat daarachter schuilt….
  Zoals het nu gaat werkt het allemaal niet, het is een soort bluswerk met een gecontroleerd afbranden.

  Ieder mens hoort zelf voor de eigen veiligheid te zorgen en indien dat niet kan een weg te vinden die wel haalbaar is. Ik heb ooit een agent met een pistool in de hand voor mijn neus gehad in het verkeer, midden op straat, afslag Eindhoven airport, ruim 15 jaar geleden. De waanzin in zijn ogen en de drang om alles en iedereen te laten luisteren was behoorlijk bedreigend. Je kunt niks, misschien gas geven en misdadiger worden of zoals ik enkel vloeken op de steeds lager wordende toelatingseisen en 112 bellen om te melden dat er een gek rondloopt met een pistool in een blauw uniform…..en zo lopen er meer rond, op het randje van totale ontreddering en in dienst van de overheid. Men schijnt te denken dat een uniform aantrekken en een eed afleggen garanties zijn voor heldhaftigheid en doortastendheid. Het blijven mensen…

  Er word nu geroepen om bewapende leerkrachten, maar wie zegt dat die een aanvaller zullen uitschakelen? Wel eens een school leerkrachtenvergadering gezien? Het gros ervan wil je niet eens naast je in de sauna hebben….en die moeten jou leven beschermen? Het zijn bijna mensen…

  De oorzaak van een wereld met gekken is in mijn optiek de druk die op iedereen ligt. Geen tijd meer om anderen te helpen, elkaar afzeiken om meen gelijk te krijgen dat mogelijk totaal geen gelijk is, mensen zijn zichzelf aan het kwijtraken.

  Een nu overleden kolonel die ik kende was zijn leven lang nergens bang voor, behalve om verkeerd te doen, om onrecht te doen. Een vent die er was als het nodig was, die ergens voor stond, een mens. Iemand die ook zonder uniform respect afdwong door zijn manier van doen, op een goede manier, in redelijkheid, in eerlijkheid.
  Iemand die niemands iets hoefde te bewijzen. Iemand die respect verdiende door te zijn wie hij was.

  Hij kreeg hartproblemen, ritmestoornissen en werd soms acuut beroerd en trillerig, ik heb de doodsangst in zijn ogen gezien als hij geen lucht meer kreeg, als de dood even vlakbij was. Na een hoop gepruts kwam een ziekenhuis erachter dat het een hormoon was die misliep en het hartritme regelde. Een simpel hormoon, een miniscuul klein stofje kan iemand totaal veranderen, en de ellende is dat je er geen grip op hebt, wat iemand je ook wijsmaakt. Alleen totaal terugvallen in een soort winterslaap modus is een optie qua zelfcontrole, als je dat kunt en als dat ook lukt op het moment van ellende. De kolonel, hij is bijna drie jaar gelden overleden, aan hem denk ik met respect. Hij was een voorbeeld. In memorandum G.E.

  Wat is een lafaard, wat is een held? Die agent zal een leven lang worden achtervolgd omdat hij iets niet kon terwijl anderen het van hem verwachttten. Zijn dag is ongetwijfeld anders begonnen. Een held is iemand die op het moment zelf iets doet om erger te voorkomen of schade te minimaliseren. Niet iemand die een ander doodschiet, daarvoor moet je gewoon jezelf meer waard vinden dan een ander. eigenlijk precies wat lafaards doen, maar dan anders.

  Veiligheid en daarmee stabiliteit komen voort uit goed beleid, uit een verantwoordelijke politiek die mensen motiveerd om mee te doen in de samenleving, niet vanuit een dwang om te participeren, dat maakt enkel meer haat en frustratie. Het voorbeeld van integriteti en sociaal gevoel vanuit de politiek is de richtlijn van de bevolking.
  Er zullen vaker massa slachtingen plaatsvinden, alleen hij of zij die op dat moment daar staat als volgend slachtoffer is bij machte het moorden te stoppen, mits men over de middelen beschikt. Hoe anders was bijvoorbeeld de Bataclan afgelopen als wapenbezit wel was toegestaan? Een kans op overleven voor velen, iedere kogel op de daders afgevuurd had zoveel kunnen voorkomen, mensen hun leven kunnen redden. Ze hadden geen enkele kans. Van zoiets word ik heel boos.

  Het is absoluut misdadig anderen het leven zonder directe dreigng af te nemen, het is nog misdadiger anderen het recht te ontzeggen hun leven te mogen en kunnen beschermen. En dat maakt mij woedend.

  Wapenwetten maken een deels weerloze wereld, een waarbij overheden niet zonder wapens zullen zijn. En dus is er steeds meer kans van slagen voor toekomstige massa slachtingen. een agent of militair met een doorgebrande zekering en een stukje mechaniek van de staat kan de volgende zijn. Of, mocht dat ooit gebeuren, iemand die vind dat zijn of haar godsdienst boven alle leven staat, die heb je ook.

  We leven in een wereld waarin de afweging van de politiek en de overheid niet is of mensen mogen overleven indien ze met geweld worden geconfronteerd , maar het criterium is dat het aantal wat sterft gewoon niet te hoog mag zijn.

  Met die gedachte laat ik u, bent u mens of voorwerp? Mag u leven of moet u sterven terwijl u wel had kunnen leven?

  Uw politicus en uw wetten makers hebben die beoordeling al gemaakt. Welke vrijheid? En daar word ik dus heel triest van, en bloedlink.

  Liked by 3 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s