Nieuw

OCMW geeft cursussen Arabisch om integratie te bevorderen

Arabier in stripboek Kuifje, screenshot You-tube.

Cursussen en taallessen Arabisch zouden niet alleen de wederzijdse verstaanbaarheid verbeteren, ze zouden ook de integratie bevorderen, klinkt het bij het OCMW in Gistel dat de cursussen aanbiedt. “Mekaar begrijpen is heel belangrijk”, aldus Annie Cool, voorzitter van het OCMW in Gistel.

Het OCMW van Gistel, een stad in West-Vlaanderen, organiseert cursussen Arabisch voor de autochtone bevolking. Vooral hulpverleners, politieagenten en vrijwilligers behoren tot de doelgroep van de lessen Arabisch. Zij zouden immers vaak in contact komen met Arabische mensen, zonder te kunnen communiceren met hen omdat ze geen of gebrekkig Nederlands spreken.

Sceptr >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on OCMW geeft cursussen Arabisch om integratie te bevorderen

 1. Als ze mekaar zegt in plaats van elkaar mag ze eerst zelf een cursus Nederlands aan bieden voor de kerst of verjaardag.

  Like

 2. Scrutinizer // februari 22, 2018 om 16:22 //

  @Stef,
  Kan u dit toelichten?
  Malkander of elkander: leg eens uit.

  Like

 3. Wat moet ik uit leggen. Elkaar is goed Nederlands en mekaar niet. Dus als zij dat heeft gezegd is een taal cursus op zijn plaats. Van mij mag iedereen plat praten maar niet als een woordvoerder. Op de televisie wordt het ook met de dag erger met die nieuwslezers.
  En op teletekst en ga zo maar door. Ik wil hier helemaal geen commentaar geven op het algemeen taalgebruik op deze site want we zijn normale mensen onder elkaar. Maar ik verwacht het wel van woordvoerders die de media opzoeken.

  Like

 4. jackvanderveen // februari 22, 2018 om 19:45 //

  Ze slaan mekaar in elkaar! Zoiets?

  Like

 5. templars2017 // februari 22, 2018 om 21:54 //

  mekaar of elkaar allemaal lollig maar naast de kwestie, dat de eikels die het nieuws voorlezen van kwaad naar erger evolueren doet er ook niet toe.
  Wat wel van belang is ligt in de boodschap de autochtone bevolking wordt weer gestimuleerd om te plooien, omdat de vreemdelingen het te moeilijk of onnodig vinden ,als ze het te moeilijk vinden dan kunnen ze hier niet blijven
  Als ze het onnodig vinden dan geeft dat blijk van minachting tegenover de maatschappij die hen hulp aanbied en kunnen ze niet blijven ,dus het motto aanpassen of vertrekken doet er hier wel toe………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s